מחפשת את מרטון שוורץ

קידרר

New member
מחפשת את מרטון שוורץ

שלום רב, מרטון Schvarcz נולד ב Debrecen, Hungary בשנת 1923 לסנדור ו Szerena. הוא היה מייצר תיקים ונשוי לMargit לבית Steiner. לפני מלחמת העולם השניה התגורר ב Budapest, Hungary. בזמן המלחמה הוא היה בבית סוהר Satoraljaujhely בהונגריה. לא ידוע מתי הוא נלקח ממנו, כנראה לכיוון צרפת, ולא ברור מה עלה בגורלו. אשמח מאוד לקבל כל מידע עליו. תודה רבה, גילה קולקה (בתה של האחות)

חוה3

Member
ברוכה הבאה

מקומות אפשריים לחיפוש אחרי מרטון שוורץ (ששמו גם ERNO ע"פ דף העד באתר היכל השמות): באתר NEVEK, שההרשמה אליו בחינם. בנוסף במאגר של הג"ג כאן. לא הייתי ננעלת על איות אחד, אלא מנסה איותים נוספים כמו, SCHWARTZ ו- Schwarts. בהצלחה!

חוה3

Member
עוד משהו חשוב

ביד ושם כדאי לחפש ברשימות ארולסן את שמו.

קידרר

New member
תודה רבה

מאוד מאוד מודה לך. אשמח לעדכן אותך בממצאים. ברכה, גילה

עב

New member
Kulka בעץ המשפחה שלי

שלום, בעץ המשפחה שלי ישנה Ilona Kulka מ - Ujpest נולדה 1904 נספתה בשואה 1944. הייתה אשת Andor Hochfelder. נכון שזה לא קשור לשאלה שלך אבל השם הצית בי זיכרון ישן... העץ מכיל גם את משפחות שוורץ ושטיינר אבל אלה שמות מאוד נפוצים. ועכשיו לשאלתך: 1. האם הצצת בספר הזיכרון של דברצן והסביבה? אולי יש שם משהו (לא חיפשתי) 2. Satoraljaujhely היא בתוך Borsod-Abauj-Zemplen שבירתו מישקולץ. אני מציעה לך לכתוב לארכיון המחוזי ולשאול אותם (לי ענו יפה ובפירוט). הכתובת: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár H-3525 Miskolc Fazekas u. 2 Hungary 3. יתכן שהדוד שלך מונצח במוזיאון השואה בבודפשט. נסי לכתוב אליהם. אני לא הצלחתי אתם אבל אולי יהיה לך יותר מזל. אם יש לך מישהו בבודפשט בקשי שייכנס למוזיאון וישאל אם יש דף הנצחה. מקור הדפים האלה הוא ברשימות מוסדיות וגם בעדויות אישיות.

שוורץ

בהמשך ל"סיעור השמות" - אצלי בעץ המשפחה קיים אליעזר Laci שוורץ, אשר התחתן בשנת 1945 במישקולץ והגיע לפלשתינה. הוא נפטר ממחלת שחפת בסוף שנות ה - 40 בנהריה. רוני

יעקב 1948

New member
שוורץ ברשימות AROLSEN

בכנס של החברה הגניאולוגית הישראלית שנערך לפני מספר חודשים באונ' ת"א היתה חוקרת שהרצתה על רשימות ארולסן וסיפרה שהיא איתרה קרוב ל 70 ווריאציות שונות לאיות השם שוורץ.אינני מקנא במי שנפל בחלקו לחקור משפחה שכזאת... יעקב רוזן

קידרר

New member
קולקה בעץ המשפחה

תודה רבה על העצות. בהקשר להערה של על שם המשפחה קולקה. לאבי, יונה קולקה, לא ידוע על קרובה בשם אילונה קולקה. אביו הגיע מצ'כיה לבודפשט ועבד כמהנדס יציקות במפעל בסביבת בודפשט. הוא הוצא להורג ובני משפחתו האחרים ניספו אף הם. בתור ילד הוא לא זוכר ולא הכיר שמות רבים של בני משפחה מצד אביו, שהתגוררו בצ'כיה.

קידרר

New member
רשימות ארולסן

סליחה על הבורות, האם את יכולה להגיד לי איך להגיע לרשימות ארולסן. האם הן נמצאות באתר של יד ושם (אני לא מצאתי שם). תודה רבה, גילה

עדנה4

New member
לא היה פעם מפעל בשם שטיינר לתיקים

בארץ? למיטב זכרוני היה. אולי יש איזה קשר? פשוט צירוף השמות עורר אצלי את האסוציאציה.

מרותי

New member
מפעל לתיקים "שטיינר"

היה בבנין ברחוב פינסקר 2, פינת אלנבי. שבוע טוב. רותי.

קידרר

New member
מפעל שטיינר לתיקים

יכול להיות שהיה מפעל כזה. ככל הידוע לנו להורי אשתו של הדוד לא היה מפעל והם גרו במישקולץ.

hfuks

New member
דרך אגב יש ריבוע מוזהב על המדרכה עם השם בדברצן לפני הפניה לבית הכנסת הגדול. יחד עם עוד שם דומה אך באיות אחר וגם קובקס סנדורנה . 3 ריבועים

למעלה