מחפשת בסיס טוב ללק

קשיקה

New member
מחפשת בסיס טוב ללק

שלום
יש לי ציפורניים שפשוט דוחות את הלק. כמה שעות (!!!) אחרי המריחה מתחילים לי סדקים וקילופים. זה קורה גם עם לקים איכותיים לפי הבנתי (OPI ESSIE) ועם כל השכבות בסיס שיצא לי לנסות. אגב, זה קורה גם אחרי מניקור מקצועי.
אם למישהי יש המלצה על בסיס שעמיד גם על ציפורניים בעייתיות, או לק שישאר ללא בסיס- אשמח לשמוע.

MyRun

New member
אולי הבעיה לא בבסיס?

תנסי לבדוק את עצמך, אולי את עושה פעולות שפוגעות בלק? (שוטפת כלים, פותחת קופסאות, הקלדה בצורות מסוימות גם שוחקת את הלק).
או שאת מעדיפה את הלקים שמתקלפים יחסית מהר, כמו הולוגרפיים... נסי לראות אם גליטרים עמידים יותר.
ואולי בכלל הבעיה בטופ קואט, זו גם אופציה...

שימילאק

New member
ציפורניים שומניות

יש כאלה שהציפורניים שלהן מפרישות יותר שומן מאחרות.
בנושא הזה אין כל כך מה לעשות. זה הגנים שלך.

מה שכן, בזמן מניקור מקצועי תבקשי מניקור יבש, כלומר ללא השריה במים וללא חומרים שממסים את העור. ותימנעי מקרם ומפלינג, תבקשי למרוח קרם רק בסיום הטיפול לאחר טופ קואט וייבוש.

לפני מריחת לק לשייף עם באפר את פני הציפורן על מנת להסיר את שכבת השומן ולנקות עם אלכוהול.

כל הדברים האלה יתכן ויעזרו לעמידות הלק.

באם לא,תנסי לק ג'ל ותבקשי מהמניקוריסטית לנקות היטב את הציפורן משומן! יחזיק עלייך שבועיים בכיף למרות שמבטיחים שלושה שבועות.

trilliane

Well-known member
מנהל
תהייה: איך ציפורן מפרישה שומן? כלומר מהיכן?

למיטב ידיעתי ציפורן היא שכבות של קרטין ובניגוד לעור שמתחדש היא (כמו השיער) מתה למעט שורש הציפורן שבו היא נוצרת. שיער שמנוני מקורו בשומן שמפרישה הקרקפת, לא השערות עצמן; גם בציפורן אני מעריכה שמדובר בעור שמן ולא בציפורן עצמה, תקני אותי אם אני טועה.

לפיכך אם שוטפים היטב ידיים במים וסבון (אפשר גם לשפשף עם אלכוהול ליתר ביטחון) לפני מריחת הלק לא אמורה להיות בעיה (כי אז הלק יוצר שכבה אטומה מעל לציפורן ולשומן שהעור מפריש אין דרך להיכנס בין לבין).

שימילאק

New member
את צודקת

העור מפריש שומן ומצפה את הציפורן
לכן לא יעזור לשטוף ידיים במים וסבון, השומן שעל הציפורן נצמד ומצפה את הציפורן להגנה עליה. כמו יש עור שומני שמצפה את הציפורן. כאשר עושים מניקור מקצועי עם דחוף עור רואים כמו "ליכלוך"יוצא מפני הציפורן עצמה... ה"ליכלוך" הזה לא נשטף במים ולפעמים יש בנות שיש להן יותר מלאחרות מה שגורם לדחייה של חומרים שמניחים על הציפורן (בנייה, ג'ל, לקים)

למעלה