מחפשת גן לשנה הבאה

shian

New member
מחפשת גן לשנה הבאה

לגיל שלוש, לא ממוסחר, משפחתי וחם. יש המלצות

מה, חסרים גנים ברעננה?

אני לא מבינה את העניין הזה. ולגבי המלצה: רק ויצ"ו הפרחים. לגבי פרטיים - שומר נפשו ירחק.

ארזS

New member
מסכים עם דבר אחד

כלומר שלא חסרים גנים ברעננה, ושואל מה רע בגנים פרטיים ?

אין פיקוח

לא פדגוגי, לא בטיחותי ולא תברואתי / בריאותי. ארגון הגנים הפרטיים הוא סוג של הטעייה צינית: זהו ועד עובדים של הגננות, לא ארגון מפקח כדוגמת ויצו/נעמת/אמונה. אחרי שהבן שלי הגיע בזמנו כפעוט לאשפוז בבידוד (עם פגיעת כבד, שלשמחתנו ולרווחתנו נרפא ממנה) בשניידר עקב "תקלה" תברואתית, חקרתי את הנושא. לא השתנה כלום מאז (אני ממשיכה לבדוק פה ושם). מאותו יום ילדי לא ראו גן פרטי מבפנים...וככל שיכלתי, שיכנעתי בכך גם הורים אחרים.

LuLiLoPiLaTo1

New member
מקרים פרטיים ניתן לומר על כל אחד מהסוגים

אני למשל חוויתי מספר תקריות לא נעימות כשעשיתי מחויבות אישית באחד מגני ויצ"ו/נעמ"ת... ודווקא בשני הגנים שציינו למעלה- שבגבעת חן, אני מכירה אישית שתי עובדות(כל אחת בגן אחר), ואני יודעת כמה הן מוסריות ומעולות בעבודתן...(גם מעבודה בעבר איתן)

8 שנים במעונות ויצולא עברו ללא תקלות

(ואפילו אשפוז נוסף בשל פגיעה ביד). רק שבניגוד לפרטיים, יש ארכאה מעל לגננות, יש נהלים, יש מנהלת מעון, יש פיקוח, יש הדרכה, יש עם מי לפתור / להפיק לקחים / לתקן. לתפיסתי גנים פרטיים הם סוג של הימור מסוכן.

LuLiLoPiLaTo1

New member
יש דברים שלא מספרים להורים:)

לטעמי ומניסיוני (לא בתור הורה ,אך בתור מי ,שראתה לא פעם את המתנהל בתוך הגן) כל הימור על כל גן-בין אם פרטי ובין אם לא הוא הימור מסוכן. מאחלת לכולם למצוא את המקום הנכון לשים בו את ילדיהם.

aks3

New member
My recommendation

I sent my older two kids to WIZO on Laskov and it was great, BUT I have a real problem with the number of kids there. There are simply too many children in each group, a much higher ratio of children to caregivers than is recommended. My third child is in the private gan of someone I know personally - Lihi Santo - Gan Ra'ananim B'Teva on Kazan St. across the street from the police station, I highly reccommend it , you should definitely look at it. Sorry to post in English, Hanna - I hope nobody minds. I speak and read Hebrew fluently and read this forum every day, but my Hebrew writing is just embarrassing.

חשוב לזכור

שבמעונות יש גננת ולפחות עוד 2 מטפלות (בשעכות הלחץ יותר) לקבוצה. ואין שיקול כלכלי - פרטי של הגננת שמונע גיוס כח עזר. קבוצה גדולה מעולם לא הטרידה אותי. אין לה לטעמי קשר לאיכות החינוך.

shian

New member
קחי את מספר הילדים שיש בויצו או נעמת

תכפילי את זה במספר המחלות ותביני שאם רוצים גם לעבוד זה לא ממש מסתדר ביחד. בימי מחלה אין לנו סבתות או כל סידור אחר ואנחנו מתחלקים (דיר דדי ואני) בלהישאר איתה בבית. מיותר להגיד שאלו לא ימים ממש פרודוקטיביים בעבודה... זה לא שחסרים גנים ברעננה אבל בדיוק בגלל כל "התקלות" שיכולות לקרות, אני בודקת בשבע עיניים. את הילדים הגדולים שלי גם שלחתי לגנים פרטיים ולא היתה לי אף פעם שום בעייה. ועוד לא הזכרנו כמה אנשי צוות יש בגנים הפרטיים מול ויצו/נעמת, וזה בגילאים שהחום והיחס האישי כלכך חשוב!

