מחפשים שכונה עם זוגות צעירים דתיים

מחפשים שכונה עם זוגות צעירים דתיים

שלום, אנחנו זוג צעיר שרוצה לעבור מירושלים למודיעין איזה שכונות מומלצות? האם באזור של רחוב נחל צלמון יש דתיים? באיזה בתי כנסת יש קהילה דתית צעירה ומגובשת? תודה רבה!

MEGAMOZES

New member
במודיעין בית"ר עלית יש אפשרויות רבות...

יש שכונות כמו שכונת בוכמן שיש סדרי גודל של 50% חובשי כיפות, אבל חיים באהבה והרמוניה עם האוכלוסיה לחילונית באיזור .
מודיעין היא עיר חילונית כהגדרה,
אף פעם לא הבנתי למה הדתיים כל כך רוצים לחיות בגטו שלהם, השאלה לגבי "שכונה עם זוגות דתיים" דיי מקוממת אותי, כולנו יהודים, לא צריך לבנות קן של דתיים כמוך, אם תתקרב תגלה שאנו דיי דומים, ושכנים טובים גם מתחשבים האחד בשני , ואם השכן שומר שבת, אז לא "מפגיזים" מוזיקה, ואו עושים "על האש" בשבת... בדיוק כמו שללא קשר לדת בין 2 ל 4 בצהריים שומרים על השקט, ולא "מטפטפים" את שקית הזבל בחדר מדרגות .
אתה רוצה להסתגר עם אוכלוסיה "דתית" או מעוניין לבנות קן של אוכלוסיה כזו לצורכי הרחבה, השתלטות, וכפייה דתית ? אם התשובה חיובית, אז "בית"ר עלית" זה המקום בשבילך (גם זול הרבה יותר) .
בהצלחה ! ומתנצל מראש אם אני טיפה בוטה

להגנתם/ה יאמר שגם מתווכים מוכרים בתים ככה: עם "חבר'ה כמוך"

זה מטריף אותי מי אמר שאני בוחרת את השכנים לפי מה שיש /אין להם על הראש אבל כנראה שאנשים רבים מחפשים "כמוהם"... אישית, יספיק לי לב טוב

גילה2244

New member
העיקרון כאן לא הובן

אני חושבת שנעשה כאן עליהום אחד גדול, ושלא בצדק. וזו לא הדרך לברך זוג צעיר בתחילת דרכו שעובר לעיר חדשה וזרה, ורוצה להקל את המעבר.

אני בן אדם חילוני, אך מבינה לגמרי את הצורך של זוג צעיר ודתי למצוא מסגרת המתאימה לו. הענין של קהילה דתית מגובשת הוא לא רק דתי. מעבר לדברים המשותפים של דת וכו' יש כאן את השיתופיות, את האחדות, התמיכה והמסגרת של הקהילה, שהיא מעין קן. חוגגים ביחד, תומכים אחד בשני לטוב ולרע, משתפים אחד את השני, והכל מעין משפחה אחת גדולה ומורחבת. ראיתי זאת בהרבה בתי כנסת וזה ממש נחמד.
בתי כנסת נבנים במקומות שיש בהם דתיים. אם אין דתיים באיזור, לא יהיו בתי כנסת, וזאת גם סיבה מובנת לבקש שהסביבה תהיה מאוכלסת בין היתר בדתיים.
ובלי כל קשר, גם כשזוג מבקש להיות בקירבת שכנים דתיים, זה לא סותר את העובדה שיתיידד עם שכנים חילוניים.
ולזוג הצעיר - ברוכים הבאים למודיעין. אני מקווה שיהיה לכם מעבר קל ונעים ושתמצאו את המקום המתאים לכם.

