מחפשת אפרוחי אווז (עדיפות לאווז בית)

כפכפית1

New member
מחפשת אפרוחי אווז (עדיפות לאווז בית)

שלום! תמיד חלמתי שיגיע הרגע בו אוכל סוף סוף לגור בבית עם חצר ולגדל תרנגולות וברווזים ולא יאומן אבל סוף סוף יש לי חצר עם שני ברבריות בוגרות ואפרוח צעיר, כלבה וחתולה (ידידותיות) ואני מחפשת כבר המון זמן אווז או יותר נכון שני אווזים ואני מעדיפה אווז בית משום שהוא חברותי ועדין יותר (?!) מי מוכר?????? ממי אפשר לקנות??? סמדר מרחובות

חיקוש

New member
אווז בית.

כפכפית 1 שלום. לצערי איני יכולה לעזור לך. אני הבאתי ביצים של אווזה ממושב בצפון, והכנסתי אותן מתחת לתרנגולת דוגרת.התרנגולת הייתה בתחילת הדגירה. בכל פעם כשהטילה, הוצאתי את בייציה כי כידוע אפרוחי תרנגולת בוקעים לאחר 3 שבועות, ואווזים כעבור חודש דגירה. למרבה הפלא, בדיוק אחרי חודש בקע אפרוח.(אחד מתוך 5 ביצים.) כעת האווז/ה,( איני יודעת איך מבדילים בין זכר ונקיבה), רגיל/ה אלי, הוא/היא רץ/רצה אחרי בחצר. גם אני אשמח לקבל מידע גם לגבי ההבחנה בין המינים, וגם היכן אפשר להשיג בן זוג. בברכה. חייקוש.

שלום למחפסות כל יום שבת מתנהל בכפר קסם שוק חי

חיות ניתן להסיג שם כמעט את כל סוגי העופות בכול הגדלים במחירים סברים וניתן להתמקח מבחר גדול של מוכרים בשבת האחרונה היה הרבה אוזים עדין עים פלומה צהובה משהו מגניב,,,,,

Amalthea

New member
והמחלות?

לא יודעת איך זה עם עופות משק בשוק, אבל התוכים של כפר קאסם ידועים בשכיחות המחלות הנוראית שלהם. כל מי ששואל אצלי בפורום, אנחנו ממליצים לא לשחק ברולטה הרוסית הזו. (וגם לא לקנות אוכל, ואם קונים ציוד - כלובים וכד' - לחטא היטב) למה לא לחפש אצל מישהו פרטי, למשל ביד 2 שיש שם כרגע כמה מודעות למכירת אווזים. ואם מכירים מישהו שמגדל או מצליחים למצוא בפורום(ים) מישהו כזה, מה טוב.

אני מתפעל מהנאיביות שלך יש קצת ללבן דברים

כל בעלי חנוית מחמד הישראלים מגיעים לקסם קונים חיות ואוכל בשקים גדולים מחלקים לשקיות של 2קילו ומוכרים לך לך מה שאת שומעת ב פי 4 מחיר הם כמו שועלים משחרים לטרף ממתינים וקונים מכול הבא ליד כולל תוכים למה כאשר את קונה ממישהו מאחרי האינטרנט את חושבת שבצורה כול שהיא זה לא היגיע מקסם, חוץ מזה מגיעים הרבה מאוד אנשים פרטים וכפרים מהסביבה ומציעים עודפים,נכון שצריך קצת להבין לבדוק בכול מקום שקונים ללא יוצא מהכלל ועוד יותר נכון לקנות ממישהו שמכרים או ממלצים שאלה לי אליך אני מבין שאת עוקבת אחר הפורום של רונן שרון מדוע לא כתבת למבקשות , ואת יודעת שכרגע מישהו פירסם ביד 2 דבר נוסף אים היה יותר בטוח לקנות בחיות מחמד תהיי בטוחה שלא היתי ממליץ לאחרים על מנת להכשיל אבל אני מכיר את המציאות ולא מרמה את עצמי

Amalthea

New member
תודה על ההתפעלות...

וגם על הדאגה
אכן העולם מלא בשועלים וקונספירציות. שמע, היו דברים מעולם, וגם אוכל כלבים מיובא וסגור בשקיות התגלה כקטלני לכלבים בגלל ישרא-בלוף. אני משתדלת לקנות מפרטיים או חנויות סיטונאיות שהמוניטין שלהם הולך לפניהם. לא קונה בחנויות חיות קטנות - לא מזון, ובטח ובטח - לא בעלי חיים. לא הבנתי את השאלה שלך לגבי לעקוב אחרי הפורום. לא הייתי קונה אפרוח מחנות חיות בשום אופן, אבל כן מלהקת עופות של מגדל שאני נוסעת לראות בעיני, ובלב שקט במיוחד אם קיבלתי עליו המלצה. בכל אופן - לקנות ישירות מהשוק זה לא אולי בעייתי, זה בטוח בעייתי, לא?

בענין קניה בשוק איננו תמימה דעות

ילדתי הקטנה מוכרת שם את עודפי הארנבות שלה וכמוה מגיעים רבים אחרים ואולי אפילו יותר מסוחרים להגיד עליהם ולהכלילם כמוכרי סחורה חולה המרחק גדול, אסביר ,בחנויות מקבלים זיכוי שאין לה מה לעשות איתו מאחר והיא מאכילה רק בירקות ובשוק היא מקבלת כסף השאלה היתה מדוע לא טרחת לכתוב למחפשות אוזים אים את בפורום הנל

Amalthea

New member
אה, פשוט מפני שראיתי את

השרשור כולו אחרי שכבר הגבת, ולכן התייחסתי לשני הנושאים יחד. שום דבר אישי נגד בתך, או המוכרים האחרים בשוק או לידו. אבל כשמביאים חיות בריאות למקום שבו יש חיות חולות, יש סכנת הדבקות. אני אישית לא הייתי קונה שם, בטח לא אם יש לי כבר בעלי חיים אחרים בבית שאני מסכנת אותם, אבל איש איש הישר בעיניו יעשה ומותר לנו לא להיות באותה דעה

אני מפרגן לך על נאמנותך לעקרונותיך

מבלי לכפות על אחרים את רצונך, ועל כך שאת מקירה באימרה רצון האדם כבודו,

למעלה