זה לא הניסיון שלי

יש לי שני ילדים. אחד היה חולה הרבה, שניה אולי פעם בשנה לכמה ימים. זה לא המפתח, מה גם שמנסיוני ההקפםדה בויצו גדולה וכשהילדים שלי חלו בגן הם הופרדו מיד ואני באתי לאסוף אותם.

aks3

New member
You can't really generalize

There are well-run WIZO and Naamat maonot and badly run ones. There are well-run private ganim and badly-run ones, too. You really just have to look carefully at the one you are considering and speak to as many parents with kids there, or who used to have kids there, as possible

זה לא ה- issue

העניין הוא נהלים, אכיפת נהלים, הדרכת עובדים, פיקוח פדגוגי, פיקוח תברואתי ובקרה בטיחותית. כל אלו ישנם במעונות ואינם בפרטיים. לכן, אני בהחלט, המודע ובהבנה מלאה של ההבדלים הפרסונליים בין הגננות, מכלילה. שוב, לטעמי, לגבי הפרטיים - שומר נפש ילדיו ירחק. היכן שאין פיקוח ובקרה, ההסתברות לבעיות גדולה יותר (וסתם, בקטנה - 2 מקרים בשנה האחרונה של פעוטות ששוטטו בכביש (פרדס משותף!)/ מחוץ לגן ונמצאו ע"י עוברים ושבים, ומקרה של גן שלם שננטש עקב סוגיות בטיחות ופדגוגיה ע"י ההורים (סיפור שהושתק, משום מה). כל זה רק ברעננה והמעט שידוע לי.

יש הסכמה על הצורך בכל אלה

אבל, לצערי, הם לא מבטיחים דבר. קיומם של נהלים ואפילו אכיפתם, לא מבטיחים אכפתיות, חום, התנהלות מקצועית של הצוות, תקשורת טובה ופתוחה עם ההורים, תשומת לב אישית לילד ולצרכים שלו וכו'... כל עוד קיימת האופציה, בסופו של דבר צריך לכתת רגליים, לראות את המקומות, לשוחח עם הורים על מה הם אוהבים ולא אוהבים בגן. בחיפושי הגנים שלי, גיליתי שני דברים: 1. הגן המושלם לא קיים. 2. מה שנפלא ומצויין בעיני הורה אחד, יכול להיות קטסטרופה בעיני הורה אחר. אחד מחפש הרבה תכנים לימודיים וחוגי העשרה, השני חשוב לו הרבה זמן משחק חופשי. אחד רוצה לראות כל דקה ביום מובנית, והשני מעדיף גן זורם. אחד מאושר אם הילד חוזר עם שקית בגדים מרוחים בבוץ כל יום, והשני סולד מכך. לגבי אישורי בטיחות ובריאות, אפשר לבקש מבעלי הגן להציג אישורים כאלה. בענין מעונות היום, גם שם כנראה זה מאוד אישי, וגם משתנה מגן לגן. לכן, גם להיות חלק מרשת לא מבטיח דבר. מבחן חשוב הוא לעמוד ליד הגן כמה זמן, ולהקשיב מבחוץ: כמה שקט, כמה ילדים בוכים, כמה זמן נמשך בכי, כמה מטפלות מרימות קול... אינדיקציה חשובה. בהצלחה בחיפוש הגן! אגב, הגן שאנחנו העדפנו היה גן צ'יקיטיטוס בשכונת רסקו. בהצלחה בחיפושים!!!!!

ATAF151

New member
יש פיקוח מצויין בגנים הפרטיים

והפיקוח הוא של ההורים. הגננת שם יודעת שאם לא יהיה טוב, ההורים יברחו והיא תשאר מחוסרת פרנסה, אין פיקוח יותר טוב מזה. ועובדה שהתפרסמו מקרים לא מועטים של בעיות בגנים של הארגונים הלא פרטיים השונים.

למעלה