מחפשת אינפורמציה

ליפט

New member
מחפשת אינפורמציה

שלום שלום. הייתי שמחה ליצור קשר עם מי מבאי הפורום אשר עבר הכשרה בתו"ת, אימן בתו"ת ופרש. מתענינת בתוכנית ההכשרה שלהם ובעבודת המסגרת הזו. אז אם מישהו פרט לרוח מדבר עונה לקריטריונים הללו..השמיע קולך ...לתא המסר האישי שלי. ולך מיקי, תודה על ההענות, על הזמן שהקדשת לי. תודה.

הודעה שקראתי היום על תות בYNET

"כחלק מתהליך חיפוש עבודה, הגעתי למודעה בעיתון של חברת "תות תקשורת ותוצאות". החברה הזמינה כל אדם ל"מפגש מיון" שמי שיתקבל יוכשר כ"מאמן" בחברה. זו אגב החברה שבה שותף אלון גל מהתוכנית "אמא חורגת" בערוץ 2 כבעלים ואחד המאמנים הבכירים בחברה. חשוב לציין שלא היו שום קריטריונים במודעה ולא דובר על תשלום כלשהו. התקשרתי, ואז משסרו לי שיש תהליך מיון בן 3 חלקים, ומי שעובר אותו מתקבל להכשרה. ההכשרה היא בת 6-7 חודשים בעלות של 10 אלפים ש"ח, ומי שמסיים את ההכשרה "זוכה" לעבוד בחברת תות כעצמאי. אמרו לי לשאלתי שהחברה מספקת הפניות עבודה ללקוחותיה למי שמסיים את הקורס. ביקשתי לשאול שאלות נוספות, ולקחו ממני טלפון ואמרו שבחורה מסוימת תחזור. היא מעולם לא חזרה. למרות שנשמע לי מעט תמוה כל הרעיון, שלחתי בכל זאת קורות חיים. תוך יומיים קיבלתי באימייל הזמנה ל"מפגש המיון" שיערך כ 3 שעות בת"א. החלטתי לברר במה מדובר והגעתי למקום בשעה היעודה. בהגיעי חשכו עיני. במקום המתינו מעל 100 איש בתוך אולם גדול ואז התחוור לי שהולכת להיות כאן פעולת שיווק מאוד אגרסיבית לקורס שלהם וששום מפגש מיון רציני כמו שאני מכיר ממכוני השמה לא יערך כאן. אחרי פתיחה מאוחרת, ניגש איזה לנאום איזה בחור, ותוך כדי שהוא מדבר, אנשים מנסים לשאול שאלות. אט אט, אופי השאלות הפך להיות ספקני יותר וטון הדיבר של האנשים נעים פחות, כשהם מבינים שמדובר פה ברעיון מסחרי לכל דבר בלי שום התחייבות לאספקת עבודה. אותו בחור הסביר שהמיון יערך ב 3 שלבים, כשאותו ערב זהו השלב הראשון. הוא הסביר שאחרי השלב הראשון יערך מפגש מיון שני, ומי שיעבור אותו, יידרש לשלם "דמי רצינות" להגדרתו, כדי להגיע לשלב המיון השלישי והאחרון, ומי שעובר אותו, מתקבל בעצם להכשרה של חצי שנה שעלותה 10 אלפים ש"ח. רוצים לדעת מה התמורה לתשלום של 10 אלפים ש"ח? בבקשה: חברת תות תקשורת ותוצאות לא מתחייבת לספק לכם כל עבודה. רוצים לקוחות? תעברו מדלת לדלת. אתם בעצם "זכיינים" של חברת תות, אבל אדון לעצמכם ועליכם מוטלת מלוא האחריות למצוא עבודה באמצעות "הרגליים". אם זה דרך מכרים, ספר טלפונים ומעבר מדלת לדלת. נכון שזה קצת שונה ממה שנאמר בטלפון? הבה נמשיך. אתם עצמאיים לכל דבר ועובדים כנגד חשבונית, ולמרות שאין שום מערכת יחסים של עובד-מעביד, ולמרות ששילמתם מכספכם באופן מלא על ההכשרה להיות "מאמנים", אתם חותמים על חוזה שאוסר עליכם לעבוד עם חברות אחרות במשך חצי שנה לאחר שהפסקתם לעבוד עם תות. חוצפה, לא? גם שילמתם על ההכשרה, גם לא מספקים לכם עבודה, וגם כובלים אתכם. חכו, זה לא הסוף. קראו את ההמשך בתגובה העוקבת... (לא נכנסה בגלל אורכה). ההמשך... מישהו שאל שאלה שגרמה לנואם הממולח אי נעימות. שאלה שגם עברה בראשי, אבל אני בשלב הזה כבר החלטתי שאני יוצא מהמפגש מיד בתום דבריו. שאלתו היתה- האם יש עמלה שאנו אמורים לשלם לכם עבור הלקוחות שאנו מוצאים בעצמנו? המנחה ענה בחיוב, והמתעניין שאל "באיזה אחוז מדובר"? התשובה של הנואם היתה מדהימה בשרלטנותה: ברגע שתעבור את 2 השלבים הראשונים ותתקבל לשלב השלישי, תוכל לקרוא את החוזה ולהחליט אם מתאים לך להמשיך. "אם כך" הוסיף המתעניין, אתה לא מוכן לתת לנו שום פרט על תנאי ההתקשרות ביננו לפני שאני משלם לך 250 ש"ח לכיס? "כן" השיב המנחה החוצפן בלי להתבלבל. נכון חשבתם שזה השיא של מעללי החברה הזאת? אז ממש לא. בשלב הזה כבר אנשים התחילו לגחך בקהל. לי היה ברור שאין לי מה לחפש בקונספט הזה, שכן מדובר במבנה נצלני שלא יעמוד בתנאי העסקתו באף מבחן של בית הדין לעבודה. המנחה הודיע שמי שזה לא מתאים לו יכול ללכת, ועזבו תוך כדי כך כ 5 איש. אני החלטתי מתוך סקרנות להמתין עוד קצת, כדי לראות מה יש באותו תהליך מיון מקצועי שתות עומדת לבצע ל 100 איש יחד. ואז המנחה הודיע:כדי לבדוק אם אתם מתאימים לתפקיד, נתחיל במיון. בפעילות הראשונה שנבצע, היא שנרצה שתתחלקו לקבוצות של 7 איש סביב כל אחד מבוגרי הקורס שלנו (היו שם כמה מהם), וכל אחד מכם יתאר את עצמו בכמה מילים, וכן יוסיף סוד אישי מחייו. לרמות שלא היתה לי שום כוונה להשתתף בדינמיקה המטומטמת הזו, הקשבתי למנחה, אשר ביקש להדגים באופן אישי על סוד מחייו האישיים- "הנה, אני מוכן לגלות כאן לראשונה, שמאוד נעזרתי במנחה X (אשר שישבה לצידו) בשלבי הכשרתי הראשונים בחברה. בזכותה הצלחתי". אנשים התחילו לזוז באי נוחות ממבוכה בקהל ונזרקו אף כמה הערות על "הסוד האישי הנועז" של המנחה האמיץ, או שפשוט בחר לפקפק באינטיליגנציה של המשתתפים. "כעת אנחנו נרצה לשמוע איך כל אחד מכם מציג את עצמו בקבוצה ומגלה סוג אחד מחייו האישיים". ברגע שאנשים התחילו להתחלק לקבוצות של 7 איש (באי רצון בולט), החלטתי לנצל את המהומה ולצאת מהמפגש המבזה הזה. דהיינו, מעבר לכך ששמי הופיע ברשימת הנוכחים במפגש, לא עברתי אף שלב מיון ולו הבסיסי ביותר. מחזיקים חזק? כי הנה שיא השיאים מנפלאות חברת תות תקשורת השרלטנית: כעבור שבועיים מאותו אירוע מצער שעלה לי בזמן, חניה ודלק יקרים, אני מקבל הודעה במשיבון הסלולרי שלי בזו הלשון: "שלום, מדברת X מחברת תות תקשורת ואני שמחה להודיע לך שאתה מהמשתתפים שעברו לשלב הבא שלנו". אתם מבינים? אני, שהלכתי מיד בתחילת הערב, לא השתתפתי בשום "תהליך מיון"- עברתי לשלב הבא כדי להיות עובד מנוצל בחברת תות. הידד! היאח! בטוח שאני היחיד שעברתי, הא? ( : כעבור עוד כמה ימים- שוב טלפון מחברת תות ממס' חסוי (לחוץ בכסף ידידנו אלון גל וחבר מרעיו?). אני עונה, ושוב בחורה ענוגה מבשרת לי "שלום X, אני שמחה לבשר לך שעברת לשלב הבא ואתה מוזמן להמשך המיונים (או במילים אחרות- לרפד לנו את קופת המזומנים). לא אגלה מה אמרתי, אבל סיימתי איתה את השיחה בשאת נפש. איש הרי לא ניהל שום רישומת ולא בחן אפילו באופן חובבני את הכישורים של כל אותם אנשים שבאו לחפש עבודה. אני מוכרח לציין שלפי השאלות והאווירה- רוב המשתתפים היו אינטיליגנטים מהמנחה, וסביר להניח שגם מהבעלים של חברת תות, שלא יודעת שכל מעשה שרלטנות למען כסף מהיר- סופו שיתגלה. ולחשוב שהם מקבלים כזו חשיפה בטלוויזיה. פשוט מקומם ומרגיז. אל תבזבזו את זמנכם! http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-883-5951-1742,00.html