אתה מבקש שיבינו אותך ולא מנסה להבין אותם

אף אחד לא רוצה לחיות ב"גטו".
הטענות שלך, שגובלות באנטישמיות ומדמות את הדתיים לשוכני גטאות שבאו להשתלט ולכפות את עצמם על האוכלוסיה ה"נורמטיבית", ראויות לכל גינוי ודחייה.
&nbsp
זוגות צעירים דתיים, מעוניינים לחנך את הילדים שלהם במסגרת ממלכתית-דתית (או אף במסגרת דתית), ובוודאי שהם מעוניינים שהילדים שלהם יגורו בקרבת החברים שלהם מבית הספר. ההורים מעוניינים להכיר בני גילם בעלי שפה משותפת, כאלו שהולכים איתם יחד לבית הכנסת או שמעבירים יחד את השבת ואת החג (ולא, הם לא יעבירו את השבת אצלך אם תנמיך קצת את המוזיקה). לא אנשים כמוך שמתפארים ביכולת שלהם לא להרגיז את השכן כדי חלילה לא לשמוע ממנו.
עצם כך שהם מחפשים חיי קהילה ואתה כל כך מגנה את זה, רק מראה את הבדידות שאתה שורר בה. לא ברור לך למה לעזאזל אנשים ירצו לחיות בתוך קהילה, זה נראה לך כמו "גטו". זה עצוב.
&nbsp
לגבי זוגצעיר27, בנחל צלמון ישנו בי"ס ממ"ד "משואת נריה" ולצדו האולפנה "אורות מודיעין", ראו פרטים בקישור הכולל את פרטי כל בתי הספר בעיר:
http://www.modiin.muni.il/ModiinWebSite/ArticlePage.aspx?PageID=636_744
&nbsp
אני גר באיזור המוכר בתור "גבעה C" או "שכונת משואה". נחל צלמון הוא חלק מהשכונה הזו.
יש כאן ריכוז גדול של צעירים דתיים. בשבתות ובחגים הרחובות מלאים בצעירים ובילדים, זה אזור שקט ורגוע בעיקר בשבתות. האווירה מאוד חיובית.
יש פה גם אוכלוסיה חילונית גדולה ואיכותית, האזור נמצא במרחק 10 דקות הליכה ממרכז העיר (קניון, תחנת רכבת, תחנות אוטובוס ומרכזים מסחריים) ובאופן כללי - מאוד מומלץ.
יש מספר בתי כנסת בסביבה אבל אני לא יודע לתת לגביהם פרטים. כדאי לברר.
&nbsp
בנוסף יש את שכונת השבטים שיש בה תמהיל אוכלוסיה דומה, וכן את בוכמן שהיא שכונה הרבה יותר יקרה עם בתים צמודי קרקע. הפלוס של בוכמן הוא כמובן היוקרה, הבתים הגדולים והשקט מסביב. המינוס הוא הריחוק ממרכז העניינים. יש שם רק בתי מגורים וגני שעשועים לילדים.
&nbsp
בהצלחה!

MEGAMOZES

New member
חולק על דעותיך

בכל איזור בשכונה ניתן למצוא בתי כנסת, ושירותים המתאימים לכל אוכלוסיה.
אפשר לחיות בהרמוניה גם בלי לבנות את ה"איזורים" .
אגב, בבוכמן יפתחו 2 מרכזים מסחריים גדולים בחודשים הקרובים... אבל כפי שציינתי, בהוכמן גרה אוכלוסיה מעורבת שמצליחה להשתלב באפס בעיות עם האוכלוסיה החילונית .
מי שמעוניין לחיות בחוקים של לפני 3000 שנה, ולגור באיזור של חרדים בלבד גוזר על עצמו גטו, ולכן לדעתי מודיעין עלית הולמת יותר לצרכים אלו .
בהצלחה לזוג הצעיר

niceguyisrael

New member
אתה טועה, מנסיוני

אנחנו גריםבעמק דותן, כאשר בית הכנסת הקרוב ביותר ("קיפודן") מרחק של 20-25 דקות הליכה (עם ילדים קטנים).
לא נוח וגם לילדים אין בסביבה חברים מבית הספר.
מבאס.

טובה53

New member
כן, באזור של רחוב נחל צלמון יש דתיים.

בנוסף בנחל צלמון יש מעון אמונה, ממ"ד משואת נריה, ואולפנת בנ"ע. יש שפע בתי כנסת באזור.

חבר'ה צעירים יש באזור שכונת משואה וגם בקייזר

יש מס' בתי כנסת בכל שכונה כך שאפשר לחפש לאיזו קהילה אתם יותר מתחברים, יש הבדלים יחסית בולטים בין הקהילות.
בהצלחה!

למעלה