מחפשים מתרגמים לאתר על יהדות וצמחונ

vegan

New member
מחפשים מתרגמים לאתר על יהדות וצמחונ

אתר האינטרנט של הצמחונים היהודים בצפון אמריקה מכיל חומר רב על הקשר שבין הדת היהודית לצמחונות. מדובר בחומר חשוב שיכול לקרב אלינו דתיים רבים. בעלי האתר מעוניינים לתרגמו או חלקים ממנו לעברית ומחפשים מתנדבים לצורך כך. מעבר לאתר זה ישנם מאמרים בנושא של פרופ´ ריצ´רד שוורץ אשר יש עניין לתרגמם לטובת הציבור הישראלי. התרגום דורש גם איתור של הטקסט המקורי עבור ציטוטים מהמקורות, משימה שיכולה להתבצע על ידי המתרגם או על ידי מתנדב נוסף. מתנדבים לתרגום ו/או לאיתור הטקסטים מוזמנים לפנות אליי 054-943292 אמנון

חדף

New member
אתה יכול אולי להסביר

למה הם אומרים שבישראל יש את מספר הצמחונים מתוך אמונה הגדול ביותר אחרי הודו? זה לא ממש הגיוני. קודם כל בגלל האוכלוסייה הקטנה, אבל גם אם הם התבלבלו והתכוונו לאחוזים זה נשמע לי קצת מפוקפק. על מה זה מבוסס?

vegan

New member
לא, איני יכול להסביר

להערכתי, המצב בישראל מבחינת כמות צמחונים הוא מהטובים בעולם המערבי, אבל לא בהכרח ביחס לארצות רבות במזרח הרחוק שבהן הצמחונות הייתה התזונה המקובלת עד לפני מאתיים שנה ולא ביחס לאיזורים רבים בעולם השלישי שאינם יכולים לבזבז את המשאבים הדרושים לגידול מזון מהחי. אם מדברים על דת כמניע לצמחונות, נראה לי שהמזרח הרחוק לוקח בגדול. ההגדרה היחידה שאולי נותנת לנו סיכוי ממשי היא שצמחוני מתוך אמונה (לאו דווקא דתית), הוא כזה שהגיע להחלטה בעצמו ולא מכיוון שגדל ככזה בבית ו/או סביבה כאלה. טיעון כזה יכול להוציא מהתחרות את ארצות המזרח הרחוק והעולם השלישי שבהן הצמחונות מקובלת ומבין ארצות המערב, אנחנו כנראה במצב טוב. לא נראה לי שלזה מתכוון האתר, ודי ברור שהאמונה אליו הוא מתייחס היא אמונה דתית ולא אמונה בזכויות בעלי חיים המנותקת מהדת. אתה מוזמן לכתוב אליהם ולשאול - יש למעלה קישור FEEDBACK.

tsf

New member
ואל תשכחו

את ההפרדה בין חלב ובשר ביהדות, כנראה הרבה משפחות בחרו להוציא או כמעט להוציא את הבשר מהתפריט כדי לא להסתבך.

חדף

New member
עכשיו אני מסוקרן...

המצב בישראל הוא מהטובים בעולם המערבי? באמת? למה אתה חושב ככה?

chomed

New member
לתרגם קצת קשה לי עכשיו אבל...

יש מאמר מצויין של מאשה מאטיס-שריד בנושא צמחונות ויהדות מופיע באתר petnet תחת השם "מבחנו של משה". קיימים גם מאמרים נוספים של יעל שמש ושל יריב גלבוע ברשת. אם אתה מעוניין, אשמח להפנות אותך לכתובות המתאימות (אני צריכה לחפש ואין לי כח עכשיו...)

למעלה