מחפשת אנשים שהתנסו בסדנת ויפאסנה של גואנקה

מחפשת אנשים שהתנסו בסדנת ויפאסנה של גואנקה

שלום! שמי מאיה צור ואני עושה עבודת מחקר במסגרת לימודי פסיכותרפיה גופנית במכללת רידמן בנושא השתתפות בסדנת ויפאסנה ומשברים רוחניים.אני מחפשת אנשים שהתנסו בסדנת הויפאסנה לפי גואנקה וחוו לאחריה אחד או כמה מהבאים:בלבול,דיכאון,קושי לחזור לתפקוד יומיומי,חרדה,מתח נפשי,מצוקה,מחשבות מטרידות או כל חוויה לא נעימה אחרת.מי מכם שמזהה חוויה כזו אצלו ומוכן להתראיין לצורך העבודה בעילום שם ובחיסיון כל הפרטים האישיים מוזמן ליצור עמי קשר למייל: [email protected] בברכה, מאיה

יערית27

New member
היי

את מחפשת גם מישהיא שעברה ויפאסנה , והתגובה הייתה חיובית?

הבהרה

שלום מטרת העבודה היא לא לצאת כנגד סדנת הויפאסנה ובטח ובטח שלא כנגד תהליכי רוחניות. עבורי סדנת הויפאסנה הייתה נקודת מפנה בחיי, וזו אחת החוויות המשמעותיות בחיי. אני מתרגלת מדיטציה בשבע שנים האחרונות ועוברת תהליך רוחני עמוק שנוגע בנשמתי. מטרת העבודה (תיזה) היא להרחיב את המודעות והשיח סביב הקיום של משברים רוחניים, אשר מעבר לזרם הפסיכולוגיה הטרנספרסונאלית, נותנים לו מעט מאוד הכרה. הליכה בדרך הרוחנית מצריכה ליווי ותמיכה נכונים וישנם לא מעט אנשים אשר חוו חוויה רוחנית, השתתפו בסדנאות, ריטריטים, חוזרים מהודו,חוו התעוררות קונדליני, צרכו סמים מרחיבי תודעה וכתוצאה מכך שהמערכת הרגשית שלהם לא הייתה מסוגלת להכיל את הפתיחה הרוחנית שהתרחשה, הם חוו משבר, דיכאון, בלבול עמוק,טלטלה רגשית ובמקרים חריפים גם התקפים עם מאפיינים פסיכוטיים. כאשר אנשים אלו פונים לעזרה מקצועית פסיכולוג\פסיכיאטר אשר אינו מודע או אינו נמצא בקשר עם תהליכים הקשורים בהתרחבות התודעה, הם עלולים למצוא עצמם בטיפול לא מדוייק עבורם אשר ברוב המקרים גורם לסגירה של הפתיחה הרוחנית שהתרחשה. על כן חשוב להבין, להכיר ולהיות מודעים לאפשרות של משבר רוחני אשר לעיתים קרובות ביותר הינו חלק טבעי ואינטגרלי מהתפתחות רוחנית של האדם ואשר מצריך ליווי ותמיכה נכונים. ישנה חשיבות בהכרה בקיום של משבר רוחני הן עבור מי שבחר לצעוד בדרך הרוחנית והן עבור מי שמעניק עזרה נפשית. כחלק ממחקר אשר בא להיות ממוקד וספציפי בחרתי להתמקד בויפאסנה בשיטת גואנקה ופחות במדיטציית תובנה מכיוון שמשום מה ישנם מקרים רבים יותר של משברים לאחריה מאשר לאחר ויפאסנה של עמותת תובנה. למי שמעוניין לקרוא בנושא צורפים לינקים http://www.altlife.co.il/mag_artshow.php?article_id=221 www.spiritualcompetency.com תודה על התיחסותכם,

noga gilad

New member
נושא מעניין וחשוב

מעניין אותי לדעת מאיפה הנתונים שיש יותר משברים עקב הקורס של גואנקה בהשוואה לתובנה. ובהנחה שזה נכון, מה ההסבר שלך לכך?

תשובה לנגה

שאלה טובה,אני לא יודעת,אני מניחה שזה נובע מכך שהשיטה קפדנית יותר ויש שיאמרו מוקצנת יותר,יש שאמרו שבחוויה שלהם הייתה שם פחות החזקה מצד המנחים או המדריכים לעומת תובנה, יש שאמרו שהשילוב בתובנה של ההליכות והמדיטציה בעמידה עזרו לחוש קרקוע,אני לא ממש יודעת מכיוון שאני חוויתי רק את גואנקה(והחוויה הייתה מדהימה)אבל לפחות בהדרכה שניתנת לי מטעם פסיכולוגית טרנספרסונאלית,נאמר לי שיהיה לי יותר קל למצוא מרואיינים שחוו את גואנקה-זה מניסיונה הטיפולי.

למעלה