מחפשים לקנות, האם מכירים גרעינים ישראלים מעבר לבנטלי ודומיו?

yocohen

New member
מחפשים לקנות, האם מכירים גרעינים ישראלים מעבר לבנטלי ודומיו?

וואו, כמה מים עברו ביארה מההודעה הראשונה שפרסמתי בפורום זה :)
הגענו למלבורן, אשתי נקלטה מעבר לחלומות הכי ורודים שלנו וכרגע אנחנו חושבים על לתקוע יתד נוסף ולקנות בית.

כיום אנחנו גרים בשכונת גלן האנטלי (גלן איירה) ומרוצים מהאיזור. אוכל כשר בסופר, קרבה יחסית לסיטי, מחירי שכירות נורמלים.
אבל, וזה אבל גדול, מכיוון שאנחנו חושבים להגדיל את המשפחה אנחנו צריכים לחשוב קדימה על גני ילדים ישראלים (יהודים?) וחברים לילדים במרחק ריאלי.

האם אתם מכירים גרעינים ישראלים איכותיים מחוץ לבלנטלי-בנטלי איסט-קופילד סאווט'?
המחירים בשכונות האלו פסיכים וההרגשה שלי היא שאלו איזורים של משפחות בשלב קצת יותר מתקדם משלנו (שני ילדים, תחילת שנות הארבעים/ סוף השלושים).
אני יודע ש"בכל מקום יש ישראלים" אבל אנחנו מחפשים הרגשה יותר "ביתית" מאשר ישראלי פה וישראלי שם :)

arieltr

New member
גרעינים ישראלים טובים קלויים ומלוחים יש ב-Camberwell

ועכשיו קצת יותר לעניינך (למרות שהגרעינים עדיין מאוד נגישים בקמברוול, וזו וודאי שכונה עדיפה על כל מה שבבנטלי או סביבתה. לדעתי כמובן).

עושה רושם שברשימת הקניות שלך יש כמעט כל מה שאתה רוצה. גני ילדים ישראלים, אוכל כשר, כמעט קירבה לסיטי, מחירי שכירות נורמלים, חברים לילדים (רק ישראלים אם הבנתי נכון). בעצם רק חסר 'ליד חוף ים'. ועכשיו אה רוצה להוסיף לרשימה גם 'בית'.
ואת כל זה אתה רוצה במחיר לא גבוה.

תשמע, צריך להיות קצת ריאלים.

לא אמרת אם אתה מחפש דירה/בית. 2 חדרים או 4 חדרים. חצר או לא חשוב. תחבורה ציבורית או לא כל כך. יש עוד פרטים קריטיים שעלולים להיות רלוונטים אני משער. ואז תצטרך להיות ריאלי.

yocohen

New member
מה לגבי מורבין?

תודה,
מחפש בית ארבעה חדרים, חצר בגודל חצי דונם וקרוב לתחבורה ציבורית.
וברצינות, שני חדרי שינה בבית קטן /דירה עם מרפסת יספקו את הצרכים של משפחה צעירה בשלב הראשוני.

arieltr

New member
אם תרד עוד 4 ק"מ דרומה או מזרחה

המחירים עלולים להיות קצת יותר שפויים.

ת'כלס זה הכל שאלה של תקציב. תבנה לך תקציב ואז תראה איפה תוכל לממש את הרשימה שלך.
בריאליות של הדרישות במציאות של היום, הרשימה הזו עלולה ללא קושי רב להיות סביב המיליון באזורים שאתה בוחן. אני זוכר תקופות שהיו מגדלים וחיים משפחות של 4-5 נפשות בדירות 80-90מ"ר (כולל מרפסת כולל חניה, ולפעמים כולל את השכנה), הזמנים קצת השתנו, לא יודע אם לטובה.

yocohen

New member
דווקא מחיר ממוצע של 2 bedroom unit במורבין

הוא 485K, על פניו לא משהו כזה תלוש.
יש השגות ספציפיות לגבי האיזור? בוגנס? אוכלוסיה חלשה? ישראלים שלא כדאי להתקל בהם ברחוב אפל וצדדי וכד'?

zaske

New member
מה הבעיה שלך עם בוגאנס? לא מבין את העמלקים שתופסים תחת על...

הבוגאנס...
הם עדיפים פי כמה וכמה על הערס המצוי הישראלי.
ולרוב לא מזיקים.
הם הרבה יותר אוסטרלים ממני וממך, לא מתאים בוגאנס? אתה תמיד יכול לחזור לערסיאדה בישראל.

zaske

New member
קח בחשבון שעשוי להיות body corporate

ולכן אולי אתה תהיה "על הקרקע" אבל לא תוכל לעשות מה שאתה רוצה (טוב, אף פעם אי אפשר באמת לעשות מה שאתה רוצה, ועדיין, ה body corporate יכול להגביל אותך מעבר לחוקי המועצה, סטייט, פדרציה, כדור הארץ והגלקסיה).
לגבי ישראלים שלא כדאי להתקבל בהם ברחוב אפל וצדדי - זה דבר סובייקטיבי לחלוטין. אם אתה חושב שמלבורן נקיה מזבל עמלקי ושהשארנו הכל במולדת שבכדור הצפוני, תחשוב שוב.

