מחפשים מאבחן

מחפשים מאבחן

לבני יש בעית תקשורת. אנחנו שוהים בשוויץ והוא היה בתהליך אבחוני כאן. התהליך הסתיים אחרי שנה ללא אבחון ברור וללא טיפול. אחנו מגיעים לארץ לשבועיים ומאד חשוב לנו לנסות לאבחן את הילד. האם משהו מכיר מרכז אבחון פסיאטר ילדים שמומחה לבעיות תקשורת. אנחנו מודעים לזמן הקצר שיש לנו אבל ממש חשוב לנו שיראה אותו משהו בארץ. אנחנו בדרך לארה''ב ושם שוב תיהיה הבעיה שלהפריד בין הבנת השפה ובעיית התקשורת. האבחון הסופי היה שלילד יש בעיית תקשורת עם כמה מאפינים אוטסטים (אבל לא ידעו להגיד לנו אם הבעיה פסיכולוגית או ניורולוגית ומה המשמעות של הבעיה). בגדול הילד מתקדם כל הזמן. היה לו מאד קשה לאחר המעבר לשוויץ לפני כשנה וחצי ובגן הראשון שלו כאן אבל מאז שהוא בגן החדש הוא מתקדם כל הזמן. היום הוא יוצר קשר עין יותר בקלות ניגש מיוזמתו לאנשים. שם לב כשילדים אחרים משחקים ומגיב אליהם (כמו לזוז מהמגלשה) אבל עדיין יש איחור בדיבור (לא בהבנה מבין גם עברית וגם צרפתית) והוא לא מצביע. ילד חם ואוהב מחבק מבקש תושמת לב וחברה. אבל יש קושי. למשל מקשיב שמדברים אבל לא מביט. בנוסף מאד מוזיקלי (באופן חריג). לדעתנו שפת האם שלו היא מוזיקה. הוא שר סולמות, מבחין בין קול ראשון ושני. מנגן על כל דבר שהוא מוצא ויוצר מקצבים ורמיקסים. לפעמים בוחר לשיר שיר מתאים אם חסרות לא המילים (כמו אמא אל תלכי, עייפה בובה זהבה...). אמשח לכל עזרה. תודה ענת

imashelo

New member
אני יכולה להמליץ על שניים

ד"ר רוברט זימן מתל השומר, וד"ר אביגיל גולומב ממרכז רמת חן. שניהם פסיכיאטרים רבי נסיון באבחון בעיות תקשורת אצל ילדים (כבר מגיל צעיר), ושניהם מנהלי יחידות גדולות.

תודה רבה

התקשרתי לדר גולומב והיא ממש לעניין (תאכלס) ועם בונוס של ידיעת צרפתית... ענת

הייתי מרגישה הרבה יותר טוב

עם המחמאה אם לא הרגשתי שכבר בזבזנו כל כך הרבה זמן יקר... אנחנו התחלנו אבחון בשוויץ באוקטובר 2002 ועד היום פרט לגברת זקנה ונחמדה שמשחקת עם הפשוש פעם בשבוע והמודעות שלנו ההורים לא ממש נעשה דבר אה כן החלפנו לא גן ביוזמתנו וללא תמיכה ממשית מהמאבחנות, לגן מוסקלי מדהים, ולמרות שהוא לא גן מיוחד הוא קידם את הפשוש ממש ממש הגננות פשוט אוהבות את הילד ונותנות לו יחס מדהים ומוסיקה שבשבילו היא מרכזית כל כך עוזרות לו להשתלב. אבל האבחון. כל פעם מחכים מפגישה לפגישה כל פעם חודש המתנה וכל אחד מעביר אותנו עוד בדיקות וכל מה שאנחנו מקבלים בסוף זה לילד יש בעיית תקשורת - ספרו לנו משהו שאנחנו לא יודעים!!! הקש ששבר את גב הגמל היה לחכות חודשיים לאבחון כי מתרגמים אותו לאנגלית ולקבל אותו בסוף בצרפתית - אני לא מבינה חצי ממה שכתוב שם. כבר חשבנו פעם אחת על לבוא לארץ לאבחון אבל ההוצאה הכספית ורצינות של אבחון כזה נראתה נמוכה. בדיעבד נראה שבארץ המחקר והטיפול בעיקר הטיפול הרבה יותר מתקדמים. סוף סוף אני מדברת אם משהיא שאומרת שזה ממש לא משנה איך קוראים לזה וממש לא מענין מה אמר אבחון לפני חודשים כי הילד משתנה מה שחשוב זה מה הסימפטומים ואיך אפשר לתת לילד טיפול שיקדם אותו - המילה טפול הצמיחה לי כנפיים. תודה רבה, רבה. ענת

doritmor

New member
כן חשוב איך קוראים לזה..

אם יקראו לזה פידידי, תוכלו לקבל עזרה כספית מאוד משמעותית מהביטוח הלאומי עבור הטיפולים בילד. למרות שאני לא יודעת מה המצב לגביכם (כרגע תושבים בחו"ל) מבחינה חוקית.

זה נכון

אבל כאמור אחרי כמעט שנה של ריצות אחרי השם די מעסתי ברעיון. אני רוצה עשייה. אני מודעת היטב לעובדה שהשנים האלה הם השנים הקרטיות מבחינת הגמישות של הילד ולא רוצה לבזבז אותם. אבל אני אקח לתשומת לבי את הערה ואנסה לבדוק איך הדברים נקבעים בארה''ב - זאת נקודה חשובה. נדמה לי שבקריאת הספרות שלי על איחור בדיבור בילדים קטנים ראיתי ששם הטיפול הוא על ידי מערכת בתי הספר (כבר מגיל שלוש) וששם יש בעיה הפוכה של לצאת מסטיגמות - כי הגדרה PDD מאפשרת לבית הספר לקבל כספים עבור הילד... אבל זה בפירוש דורש מחשבה. תודה ענת

למעלה