מחפשת בית ספר מסוג אחר

מחפשת בית ספר מסוג אחר

שלום לחברי הפורום! בני עולה לכתה ג' וכמו שחששתי לפני כתה א, נראה לי שאנחנו צריכים אלטרנטיבה לבית הספר הרגיל. לימוד בבית לא בא בחשבון וגם בית ספר דמוקרטי התגלה כדוגמטי ולא מתאים. האנתרופוסופי מלא ואנה אנו באים? אם מישהו יודע על מסגרת פתוחה אבל בעלת גבולות באיזור השרון (אמצע הדרך) אשמח לשמוע ואף לעזור בהקמה אם יש משהו בדרך. מחכה לשמוע ותודה

merchav

New member
דווקא נראה לי שדמוקרטי יכול להתאים

ביתי לומדת בדמוקרטי ברעננה, ואנחנו מאוד מרוצים. בוודאי שאי אפשר לומר על בית הספר הזה שהוא דוגמטי. כל בית ספר דמוקרטי הוא בעל כיוון שונה. בשרון יש 4 דמוקרטיים - מלבד רעננה, יש בהוד השרון, כפר סבא ובהדסים. כפר סבא הוא הממוסד מביניהם. הייתי שמחה לשמוע מה נראה לך דוגמטי בבית הספר שבו נתקלת. אצלנו למשל פעל בשנה שעברה חוג הורים שנפגשו לדיון על עקרונות בית הספר, ולשמוע מנסיונם של בתי ספר אחרים. החוג היה פתוח לכל ההורים והצוות, והעקרונות שהתגבשו בו עזרו בקביעת דרכו של בית הספר. לא חושבת שהייתה "דוגמה" בתהליך.

מה הצרכים של הילד ומה השאיפות

שלו ושלכם? מה מפריע לו ולכם בבית הספר הרגיל? מה לדעתך יפריע לו ולכם במסגרות דמוקראטיות וביתיות? אני לא מנסה להתווכח. אני פשוט אוצה להבין מה אתם צריכים כדי לא לזרוק לכם פתרונות לא רלוונטיים. אני, לדוגמא, למדתי בחינוך אלטרנטיבי מסוג שלא מנית אבל אני לא יודע אם הוא רלוונטי לכם.

זה לא פשוט למצוא בי"ס שתפור

למידותיכם וגם למידות הילד שלכם. בכל מסגרת תמצאי את מה שמתאים לך ואת מה שלא. ולספר לך משהו? גם בחינוך ביתי יש דברים שהייתי רוצה אותם אחרת. איזור השרון משופע בבתי ספר יותר מאזורים אחרים. והתווית של דמוקרטי, לא משקפת משהו אחיד. אני מציעה שתבדקי את כל בתי הספר בקרובים אליכם בראש פתוח ובגישה תמימה וראשונית. יתכן שתופתעי ממה שתגלי. שווה גם לבדוק את בתי הספר הרגילים כי גם ביניהם את עשוייה למצוא פנינות חריגות מה דעתך? נשמח לסייע לך לברור את הנתונים שתמצאי. מה שחסר לי בהודעתך זה יותר מידע עליכם. למשל: את כותבת 'לימוד בבית לא בא בחשבון' האם כי את חושבת שזה לא מתאים לכם? האם זה כי הילד מתעקש כן להיות במסגרת? או שאתם פשוט עובדים ואין מי שיעשה חינוך ביתי? נקודת המוצא חייבת לדעתי להיות כזאת: א. מי הילד ומה הם צרכיו? ב. אילו פתרונות מתאימים לו לדעתכם? ג. מה מתוך האפ\שרויות הרקיימות ייתן לילד את המענה הטוב ביותר? ד. אילו מחירים גובה כל פתרון כזה? ה. אילו מחירים מוכן כל אחד מהמעורבים (הילד, את, בן זוגך...) ו. האם יש דרכים להוריד את גובה המחיר ולהגדיל את איכות המענה? ז. בחירה של פתרון אחד, ושחרור כל השאר.

למעלה