אגב, אני אישית חושב שמוראבין זה פרבר די סתמי, אבל מגורים בו יחסכו לך נסיעה לאחלה מחסנים שיש שם (אם תרצה ,אני יכול להמליץ על כתובות של מחסני מזון שם שהם טובים לדעתי).

zaske

New member
יש גם קהילה בדונקסטר, שאל את השבלול, יש כמה ישראלים באייבנהו

יצא לי לעבור באייבנהו במקרה לפני כמה זמן.
בוא נגיד ככה, ליד הסיטי של בניול (סליחה על עיוות השם אם עיוותיתי), גלן איירה זה איכס.
יש שתי בעיות פסיכולוגיות, ואני אמנה אותן ברשותך, ואגב, אני לא צדיק או חכם גדול, זה שאני מונה בעיות זה לא אומר שאני לא חווה אותן בעצמי -
א. התרגלת כבר לסביבה ולאי אילו מוסדות לימוד - אתה תנסה למתוח עוד קצת את הקילומוטרז' לגן של הילד (רגע, יש ילדים? פספסתי), אבל לעבור לצפון העיר? בשם מפלצת הספגטי המעופפת, איך אפשר?
ב. הצורך שלנו להיות בעלי נכס (במקום לקנות נכסים להשקעה נניח, להשכיר אותם, ולשכור בעצמנו איפה שבא לנו).

מוכרים דירות חדשות עכשיו ביוזדייל, זה לא רחוק בגלן איירה, וגם בצ'אדסטון כמדומני. תברר.
גם שמעתי על זה שדירות 2 חדרי שינה בגלן האנטלי זה איזה חצי מליון, לא? מה אגיד לך, משלמים על מיקום. רוצה שנפתח את כמה זה היה עולה לך בסידני?

אני אישית גם לא מבין את הצורך לגור בשכונה ישראלית. אנחנו הישראלים היחידים ביוזדייל עד כמה שידוע לי, 10 דקות מבנטלי פיכס ברכב, 15 דקות מקופילד ושות. יש לי אגף כשר מספיק טוב בקולס בצ'אדסטון. לא שזה הכי מעניין אותי, ובכל זאת. אם הייתי צריך לעשות נסיעה של פעם בשבוע לקולס באלסטרנוויק לא הייתי קופץ מהגג.

אין כאן גני ילדים ישראלים.

יש כאן גני ילדים שבהם יש לעתים ילד ישראלי. משפחה שמחפשת "ריכוז ישראלים" מוטב שתישאר באיזורים המוכרים ולא תבוא אלינו. פה בצפון אנחנו מתמקדים באיכות הישראלים ולא בכמות

zaske

New member
קונים במקום אחד (או יותר), משכירים, ושוכרים איפה שאתה רוצה

בדונקסטר

יש קהילה יהודית-ישראלית חביבה ביותר (כן, יהודית-מבוססת וגם ישראלית, ויש הרמוניה בין הקבוצות, מה אתה יודע
) וכן חנויות כשרות, אירועים בחגים וכל השאר.
&nbsp
גני ילדים יהודיים אין, אבל יש playgroup, יש חוג עברית / יהדות אחרי הצהריים, ויש כמה בתי ספר מקומיים עם אחוז מסוים של ילדים ישראליים ויהודיים, כך שביה"ס מציע לימודי יהדות במסגרת ה- Religious Education.
&nbsp
להגיד לך את האמת, מאוד הצחקת אותי עם ה"חברים לילדים במרחק ריאלי". ברגע שאתה רושם את הילד שלך לבי"ס ציבורי מקומי, יהיו לו חברים במרחק הליכה. הם לא יהיו יהודים או ישראליים בהכרח (גם אם ביה"ס עצמו מאופיין באוכלוסיה יהודית), אלא פשוט חברים, ילדים שימצאו חן בעיניו ושהוא ימצא חן בעיניהם.
מצד שני, אם תשלח את הילד שלך לבי"ס יהודי פרטי, גם אם אתה גר מטר מביה"ס, יש סיכוי סביר שהחברים שלו לא יהיו כל כך במרחק סביר, כי ההורים *שלהם* ישלחו אותם מהבית שלהם שבמרחק חצי שעה נסיעה או יותר.

yocohen

New member
המון תודה לכולם

האמת שאין כרגע מסקנות, אבל אשתף אם וכאשר יהיו כאלה :)

למעלה