מחפשת גירסאות למפרום תוניסאי..
במסגרת השוואות הגירסה הטריפוליטאית והתוניסאית, אני מתעניינת בשילובי התבלינים וכן בטכניקת הטיפול הטיגון והבישול של תפוח האדמה. גירסה תוניסאית ראשונה שמצאתי (של חמותה של אחותה של הספרית שלי) היא: קילוף תפוח האדמה לספירלה דקיקה.ומילוי. התבלינים: פקעות וורדים, פלפל לבן, כורכום,קינמון,אגוז מוסקט. בנוסף נכנסים למלית: פטרוזיליה,שום, עגבניה,מלח, קרום לחם סחוט, בצל, פטרוזיליה, חלמון ביצה, הבשר הוא תערובת קצוצה קטן של חזה עוף ושווארמה הודו. את כל אלה היא טובלת בחלבון טרוף ומטגנת. עדיין לא ראיתי אותה בפעולה אבל למרות זאת אני הולכת לנסות כרגע את הגירסה הזו.השונה לגמרי מזו הטריפוליטאית שאני מכירה מהבית. תמונות מביצועי הסבתות , תגענה בהמשך התחקיר שלי. אשמח למידע נוסף..הערות, תוספות.,ווריאציות מנצחות ..וכל מה שיש לכם בנושא. * לגבי הקוסקוס הנלווה...אם יש בזה עניין..הרי שגם כאן ישנם ניבים שונים לגמרי לשפה הקוסקוסית הצפון אפריקאית..אבל בואו לא נערבב שמחה בשמחה..
במסגרת השוואות הגירסה הטריפוליטאית והתוניסאית, אני מתעניינת בשילובי התבלינים וכן בטכניקת הטיפול הטיגון והבישול של תפוח האדמה. גירסה תוניסאית ראשונה שמצאתי (של חמותה של אחותה של הספרית שלי) היא: קילוף תפוח האדמה לספירלה דקיקה.ומילוי. התבלינים: פקעות וורדים, פלפל לבן, כורכום,קינמון,אגוז מוסקט. בנוסף נכנסים למלית: פטרוזיליה,שום, עגבניה,מלח, קרום לחם סחוט, בצל, פטרוזיליה, חלמון ביצה, הבשר הוא תערובת קצוצה קטן של חזה עוף ושווארמה הודו. את כל אלה היא טובלת בחלבון טרוף ומטגנת. עדיין לא ראיתי אותה בפעולה אבל למרות זאת אני הולכת לנסות כרגע את הגירסה הזו.השונה לגמרי מזו הטריפוליטאית שאני מכירה מהבית. תמונות מביצועי הסבתות , תגענה בהמשך התחקיר שלי. אשמח למידע נוסף..הערות, תוספות.,ווריאציות מנצחות ..וכל מה שיש לכם בנושא. * לגבי הקוסקוס הנלווה...אם יש בזה עניין..הרי שגם כאן ישנם ניבים שונים לגמרי לשפה הקוסקוסית הצפון אפריקאית..אבל בואו לא נערבב שמחה בשמחה..