מחפשת בבקשה ספר

mikilk

Active member
מחפשת בבקשה ספר

רעיונות לספרים עבור ילד בן 10 תולעת ספרים אמיתית. הספרים האחרונים שקרא זה השניים של פיליפ פולמן (המצפן הזהוב והסכין המעודן) ואשמח לקבל המלצותלספרים בסגנון הזה.

Athaclena

New member
אני מניחה שאנגלית הוא לא יקרא?

בדיוק קראתי ספר בשם Sabriel, לדעתי הוא היה מאוד אוהב את זה. אבל בעברית אין וגם בסטימצקי לא יצא לי לראות... אם הוא עוד לא קרא את ארטמיס פאול אז אפשר לנסות את זה, זה יותר קליל מפיליפ פולמן ויותר ילדותי וכיף אבל מאוד אהבתי גם אותו. ויש לו 2 המשכים שעוד לא תורגמו. אני מניחה שהוא כבר קרא את הארי פוטר? מה עם קלאסיקות כמו ההוביט וסדרת נארניה? האחים שלי בגילאי 11-12 קראו את "המשחק של אנדר" של קארד ו"האדם הפוזיטרוני" של אסימוב, ובכלל אסימוב יכול להיות מתאים מאוד... המלצה אחרונה שאני לא בטוחה בה: סדרת הוור של לואיס מקמסטר בוז'ולד. זה לא באמת לילדים, אבל זה כיפי ומלא אקשן ובלי יותר מדי גסויות או מין. הסדרה מתחילה בעיקרון עם "רסיסים של כבוד" ו"בריאר", אבל עליהם אפשר ואולי כדאי לדלג (רוב האלימות והמין בסדרה מרוכזים בהם). אח"כ יש את "שוליית הלוחם", "משחקי אצולה" ו"סיטגנדה". בתכל'ס, אח שלי בן 13 וקרא אותם ואהב כל רגע.

Athaclena

New member
עוד כמה המלצות...

חוות החיות/ג'ורג' אורוול מומו/מייקל אנדה (אולי גם הסיפור שלא נגמר) אולי גם ספרים של רואלד דאהל, אבל אולי הם יהיו ילדותיים מדי כבר: דני אלוף העולם, העי"ג, המכשפות, מטילדה ועוד. אי המטמון/רוברט לואיס סטיבנסון, ו-kidnapped של אותו סופר מסעות גוליבר/ג'ונתן סוויפט סוד הגן הנעלם/פרנסיס הודג'סון בורנט עליסה בארץ הפלאות ומבעד למראה/לואיס קרול שרלוק הולמס/ארתור קונאן דויל סדרת עולם הדיסק/טרי פראצ'ט - אפשר להתחיל מ"צבע הכשף" (הראשון), או "תרועת מוות" (מאוד מומלץ) Escape from Warsaw (Original title: The Silver Sword) by Ian Serralier - אני לא יודעת איך קוראים לו בעברית. כן, קצת נסחפתי, אבל אני מקווה שזה יהיה שימושי (ושהוא ימשיך לקרוא. יישר כח!), אם לא עכשיו אז מאוחר יותר....

mikilk

Active member
תודה רבה רבה

אני אעבור איתו מחר על הרשימות

התעללות ../images/Emo7.gif ../images/Emo57.gif

עכשיו אני מחפשת את סאביאל (אני היחידה שזה מזכיר לה "סאבלימינל"? כמה עצוב >_<) בכל מקום ולא מוצאת. ואני ממש רוצה לקרוא את זה!

Athaclena

New member
הבאתי לחברה שלי לקרוא

אח"כ את יכולה... אבל את צריכה לבוא לקחת את זה מפה, ולהחזיר אח"כ. (לא מוגבל רק לSABRIEL - הספרייה פתוחה) ויש לי רק המשך אחד, השלישי עוד לא יצא בכריכה רכה אז הוא נורא יקר
ואני במתח!... ועוד לא הבנתי מה בש"ך עם חומריו האפלים.

הזמנתי אותו ^^; ../images/Emo57.gif

מסתבר שיש אותו במחסנים, או משהו... וחומריו האפלים פשוט שיעמם אותי...

Athaclena

New member
אז אם את אוהבת וכו'

יש לי את השני. תגידי לי איך זה!

למעלה