מחפשת אנשים שעברו איתי את המלחמה, עזרתכם...

jenny was

New member
מחפשת אנשים שעברו איתי את המלחמה, עזרתכם...

שלום לכם, אנא מכם, הקדישו 2 דקות לקריאת הודעתי זו. רק כך אוכל למצוא את אשר אני מחפשת. אני ניצולת שואה, כיום בת 72. לעת זיקנה, כשבנותי וחלק מנכדי נישאו וב"ה אני זוכה לנקום את נקמתי בנאצים - משפחה ענפה בארץ ישראל, אני חשה צורך לסגור מעגלים. מכיון שהייתי ילדה קטנה במלחמה, איני זוכרת הרבה מתקופה זו, ועל אף המחקר הארוך והמעמיק שערכתי נשארו חורים רבים בסיפורי - סיפורה של ילדה קטנה שאיבדה כמעט את כל משפחתה. אומנם אחת מיני רבות, אך בשבילי - עולם ומלואו. מחפשת אנשים שעברו איתי את הגבול מצרפת לשוויץ, בשנת 1943. אנשים אלה היו אז ילדים קטנים, והיום צריכים להיות בני 70 פלוס. נסו להיזכר, אולי שכנה, קרובה רחוקה, חברה של אמכם/סבתכם וכד'. זכרו ששם משפחתן של הנשים השתנה ככל הנראה, והם כולם יכולים להיות בכל מקום על הגלובוס, אם הם עדיין בחיים. השמות: ליזט פלסטרנט פאול רוזנברג ליבה רוזנברג סוזן סובלמן יצחק/אייזיק מילאן [או מילאן איזק, לא ברור מה השם הפרטי] דורה ישראל-מנשה ושני ילדיה, רוברט ופורטוני גם אם אתם מכירים מישהו עם סיפור דומה שעבר את הגבול בשנה זו אך לא מופיע ברשימה, אשמח אם תפנו אלי. המייל: [email protected] מקוה למצוא איזשהו קצה חוט. תודה רבה!

jenny was

New member
תודה רבה!

נקווה לטוב

deebeebee

New member
שתי הכתובות הבאות

מצויינות לפרסם את בקשתך. תצטרכי לעשות זאת באנגלית. אם את לא יכולה באנגלית, אנא פני אלי ואתרגם את בקשתך לאנגלית. שתי הכתובות הם של שני ארגונים של ניצולי שואה ודורות המשך- [email protected] [email protected] בהצלחה.

deebeebee

New member
הבהרה

הכתובות הן כתובות דוא"ל של NEWSLETTERS של שני ארגונים אלה. כאן מתפרסמות הודעות שונות של ניצולי שואה ודורות ההמשך.

jenny was

New member
תודה רבה לך,

אתרגם לאנגלית ואשלח אליהם. תודה מקרב לב.

masorti

New member
ג'ני שלום...

האם במקרה ידועים לך שמות של קרובי משפחה שנספו בשואה של אותם אנשים שציינת? (וכמו כן, האם תוכלי למסור פרטים בסיסיים על אותם אנשים שציינת, כמו ארץ ו/או עיר לידה?) הסיבה שאני שואל היא ההימור שאותם חברים שלך או אולי בני משפחה אחרים שלהם שניצלו רשמו את קרוביהם הניספים בדפי עד של יד ושם. ניתן לחפש באתר קורבנות השואה של יד ושם לפי שם הנספה, ואז לאתר את הפרטים של העד שמסר את דף העד. אם הצלבת הנתונים תתאים למידע שלך, אפשר להשתמש בכתובת ובטלפון של העד/ה בתור נקודת התחלה לחיפוש הניצול.

jenny was

New member
זה באמת יכול להיות רעיון מצוין,

רק שאין לי ממש שום פרטים חוץ משמותיהם, מקום ותאריך הלידה והתחנות בהן עברנו בדרך לז'נבה. מקום לידה יכול לעזור לי בדרך כלשהי?

masorti

New member
מקום לידה יכול אולי לעזור...

אבל זו עבודה קשה. אפשר לחפש למשל באתר הקורבנות את כל העדויות על ניספים בשם רוזנברג ששייכים לעיר המסוימת הזו. (יש שם אופציה לחיפוש לפי שם משפחה + מקום) אם יהיה לך מזל, יתכן שליבה או פאול רוזנברג יוזכרו בדף העדות בתור קרובים של הנספה או בתור העד עצמו. כמובן שתאריך לידה יכול לעזור כדי לסנן מי שלא מתאים בדף העד מבחינת הגיל. משם זה כבר חפירה בדפי עדות של אותה משפחה.

שלום לך מספר שאלות ???

שלום לך ידידתי . ראשית אני מברך אותך על האומץ שלך בידיוק כמוני עשיתי את זה גם לי יש רוחים אבל זה לא פוגע ב אמינות שלנו . שנית גם אני אמרתי אותה הדבר כאשר סיפרתי את סיפורי בטיכון איפו לומד נכדי לשאלה של ילדה . אתה חש נקמה ?? לא אתם ילדי , נכדי אתם ילדי ישראל אתם הנקמה שלי . שלישית אינך מציינת בהזה ארץ ,מערב ,מזרח אירופה במידה אשמע משהוא אשלח לך מסר אני מאחלת לך הטוב שבעולם אוס סבא אריה

estee from ynet

New member
Jenny ../images/Emo222.gif

Sorry, I don’t have access to Hebrew fonts on the computer. However, I posted a message for you at the Tapuz - Israelis in Canada Forum, and so did someone else. I don’t know if you have seen it. I’ll try to copy it here: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=690&firstmsg=75 estee

למעלה