מחפשים כיוון

TWOOZ

New member
מחפשים כיוון

שלום לכולם,

לפני שנתחיל רצינו להודות לכם על הפורום הפורה והמוצלח. אנו לומדים המון מהשימוש בו.

קצת על עצמנו:
אנחנו משפחה עם שלושה ילדים בגילאים 11, 9.5 ו5.
לאחרונה, קיבלנו ויזה קבועה לאוסטרליה (skilled migration visa).
אני עוסק בהיי-טק, בעל 15 שנות נסיון בתחום ה-embedded ואשתי עובדת ביוטכנולוגיה בתחום ה-QA.
אנחנו מתכננים את המעבר שלנו לאוסטרליה וצריכים להיעזר בנסיון שלכם. יש לנו חברים בבריסביין שעוזרים המון.
אנחנו חושבים להתמקם בסידני והשאלות הראשונות שצצות הן:
  1. איזור מגורים - אילו איזורים מומלצים בסידני? מבירורים שעשינו, מצאנו כי האיזורים lower north shore ו eastern suburbs נחשבים טובים. יש למישהו מידע יותר ספציפי? חשוב לנו שיהיו שם בתי ספר טובים וגם נגישות למרכז העיר. אנחנו מוכנים לשלם קצת יותר על דיור בתנאי שזה איזור טוב. איך בכלל מחפשים מקום מגורים ראשוני בסידני? האם ניתן לשכור דירה שהיא כבר מרוהטת?
  2. בתי ספר לילדים - לנו מאוד חשוב שהילדים ישתלבו במסגרות חינוך טובות. אילו בתי ספר נחשבים מומלצים? האם יש למשהו מושג לגבי בתי ספר יהודים? מה העלות לשנה?
  3. עבודה - איך מחפשים עבודה בתחומנו? איפה אפשר לקבל עזרה בכתיבת קורות חיים? האם ביוטכנולוגיה זה תחום מפותח באוסטרליה? מה צפי השכר בשתי המקצועות? האם כדאי לחפש עבודה עוד מהארץ?

באופן כללי, נשמח לקבל כל מידע שיש בידיכם ועשוי לעזור לנו.
בתודה מראש על כל העזרה.

הפרספקטיבה שלי

קודם הבחירה בNorth shore מאד רלוונטית לעובדי היי טק, ולכן זו בחירה טובה בגדול.
לגבי בתי ספר - חשוב זה אחלה, האם בא לכם לשלם 30,000 דולר לשנה לילד? אם כן סבבה, אם לא מוטב שתבחרו את המקום שלכם עפ"י דירוג בתי הספר - כלומר תבחרו לגור באזור של בית הספר הממלכתי כך שיהיו חייבים לקבל את הילדים שלכם לבית ספר!!! אתם יכולים לבדוק בתי ספר פה: http://house.ksou.cn/search_school.php?q=Caringbah, NSW

לגבי ריהוט, כן בוודאי שאתם יכולים אבל בכלל לא הייתי ממליץ על זה, כי אם תגרמו נזק קטן יכולים לדרוש ממכם פיצוי, ולכו תדעו איזה פיצוי, ומה נחשב לנזק.

לגבי בתי ספר - לאחר שתעשו מחקר קטן בנושא דירוגים וכולי ותחליטו פרטי (היתה כתבה בSMH שלהכניס 2 ילדים למערכת החינוך הפרטית מגיל 6 ועד גיל 17 תעלה בערך מיליון דולר להורים בחישוב פיננסי). הייתי גם לוקח בחשבון שיש יותר ממצב שישאירו את הילד שלכם כיתה !!! (מכיר המון שזה קרה להם, הילדים לא דוברים אנגלית ברמה מספיק גבוהה ומחייבים את הילד להישאר כיתה).

תעשי חיפוש בלינקדאין לגבי אנשים במקצוע שלכם ותשאלי אותם את השאלות האלו - קחו בחשבון אתם באים עם ניסיון שאיננו אוסטרלי יש יותר מוודאות שתחיו על החסכונות תקופת זמן בלתי מבוטלת!!! שתעלה לכם המון כסף, אם תתעקשו לשכור בית למשל ולא דירה וכדומה הנה שני האתרים המרכזיים להבין עלויות:
http://www.realestate.com.au/property-townhouse-nsw-miranda-117994767
http://www.domain.com.au/

שיהיה בהצלחה - אבל הכי חשוב הייתי מציע שבשלב שאתם רק מתחילים תתפשרו מעט על רמת החיים כי סידני היום נחשבת לאחת מ5 הערים היקרות בעולם, אתם יכולים בשקט לשרוף 30-40 אלף דולר בחצי שנה וזה בלי בתי ספר פרטיים וגן פרטי שיעלה בערך 95 דולר ליום!!! (אין חלופה ממשלתית פה).

ANZ1

New member
כמה הערות כלליות

1. מה הטעם קודם לחפש שכונת מגורים ואז לחפש מקום עבודה ?
מה תעשו אם תמצאו בית ב"שכונה טובה" ואז תמצאו עבודה במרחק שעה וחצי נסיעה ?
יותר הגיוני להגיע לעיר ולשכור משהו זמני במרכז, ואז לחפש עבודה, ואחרי שתמצאו עבודה לחפש במרחק סביר בית.
2. המושג שכונה טובה נמצא ביחס ישר לעלות ולהכנסה שלכם.
אם ניקח את ישראל, יש מישהו אחד שבחר לגור בבאר שבע או דימונה ולא בעומר השכנה כי הוא חשב שהם יותר איכותיים ? לא, פשוט הוא לא יכול להרשות לעצמו, אפשר לראות את זה בכל עיר ואזור בעולם, הדירוג שלהאיכות נקבע לפי כמה שאתם מרויחים, ולא הפוך, מכיוון שאתם עוד לא יודעים כמה תרויחו , אתם לא יכולים לבחור עדיין שכונה ובית מסוים.
3. המושג טוב, משתנה ממשפחה למשפחה, ליהודי דתי, לגולש גלים ולמשפחה סינית המושג ששכונה טובה משתנה מאד.