FreeFeeling

New member
אוי כסף כסף../images/Emo190.gif

זינה הקוזינה קצת קשה להאמין שאנשים טובים התנהגו ככה. אבל כנראה שזאת עובדה והמציעות. אלון גל לדעתי אחלה בנאדם! (לפחות בתוכנית והעזרה שהוא נתן לאנשים בתוכנית) הוא בעצמו אומר שצריך להתייחס למשפחה כמו עוסק. אז מה את חושבת שהיחס לגבי העסק עצמו? ,שלהם. היא חייבת להניב כסף, חבל שהחוויה שלך הייתה לא טובה ,ואולי היא אכן כך לגבי רוב האנשים. מה שבטוח כסף יכול לבלבל גם אנשים טובי לב. למעשה היה מעניין לראות את נקודת המבט האישית שלך בקשר לחברה הזו. רק בסוף הכיתוב שלך יש לי הסגה אישית קלה. לדעתי ,ה" חשיפה בטלוויזיה" כן חיובית וטובה. סוף סוף הייתה תוכנית שבאמת מחברת אנשים לקידום אישי חברתי ומשפחתי. ואולי עוררה כמה לרצון התקדמות בחיים. כך שזה נהדר ובחינם! (תמורת הסכם מקובל = שטיפת-מוח! של פרסומות) אני מוכן ואוהב את ההעסקה הזו.

אני מעריצה את אלון וכל הכבוד לו

לעבודה שהוא עושה את ההודעה לא אני כתבתי,אני העתקתי מפורום אחר

למעלה