מחפשת אדריכל/ית

daniela65

New member
מחפשת אדריכל/ית

קודם כל שלום, חדשה בפורום, הסתכלתי קצת אחורה ונראה מעניין אבל הרוב בסינית (תיכף תבינו למה..) אנחנו בתחילת הדרך, מגרש כבר יש ומחפשים איך להניע את התהליך ונראה שלמצוא אדריכל יכול להיות דרך טובה. אז קודם כל מחפשת המלצות. במיוחד מענתש שנראה שמתלהבת ביותר מהאדריכלית שלה. האם יש משמעות לאדריכל או אדריכלית ? ברמת הסטיגמה שבטח חוטאת במקרים רבים, נראה לי שאדריכלית יכולה יותר להתחבר לפונקציונליות של הבית, סבלנות במציאת הפתרונות ורוחניות, ולעומת זאת אדריכל בטח יותר טכני, שזה חשוב מאוד לשלבי הביצוע והפיקוח. מכיוון שיש לי נטייה (מצטערת) לאדריכלית אישה, ההיתי רוצה לשמוע מנסיונכם איך מתפקדות האדריכליות שלכם בהיבט של הפתרונות הטכניים וכו' תודה

הדרך היחידה לבחור אדריכל/ת

היא דרך העבודות שלו - לראות אותן בשטח . אם התכנון נראה לכם לבחור בו, אם לא אז לא . הבנתי שענתש מתלהבת ממציאת הפתרונות המהירה , למעשה אדריכלים יודעים לשלוף פתרונות זה המקצוע שלהם תתפלאי אבל הרבה מעבודת האדריכל בתכנון הפנימי היא די מובנית מגודל השטח קוי הבניה והרצונות שלך את קובעת כמה חדרים ואיזה גודל יהיה להם , תפקידו של האדריכל להביא את הרצונות שלך לשרטוט .

ענתש

New member
האמת שגם. אבל אני בעיקר מתלהבת

מזה שאני במשך 10 שנים מתעסקת עם ה"פרוגרמה" שלי ולא מצאתי פתרון רבע יצירתי לכל הרצונות שלי כמו שהיא מצאה. היא עשתה את זה *יפה* ולא רק פרקטי ושימושי לנו. ואת זה אני מאד אוהבת. אגב, בכל חברת מטבחים שהייתי וראו את התוכניות החמיאו לה, הבית הוא באמת לא שגרתי.

מה שמלהיב אותך, מפחיד אותי

אני לא רוצה את השיגעונות של האדריכלים זה בסדר זה נורמלי ובגלל זה יש אדריכלים בלי סוף, שנוכל לבחור .

איריסג

New member
שלחתי לך מסר

עם המלצה חמה על אדריכלית נהדרת, ומעצבת פנים מצויינת ביותר...

ענתש

New member
אני באמת מאד מרוצה מהאדריכלית שלי.

