מחפשת את עצמי.(ארוך)

ornaok

New member
מחפשת את עצמי.(ארוך)

בהמשך להודעתי הקודמת... אז הסתיימה שנה"ל, וכמה שנהנתי ואהבתי את העבודה, אני לא מצליחה להתאושש מהסיפור הזה, מחוסר ההערכה הזה. בנוסף, ביקשתי להדריך בקייטנות של החברה, והסברתי שאני לא יכולה לשבת בבית בלי משכורת זמן כל כך ארוך. ביום ראשון הוזמנתי למשרד כדי לקבל הדרכה לגבי הקיטנות. היו שם עוד מדריכים. זה קיבל 12 ימים בקיטנות, זה קיבל 10 ימים, ואני? 4 ימים, מתוכם אחד מהם אמור להיות מוקדש לצילום וידאוקליפ. אמרתי לרכזת (המחליפה, כי הרכזת שלי בחופשת לידה) שאני לא מרגישה שאני מסוגלת לצלם קלפי עם הילדים, אבדתי את הבטחון ואני לא מעוניינת בזה, ושלא מתאים לי לטרטר את עצמי לרמת גן ל3 ימים (לא ברצף. אני אשכרה סתימת חורים - לקחו אותי להדריך בימים שמדריכים אחרים לא יכולים), שזה לא נחשב מבחינתי "לעבוד בחופש". בנוסף, הרכזת אמורה לעשות שיחות סיכום לכל המדריכים, אבל הודיעה לי שהבוס (ההוא מההודעה הקודמת) רוצה לעשות לי שיחת סיכום אישית. אחראי חדרי העריכה, שהחשבתי אותו לידיד ובעבר מאוד נהנתי מחברתו היה מאוד אדיש וקריר אלי, ניסיתי לדבר איתו ובמהלך השיחה פרצתי בבכי. מסתבר שהרושם של כולם במשרד זה שאני "זרקתי זין" בעניין הסרטים, שאיבדתי סבלנות וצלמתי סרטים גרועים. (בעיקר ההנחה הזו נובעת מהעובדה שסרט נוסף - סרט חמישי שאינו קשור לסרטים מההודעה הקודמת, צילמתי יחד עם מדריכה נוספת שהיא בהחלט היתה באוירת "יאללה לצלם וללכת"). עכשיו, זה מפריע לי משתי סיבות: א. כי בכלל בכלל לא זרקתי זין. השקעתי. נתתי את הנשמה. באתי חולה. התאמצתי. עשיתי את המקסימום שלי. ב. כי זה גמר לי את הבטחון ואת החשק לצלם. לא רוצה לצלם יותר, התוצאות כנראה כל כך כל כך גרועות, וזה אחרי שכ"כ התאצתי - זה ממש מבייש אותי. זה ממש מראה לי כמה אני גרועה. בכיתי שם בניגוד לרצוני, ואמרתי שזהה לא הוגן. שאני נשכרתי לעבודה בתור מדריכה לא בתור קולנוענית צמרת שמפיקה סרטים סוג א'. שהייתי מורה טובה, אהבתי את הילדים, לימדתי אותם היטב, הילדים והמורים אהבו אותי. אבל אני לא מספיק טובה בתחום המקצועי כנראה. ואני בטוח אבכה בשיחת סיכום עם הבוס, ואני שונאת לבכות ככה. שונאת. אבל לא מצליחה לשלוט בזה. עכשיו התקשרו אלי שוב, שבכל זאת לא הצליחו למצוא מישהו ליום אחד לקיטנות, והם בנו עלי, ושאני אבוא. אני מתכוונת לסרב. אני מפחדת שזה ישרוף לי גשרים. מצד שני גם דותן לא רוצה שאחזור לעבוד שם (יש גם סוגיות בעייתיות לגבי תשלום על שעות שאנחנו עובדים עבור החברה ולא עבור קרן קרב). אני כל כך אהבתי את העבודה וכל כך נהנתי, אבל בחיי שאני מרגישה כרגע שאני לא מסוגלת להמשיך. אני מחפשת עבודה, עברתי כמה ראיונות, עוד אין שום דבר באופק. אני יושבת בבית וכוססת ציפורניים בלחץ, מה יהיה? איך נסתדר בלי משכורת? שלחתי קורות חיים לחברות אחרות שמעסיקות מדריכים בקרן קרב. אני לא יודעת מה יהיה איתי, מה אני הולכת לעשות. להמשיך? לעזוב? אוףףףףף.

sipi1

New member
../images/Emo24.gif אוי, איזה מצב מורכב...