Sweet Hereafter

New member
לא מסידני

אבל בכל זאת, חי באוסטרליה כמעט 6 שנים...

1. אם יש לכם חברים בבריסביין, למה לא לנסות שם?... סידני מאוד יקרה, במיוחד בכל מה שקשור לדיור. בריסביין עיר לא קטנה בכלל אז יש סיכוי למצוא שם עבודה. אני חושב.

2. האזורים שציינת בסידני אינם מהזולים שבהם, בלשון המעטה (לפחות ה-eastern suburbs). בטח שהם טובים, השאלה רק אם תוכלו להרשות לעצמכם. סידני עיר ענקית עם המון סברבז, ובתוכם לא מעט שיכולים להיחשב לטובים. חלקם די רחוקים מה-CBD, אבל לא בטוח שחייבים להיות קרובים ל-CBD. אם מגיעים ל-CBD פעם בשבוע-שבועיים זה לא נורא אם זה לוקח שעה, לא? בתחומים שלכם יש סיכוי שתמצאו עבודה באיזור Macquarie Park, שמסביבו יש כמה שכונות לא רעות.

3. בתי ספר טובים יש בכל מיני שכונות. בשביל זה לא חייבים לגור בשכונה "נחשבת". נגישות סבירה ומעלה למרכז העיר יש להמון שכונות. נגיד את זה הפוך, בשביל נגישות גרועה אתם צריכים לגור ממש רחוק (נגיד, במערב סידני), ואלה בד"כ אזורים שסביר להניח שממילא לא הייתם רוצים לגור בהם בגלל חתך סוציו-אקונומי או תת-תרבות.

4. בסידני אתם לא תשלמו "קצת יותר" בשביל דיור "באיזור טוב". בסידני יפתחו לכם את הצורה בשביל דיור מצ'וקמק פלוס. זוהי סידני ילדה, זוהי סידני... אם אתם רוצים לשלם משהו סביר ולקבל דיור נאה ונחמד, אני מציע לשקול ערים אחרות. למשל, מה רע בוולונגונג?

5. מה שרוב המהגרים עושים זה שוכרים דיור ראשוני למספר שבועות, ואחרי שמגיעים מחפשים לשכור משהו יותר קבוע (רצוי בקרבת מקום העבודה, אבל יש כאלה שמוצאים עבודה רק אחרי כמה חודשים, אז זה קצת טריקי). את הדיור הראשוני אפשר למצוא דרך אתרים כמו gumtree או stayz. את הדיור הקבוע אפשר למצוא ב-realestate.com.au.

6. אני ממליץ לרדת מבתי"ס יהודיים אא"כ זכיתם בלוטו או שיש לכם כמה כליות מיותרות. בתי"ס פרטיים באופן כללי נחשבים יותר טובים (ויותר "נחשבים") אבל מן הסתם הם גם יקרים, ויש גם הרבה בתי"ס ציבוריים טובים בהחלט. תסתכלו באתר myschool.

7. עבודה אפשר לחפש דרך seek.com.au (בכל התחומים), אבל הכי טוב זה דרך קשרים אישיים (למי שיש). יש המון חברות / אנשים שמציעים שירותי כתיבת קו"ח - תעשו קצת שופינג באינטרנט ותבחרו. היו גם המלצות כאן בפורום אבל נדמה לי שזה היה לפני כמה שנים. ביוטכנולוגיה היא לא תחום מפותח באוסטרליה, אם כי התחום קיים. מושג על המשכורות אפשר לקבל ב-SEEK, אבל קחו בחשבון שכמהגרים חסרי נסיון אוסטרלי אתם תקבלו משמעותית פחות ממה שרואים שם (לא הייתי מצפה ליותר מ-80% מהרושם שמקבלים, ואולי גם זה אופטימי). אפשר להתחיל לחפש מהארץ, וזה גם יכניס אתכם לעניינים, אבל הסיכוי למצוא ולקבל עבודה בלי להגיע לכאן פיסית הוא מאוד קטן (ועדיין, יש כאלה שהצליחו).

בהצלחה.

נ.ב. אם תקראו בארכיון הפורום הודעות מלפני כמה שנים (נגיד, מ-2010 עד לפני שנתיים-שלוש) תוכלו למצוא הרבה מידע מועיל. חלק מהמידע התיישן אבל לא כולו, והפורום היה אז הרבה הרבה יותר פעיל. תעשו קצת שיעורי בית ותחזרו עם שאלות קונקרטיות.

Sweet Hereafter

New member

shnets

New member
ואני מציע לשנות כיוון

כלומר, לנצל את ההיזמנות ולבחור מקום לפי מה מתאים לכם - מזג אויר, גודל ההתנחלות (מספר אנשים), נוף (ירוק, מדבר, ים), מרחק מהעיר הקרובה וכו'.

בכל מקום ההתחלה תהיה מבאסת וקשה, לפחות אחרי שתתבססו (וגם בדרך) תהיו במקום שתמיד חלמתם לגור בו.

למעלה