ראיינתי לא מעט אדריכלים ואדריכליות ואיכשהו גם אני מרגישה שאדריכל לא היה מבין אותי עד הסוף... יש דברים שרק אישה, וכזו שהיו לה ילדים, מבינה. כמו לחשוב לבד על הצורך שלך להיות בקשר אוזן-עין עם איפה שהילדים משחקים. כמו הצורך שלך לראות מה קורה בגינה ושלא יהיו פינות נסתרות או מסוכנות, או כמו הצורך לדעת מי נכנס אליך הביתה גם כשאת עומדת במטבח ועל זה שאם חייבים לדרג את הבית אז זה לא נוח לעלות ולרדת 80 פעם ביום בין המטבח לסלון וצריך לדרג אחרת ועוד ועוד... כל מיני דברים קטנים. וזה מעבר לכך שיש לי חוסר אמון בסיסי (שמקורו חד משמעית בדיעות קדומות לא מבוססות) ביכולת של גבר לתת לי את האסטטיקה שאני מחפשת בבית. בכל מקרה אני חושבת שהאדריכלית שלי יצירתית ביותר. מה שהיא עשתה מהפרוגרמה המסובכת שלי, הבאמת מסובכת שלי שהשאירה לה מעט מאד דרגות חופש (כלומר - איך עושים שגם הסלון וגם המטבח וגם חדר המשחקים/אורחים יהיו פתוחים גם לפאטיו וגם לחצר ובו בעת שהמטבח יהיה פתוח לסלון ושחדר האורחים מנותק מהסלון ? זה יותר מדיי צדדים "לפתור") - יצא לנו בית מדהים, על הנייר. מדהים. ועונה על כל הדרישות המהותיות שלי ועל עוד כמה שלא חשבתי עליהן אפילו. לטעמי כמובן. את יכולה לחפש פה אחורה ולראות את התוכניות שלנו וגם את הפרוגרמה. ומציינת גם שאני אוהבת את זה שהיא מעשית, בלי קשר ליצירתיות ולהשקעה באסטטיקה. והיא לא היתה יקרה בכלל (האמת ? חששנו בהתחלה לקחת אותה בגלל המחיר כי לא הבנו למה הוא כל כך נמוך יחסית להצעות האחרות שקיבלנו ומה לא בסדר. עכשיו אנחנו מבינים שמה שלא בסדר זה ההערכה העצמית שלה כנראה...
) בכל מקרה - ממליצה עליה בלב שלם ובשמחה, קבל עם ופורום, ענת מגידוב 052-2205697

ענתש

New member
ורוצה להוסיף שדווקא בהתחלה

הרשים אותנו שהיא לא באה עם תיק עבודות מצולם, כמו כל האחרים. אלא רק עם הפנקס שלה והתחילה לשאול שאלות... בחצי שעה שיחה עשתה לנו טיפול זוגי כי כל האי הסכמות והפערים בחיי הנישואין שלנו יצאו מייד החוצה
היא פשוט שואלת את השאלות הנכונות כדי לתכנן מה שטוב לכם, וזה יופי.

כך עושים הקטנים , הגדולים לא

עובדים כך . האדריכל הראשון שלי עבד בדיוק כך ולמרות שראיתי הרבה בתים שהוא תכנן , די בהתחלה עזבתי אותו . מה שמתאים ללקוח אחד לא מתאים לשני , הרי זה בטוח שהאדריכל הראשון שלי לא מת ברעב, המשרד שלו מלא תיקים של בתים שהוא תכנן ובכל זאת לא נשארתי איתו .

ענתש

New member
ברור שלא, הגדולים יודעים מה זה

אינטרנט ומה שהם תיכננו נמצא שם בתמונות צבע ואנימציות פלאש
ברור שראינו גם בתים שתכננה והכל, אבל אחר כך.

בעיני לא מוצא חן הסעיף שאדריכלים

מכניסים לחוזה שלהם שאם עוזבים אותם צריך לשלם להם 30% אני מציע לא לקבל את הסעיף הזה , כל עוד אתם בשלב הסקיצות שהסעיף הזה לא יהיה קיים רק לאחר שלב הסקיצות אפשר לקבל את הסעיף הזה . אם קרה ועזבת אדריכל , יש לקבל ממנו ויתור בכתב שאין לו כל התנגדות לכך . האדריכל הבא לא ירצה לעבוד אתכם אם אין הסכמה כזו מצד האדריכל הראשון . ( אומנם כתבתי אדריכל בלשון זכר - אבל זה מכוון, לנוכח השובניזים שרץ כאן .)

ענתש

New member
לנו אין סעיף כזה.

משלמים לפי השלב ובצורה הוגנת. אם היינו רוצים לעזוב אז היינו משלמים על מה שנעשה ולא על מה שלא נעשה (לפי החלוקה של השלבים)

התשלום אכן לפי שלבים

אבל האם שמתם לב לסעיף של הפרת או סיום חוזה, טרם גמר התכנון ?

למעלה