את אוהבת את העבודה, אבל לא אוהבת את היחס המזלזל ולא מתוגמלת כראוי. השעות בקיץ - מצומצמות מדי, וזה כנרה לא לעניין - אבל אין לך שום אופציה אחרת כרגע... כך הדברים נראים מבחוץ - את צריכה להחליט אם להסתפק במעט וגרוע או להמר על הכל. קודם כל זו צריכה להיות החלטה משפחתית (ואני לא שוכחת מה שכתבת בשרשור אחר בנושא
אולי זה הזמן לדיון הרבה יותר משמעותי לגבי העבודה שלך). שנית - כתבה לי חברה בהקשר דומה, שלא צריך לוותר על חלומות או על הרצון לעבוד שיש בה הנאה וסיפוק. צריך לחשוב אם זה באמת התחום שאת רוצה לעסוק בו, ואם כן - להילחם עד שתגיעי להצלחה. נורא קשה לייעץ מבחוץ, רק אולי לנסות ולהאמין שהכל יסתדר בסוף לטובה, זו רק שאלה של זמן... מאמינה שתמצאי בסוף את המקום הכי טוב בשבילך, שגם יהיה לך כיף לעבוד בו, וגם תתפרנסי ממנו.

ornaok

New member
רק חייבת לציין בקשר לבעלי

נראה לי שהוא קצת הפנים לאחרונה, ואפילו אמר לי שהוא חושב שאני צריכה למצוא עבודה אחרת - ושאני צריכה להיות סבלנית ולמצוא עבודה טובה - בתנאים שמתאימים לי, היינו - שעות עבודה לא ארוכות מדי, עד 15:00 פחות או יותר, ושהוא מאמין שהעבודה הזו מחכה לי איפשהו. אבל גם ההצעות שנותנים לי כל כך מתסכלות - שירות לקוחות, התחייבות לשנה, משרת אם, 19 ש"ח לשעה. זה ממש בושה.

ornaok

New member
ועוד משהו -

זה לא שהשעות בקית מצומצמות מדי. זה מה שיש - עד אוקטובר הם יכולים לתת לי מקסימום 4 ימי עבודה. והם רוצים שאני אחזור ללמד באוקטובר. ועד אז מה? אז נכון שידעתי את התנאים כשלקחתי את העבודה, אבל אז בכלל עוד שקלנו לעבור דירה צפונה ביולי, מה שירד מהפרק. ואז גם לא ידעתי אם אני ארצה להמשי או לא. וגם אמרו לנו שיהיו קיטנות לכל מי שירצה. והאמנתי שיהיה יותר פשוט למצוא עבודה זמנית. אני שוקלת לעשות הסבה להוראה. קבלתי הביתה כל מני מידעונים וערכות רישום, ולא הצלחתי להחליט אם ללמוד הוראה לבי"ס יסודי (כללי, לימודים של שנתיים) או ללמוד הוראת תקשורת לחט"ב+חט"ע(לימודים של שנה, אבל לא הגילאים שרציתי), אז ויתרתי על זה בינתיים. לא יודעת מה לעשות עם עצמי.

sipi1

New member
../images/Emo24.gif

החלק של ההתלבטות "מה אני רוצה להיות כשאגדל" - כל כך קשה וכל כך מוכר... מקווה שתצליחי להתנתק קצת מהלחץ, להסתכל פנימה ולמצוא את התשובה שלך - ומשם להמשיך.

תפרידי בין הדברים

(זו נהיית מנטרה שלי בזמן האחרון?) אם לא טוב לך במקום העבודה ואת מרגישה שהיא לא תואמת את כישורייך\ציפיותייך או מה שלא יהיה - תחפשי עבודה אחרת. אני חושבת שכשמרגישים לא טוב במקום עבודה לא צריך להישאר בו בכוח. זה גומר את הנשמה של הבן אדם. להבדיל - אל תתני לביקורת או לסאגה חד פעמית להוביל אותך למסקנה שאת לא טובה במקצוע שלך. את אוהבת אותו? את נהנית ממנו? מה את מרגישה כשאת עושה סרט? את מרגישה חשמל? את מרגישה אדרנלין? או לא? - אלה נראות לי שאלות בסיסיות בקשר למה את רוצה לעשות. אם את באמת אוהבת את מה שאת עושה אל תוותרי על זה. קחי את הכשלונות כמו גם את ההצלחות כאבני בניין בדרך שלך. במבט לאחור את תראי שהכשלונות הם דווקא אלה שבונים אותך. וסתם לספר לך שאני בשנה שניה באדריכלות נקטלתי קשות על עבודה שלי, שחשבתי שהיא טובה והאמנתי שיש לי עבודה מנצחת בידיים. הביקורת הזו שברה אותי לחתיכות עד שכמעט פרשתי מהלימודים. סיימתי את הלימודים בהצטיינות ופרוייקט שלי בשנה חמישית זכה בתחרות בינלאומית (מה אני עושה עם הלימודים האלה היום אנחנו כבר יודעים...). כלומר - לא על סמך ביקורת אחת נחרץ גורלו של המקצוע, או של היוצר.

למעלה