מחפשת בדחיפות, מורה להוראה מתקנת

orlita

New member
מחפשת בדחיפות, מורה להוראה מתקנת

בחשבון, לילד בכיתה ו', עדיף מאיזור רחובות. קשה לו מאוד כל נושא השברים הפשוטים, הוא מבין את המשמעות, אך לא מצליח להבין את המכנה המשותף וכל נושא בעיות מילוליות הוא ברמה של כיתה ד'. אני חייבת דחוף להכין אותו לחטיבה. אשמח לכל עזרה. אורלי

ברוכה הבאה אורליטה ../images/Emo140.gif

אני מאיזור אילת. בכל אופן אם אוכל אשמח לעזור, דרך האינטרנט. באיזה חוברת הוא לומד בבי"ס? אם לא תמצאו מורה בחשבון להוראה מתקנת, אז מורה טובה לחשבון אולי תוכל לעזור. וגם חוברת מתאימה יכולה להועיל. בהצלחה!

orlita

New member
בדרך כלל אצלנו לומדים את ועוד אחת

אבל, הוא כרגע עם קל וקולע לכיתה ה, כיוון שהרבה חומר הוא לא הבין לפי שיטת ועוד אחת וניראה לי ולמורה שבקל וקולע מוסברים הנושאים בצורה יותר ברורה. את נושא השברים העשרוניים הוא די הבין, מאוד קשה לו עם שברים פשוטים, הוא גם תקוע בלוח הכפל, הוא מאודדדדדד תקוע עם נושא בעיות מילוליות כי יש לו בעיה עם הבנת הניקרא. בשברים פשוטים מאוד קשה לו להבין את נושא המכנה המשותף , האם יש לכם פטנט איך להסביר לו. אני מנסה היום שיטה של צבעים.... אם יצא מזה משהו אספר לכם. להתראות בנתיים אורלי

לימוד שברים פשוטים

(שהם ממש ממש לא פשוטים...) מתחילים לפי הסדר :
כפל של שברים - כי הוא הפשוט ביותר.
חיבור וחיסור שאותם מלמדים לפי :
מכנים זהים
מכנים שאחד נמצא בשני
מכנים שיש להם כפולה קטנה משותפת
מכנים שאין ביניהם קשר
חילוק - פעולה הפוכה - ולכן הופכים את הבא אחרי הראשון. (בכוונה לא אומרים השני, כי אם מחלקים שבר לשבר אחר ולעוד שבר, כשיש כמה ביחד - את כולם הופכים חוץ מאשר את הראשון...)
יש עוד רעיון של משחק בשברים : קלפים - כמו מלחמה - רק שכל אחד מוציא שני קלפים ושם אותם כמו שכותבים שבר - מי שהשבר שלו גדול יותר - לוקח. אפשר להסביר בכמה דרכים מי גדול יותר - דרך מעולה
מי כבר עבר את החצי שלו ומי לא... אפשר להקשות עם הזמן - למי יש להשלים פחות... קלפים, קלפים... מתה על המשחקים של קלפים, זה כל כך עוזר, וכל כך כיף להם... (גם לי)

מכירה באזור רחובות

מורה מעולה לעניין זה. אתן לך את הטלפון שלה, במסר. אם היא מלמדת בבית, שיגעון !! בשתי ידיים לקחת אותה.

רבקה מ

New member
מורה ברחובות

אני מורה מנוסה להוראה מתקנת. אשמח אם תצרי קשר דרך האי-מייל

מוכנה להמליץ על מורה מעולה

אני מכירה מורה מעולה שעובדת עם ילדים לקויי למידה בגיל בה"ס היסודי והיא מרחובות .כרגע היא ממש מלאה אבל אם תרם מצאת מישהיא את מוזמנת ליצור איתי קשר דרך המסר האישי ואתן לך את הטלפון לפני שתהיה ממש תפוסה.

למעלה