אין מתכון כזה בבלוג שלה.
יש מתכון של אהרוני ושל ניצי (ז"ל).
המתכון של אהרוני בקישור הזה:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/17528391/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d[/URL]
עוגת השזיפים הטובה מכולן
מתוך "אהרוני פותח שולחן", ישראל אהרוני
בדיוק מאותם חומרים שמהם הייתי מכין עוגה מורכבת ומסובכת, הכינה יום אחד אשתי, גיגי, עוגה פשוטה, נהדרת וטעימה אפילו יותר מזו המורכבת. הנה היא:
החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ):
12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים
1 ושלושת רבעי כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול (בתוספת תוכן הלימון)
1חבילה (350 גרם) קמח תופח
חמאה וסוכר לתבנית
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר, את הקמח.
3. משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות.
מתוך גליון ספרי הבישול, אוגוסט 2002
הערות:
את הברנדי+סוכר מהשריית השזיפים שפכתי עליהם מעל העוגה (לא רשום במתכון).
לכן העוגה יצאה קצת רטובה מבפנים. אני אוהבת אותה כך. אם את מעדיפה עוגה יבשה יותר, דלגי על שלב זה.
היא גבוהה מאד, תבנית 26 מלאה עד שפתה. אפשר (לא חובה) לאפות בתבנית 28. אני אפיתי במשך שעה וכמה דקות.
יש בה המון סוכר בסה"כ, אז הוספתי למיץ + קליפת הלימון גם את התוך של הלימון (ללא גרעינים, מהעץ שלנו).
והעוגה של ניצי עם קישור נוסף ל"סיפור" שמאחורי המתכון.
יש כרגע בעיה למצוא את ההודעה, שולחת בינתיים את מה שיש כעת.
שבת שלום!
רעיה
העוגה של ניצי בקישור הזה:
http://forums.walla.co.il/viewtopic.php?f=1036&t=9481683
בקישור זה הסיפור ואת העוגה אני מעתיקה, האתר של וואלה מאוד לא ידידותי.
פלאומן קוכן - עוגת שזיפים מגרמניה
פלאומן קוכן – עוגת שזיפים מגרמניה 100 ג' חמאה 2 ביצים 1/2 כפית מלח 1 כפית תמצית וניל 3/4 כוס סוכר 1/2 1 קמח 1 כף אבקת אפייה 1/2 כוס חלב (או יותר) שזיפים כחולים (1/2 1 ק"ג או יותר) 1 כוס אגוזים קצוצים להקציף את החמאה עם הסוכר. להוסיף את הביצים ולהקציף היטב. להוסיף את המלח, קמח, אבקת אפיה, וניל וחלב. לשמן בחמאה תבנית שטוחה. לחמם התנור לחום 180 מעלות. לשטח הבצק בתבנית על הבצק ב\כשהצד החתוך למעלה והשזיפים נוגעים אחד בשני. לפזר סוכר מעורב בקינמון על השזיפים. לשים חתיכת חמאה על כל שזיף, ולפזר מלמעלה את האגוזים הקצוצים. לאפות בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות. הערה שלי: אפשר להכין שטרויזל (תערובת פירורים) ולפזר מעל השזיפים. לשטרויזל: 1 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/3 כוס סוכר 120 ג' חמאה 1/3 כוס שקדים או אגוזים קצוצים (בנוסף או מהכמות של העוגה כולה – כראות עיניכם) קליפה מגוררת מלימון אחד שמים את כל החומרים במעבד מזון, מפעילים בפולסים לקבלת פירורים הערה: אני הכנתי את המתכון והעדפתי לשים שטרויזל מלמעלה. אפשר להכין גם ללא.
או בקישור הזה, יש כמה מתכונים בינהם זה שהעתקתי לכאן.
[URL]http://forums.walla.co.il/viewtopic.php?f=1036&t=10186929[/URL]