מחפשת אוזן קשבת

מחפשת אוזן קשבת

אמנם אינני א-מינית, אבל יצא לי להכיר מעט את הנושא בעבר, ואני מרגישה שפה יבינו אותי יותר מברוב המקומות.

אני חוששת שהתאהבתי במישהו, ושזה כנראה הדדי. למה חוששת? כי אני לא נמשכת אליו מינית. בתור בחורה שהיא כן מינית התחושה הזאת מבלבלת אותי מאוד, וגם אין הרבה עם מי לדבר עליה בעולם הזה. כלומר אנשים שלא יחשבו שזה מוזר, שזה יעבור, שאני מודחקת מאוד, או אנא ערף. אני מכירה את האפשרות להימשך רומנטית ולא מינית [בגלל זה פניתי אליכן/ם להבנה והקשבה], אבל החוויה הזאת בעוצמה הזאת זה מאוד חדש לי.

עוד יותר מבלבל זה כי בשנים האחרונות [אחרי שתי מערכות יחסים ארוכות עם גברים] גיליתי את המשיכה הרומנטית והמינית שלי לנשים, והתחלתי לצאת עם נשים. מאז היו לי גם מערכות יחסים עם נשים, והגדרתי את עצמי ביסקסואלית. אני מתחילה להתבלבל ולחשוב שאולי אני הומוסקסואלית ובי-רומנטית? עכשיו, ההגדרות משנות לי במידה פחותה יחסית, מה שמשנה זה שקשה לי לשתף את החוויה שאני חווה כרגע כלפי אותו בחור עם האנשים הקרובים אלי, לא כי הם לא יקבלו, אלא כי הם לא מבינים אותה, לא מזדהים איתה.

ואיתו לדבר על זה זה הכי מוזר. דיברנו על זה, פתחתי בפניו את העניין, שמנו את כל הקלפים על השולחן, והחלטנו שנמנע ממימוש של כל אופציה רומנטית [בשביל אנשים מיניים להיות ביחסים רומנטיים ולא מיניים זה מאוד לא פשוט, בעיקר כשאנחנו לא שווים בצד הזה, וידוע שהוא כן נמשך אלי גם מינית].

אני לא יודעת מה אני רוצה חוץ מזה שיהיה לי איפה להגיד את זה ושאנשים יוכלו לשתף אותי מנסיונם.

k500

Active member
מנהל
שלום ותודה על השיתוף.

אכן, לנסות להסביר לאחרים דברים שהם לא רגילים אליהם זה מעט בעייתי, בלשון המעטה. למה? כי החברה רגילה למשהו בינארי, משיכה למין אחד או שני ולפעמים שניהם. אבל, למרות שכל המשיכות נדמות מיניות ולאותו מין שאליו נמשכים, זה לא תמיד ככה.
הרבה א/נשים לא בנויים לפי החלוקה הזאת וכן תתכן משיכה מינית למין אחד ומשיכה רומנטית למין אחר. בנוסף, תתכן משיכה לאותו מין, מינית או רומנטית, כלומר, אם את נמשכת לנשים מינית, תוכלי להמשך לחלקן גם רומנטית וכך גם אל גברים וכו'.
מה שאני מנסה לומר, שיש כאלה שאצלם המשיכה יכולה להיות במנעד רחב כלפי מין כזה או אחר, לא חייבים להתקבע שלמין אחד נמשכים ככה ולשני רק ככה.
משהו כמו פאנסקסואליות, שהיא משיכה מינית או רומנטית לכל המגדרים. לא יודע כיצד ניתן להסביר לאחרים בצורה הולמת, אבל תוכלי להגיד להם שאת נמשכת בצורה רחבה יותר ממה שהם/ן מכירים ושיתחילו לחשוב גם על הכיוון הזה לא כחריג, אלא כהרחבה של המיניות הצרה שהם הכירו עד כה. היי חלוצה בדרכך

tomasth

New member
לומר ש לא כחריג ואחרי זה שתהייה חלוצה , לא סותר ?

הרי כל חלוץ הוא חריג.

k500

Active member
מנהל
לאו דווקא

החריגוּת מתייחסת לתפישה (הלא נכונה) של החברה את סוגי המשיכה לכל המגדרים בדרגות כאלה ואחרות.
החלוציות היא דרך הפעולה שלה אישית כלפי הסובבים אותה, באם תבחר לעשות זאת.

p019

New member
שאלה

למרות שנושא ה(לא) משיכה המינית מעוד סגור אצלי, כל נושא המשיכה הרומנטית עדין מבלבל אותי.
לכן אשמח אם תעני לי על שאלה:
אם את והבחור שהתאהבת בו תגיעו להסכמה להיות חברים, אולי אף חברים טובים, ללא מרכיב של מניות או זוגיות - את חושבת שזה יהיה תחליף סביר עבורך?
האם חברות קרובה תספק את הצורך שלך בקירבה עליו? (אני משארת כאן שהתאהבות אומרת שאת מרגישה צורך בקירבה, תרגישי חופשי לתקן אותי).
&nbsp
אשמח מעוד לתגובה

מנסה לענות על השאלה

האם זה יהיה תחליף מספק עבורי? זה מאוד תלוי.
מבחינת הרומנטיקה נטו- לא. אני הייתי רוצה אינטימיות מסוג רומנטי עם הבאדם, סוג של לממש את המשיכה. כמו שלממש את המשיכה המינית זה בדרך כלל בעזרת מעשים מיניים, כך לממש משיכה רומנטית זה בעזרת מעשים רומנטיים- אם זה אופן מסוים של דיבור, אם זה להתכרבל, מחוות רומנטיות כמו לכתוב אחת לשני שירים, להתנשק, לשחק בשיער או ללטף [לא כאקטים מיניים].
בצד השני יש את המציאות- אנחנו בשלב הספציפי הזה של חיינו, בנפרד וכנראה גם ביחד, לא מוכנים להתמודד עם מה זה אומר להיות במערכת יחסים רומנטית ולא מינית, ולכן אני בהחלט "מסתפקת" בחברות, בנסיון שהיא תהיה חברות קרובה, אבל זה לא נסיון פשוט, כי המתח ביננו מורגש מאוד כל הזמן.

אני רק אציין

שאני מאוד בעד מערכות יחסים רומנטיות ולא מיניות, למי שזה מתאים לה/לו. לצערי, כמו שאמרתי מראש- אני עצמי בחורה כן מינית, ומערכת יחסים זוגית ללא, או עם מעט מאוד מין, היא קשה מנשוא עבורי [לפחות כיום], ואני בטוחה שעוד יותר עבורו, לא כי הוא פחות טוב ממני באיזושהי צורה, אלא כי אני לא מרגישה את המשיכה ולכן לא צריכה להילחם בה- והוא כן.

p019

New member
תודה על התשובה

מקווה שתמצאו דרך שתתעים לשניכם.

למעלה