מחפשת דרך ללמוד לתפור

3תיתי

New member
מחפשת דרך ללמוד לתפור

הזמנתי מכונה מארה"ב (ברות'ר cs6000i). מחכה ומצפה לבואה. מעולם לא תפרתי ברצינות. ואף פעם לא במכונה. כן עשיתי תיקונים והתאמות לבגדים, בתפירה ידנית, ולפי אינטואיציה. כולל הכנסת רוכסנים, יצירת "פנסים" ומכפלות.

בינתיים חורשת את יו טיוב. האם זה מספיק? האם אני זקוקה לשיעורי בסיס שאינם וירטואליים? ואם כן, האם יש המלצה על מורה טובה באזור ירושלים רבתי (עדיפות להר אדר או מבשרת)?

אני מתכננת על המכונה "רק" 30 שנים. כל כך מתרגשת שסוף סוף תהיה לי אחת!

סתם מבקרת

Active member
תתחדשי ותהני
מקווה שהמכונה תגיע במהרה

לפי תיאוריך נראה שיש לך כישורי תפירה ולדעתי לא תתקשי לתפור.
השאלה מה את מתכננת לתפור. אם מדובר בתיקונים - עשית ידנית ואין סיבה שתתקשי לעשותם במכונה.
אם את מתכננת לתפור בגדים - אפשר לפי בורדה אבל כאן צריך להתאים מידות כי מנסיוני, המידות של בורדה לא מתאימות לכל אחת.
בבורדה יש הוראות טובות לתהליכי התפירה והרכבת הבגד.
באינטרנט אפשר למצוא הרבה הנחיות טובות.
למיטב זכרוני העליתי לכאן בעבר הנחיות עם שרטוטים להכנת גזרת מכנסיים לפי מידה אישית.
יש כאן הנחיות לתפירת חצאיות ועוד שנתנה שש שבע.
ואני בטוחה שאם תהיינה לך שאלות תקבלי כאן תשובות.
אני רק רוצה להדגיש שאם מכונת התפירה היא מארה"ב ומותאמת למתח של 110V את צריכה שנאי ממתח של 220 שיש בארץ למתח של 110, לפני שאת בכלל מחברת את המכונה לחשמל.
הצליחי ותהני

&nbsp

שש שבע

New member
תתחדשי, ולדעתי את זקוקה לפחות לשיעור הדרכה אחד על

המכונה, תמשיכי את הרשת, ואם תרצי משהו רציני יותר, קחי קורס

3תיתי

New member
קודם כל, תודה רבה על קבלת הפנים החמה!

מצאתי כמות סרטונים יפה, עם הדרכה ספציפית על המכונה שקניתי. ברור לי שזה לא מחליף מורה מיומנת, אבל זה זמין, נגיש ובחינם.

לא כל כך מתלהבת מבורדה, אולי סתם, כי לא באמת טרחתי לבדוק לעומק, אבל הגזרות שלהם לא ממש לטעמי, וכאמור, אינני יודעת להתאים אותן לעצמי. (אם כי ראיתי סרטונים איך להתאים אישית גזרות, ע"י בניה על בובה בבד זול, תוך נסיון ל"ניקוי" ו"העלמה" של קמטים. מבינה את העיקרון, אך מעולם לא ניסיתי, וגם אין לי בובה.) זה חשוב שתהיה בובה בכלל? יש איזה המלצות על קורס? מכוון שלא התנסיתי, אני לא יודעת מה בעצם אני אוהב.

סתם מבקרת

Active member
מסכימה עם חוסר ההתלהבות שלך מבורדה. כבר שנים שאני לא רוכשת

אותן אבל את תחילת דרכי בתפירה עשיתי בעזרת בורדה (בגרמנית, זו השפה היחידה בה הופיעה בורדה כאן ואני לא הבנתי מילה בגרמנית) ויצאו לי דברים יפים אף שלעיתים היה צורך לאלתר התאמה למידותי וזה לא היה פשוט למתחילה כמוני.
בניית גזרה על בובה נקראת "דיגום חופשי" וזו שיטה אחת לבניית גיזרה אבל יש גם שיטה של שרטוט על דף על פי מידות וכללי בניית גזרה משורטטת.
מעולם לא היתה לי בובה ולדעתי לא חשוב שתהיה כזו ובכל מקרה אם היא לא לפי מידותיך המדוייקות הגזרה שתבני עליה ממילא תצטרך תיקון.
לדעתי, עם שפע הסרטונים וההוראות שניתן היום למצוא באינטרנט, מי שיש לה כשרון ורצון תוכל ללמוד לבד ורק בהמשך, אם תרצי דברים מיוחדים תוכלי לקחת שיעורים ספציפיים למה שתרצי.

3תיתי

New member
תודה, תודה

אתמול התחלתי לראות סירטונים על שרטוט גזרה בעזרתמין סרגל מעוגל. לא ממש ירדתי לסוף דעתם, אבל יש עוד הרבה סירטונים בים! (והמכונה תגיע בין 12 ל-22 לחודש. ממש אין לי סבלנות!)

סתם מבקרת

Active member
מזכירה לך את עניין החשיבות של שנאי עם המכונה מארה"ב ומותאמת

למתח 110V .
לגבי הסרגל - יש שיטה הנקראת "סיטאם" לבניית גזרה והיא מבוססת על סרגל מיוחד. לא מכירה אותה אבל את הסרגל ניתן לרכוש רק עם קורס ואני חושבת שהוא און ליין.
יש סרגלים כל מיני סרגלים בהם נעזרים לשרטוט גזרה, הם לא זולים ואפשר להשתמש גם בתחליפיהם - סרגלי שרטוט שונים וזולים יותר. יש לי את סרגלים המיוחדים מאחר ועשיתי קורס תדמיתנות של משרד העבודה ושם נדרשנו להם. האמת היא שאני די משתמשת בחלק מהם לכל מיני דברים שאינם קשורים דווקא לתפירה בגלל הנוחות.
סרגלים מעוגלים, בין אם מיוחדים ובין אם פשוטים, משמשים לשרטוט פתחי בתי השחי וראש השרוול, פתחי צוואר וכן למפסעות במכנסיים, קימור קו ירכיים בצידי מכנסיים וחצאיות - פשוט מקל על מציאת הקו המעוגל המתאים.
לגמרי מבינה את חוסר הסבלנות ומקווה שהמכונה שלך תגיע כמה שיותר מהר ולפני ה22 (שחל ביום שישי, יום שני של ראש השנה)

3תיתי

New member
איזה כיף שמבינים את התרגשותי

אולי באמת ארכוש איזה סרגל מעוגל אחד. לא מפחדת לנסות לתפור. ואם יצא זוועה- אני אכחיש כל קשר לעניין!

אני לא יודעת אם ארצה להכין בגדים לעצמי. מבחינה כספית, זה לא הגיוני. אבל עצם היכולת לעצב בגדים וגזרות, נשמע לי מסקרן.

עניין השנאי ברור. זו היתה אחת ההתלבטויות בקניה מארה"ב. ניסיתי לקנות מארופה, ולא הצלחתי. וההבדל במחיר מהדגמים בארץ (שמספרם שונה מארה"ב! וגם אלה בארופה- מיספור שונה!), עצום.

אם התפירה במכונה תהיה לי נעימה, אני חושבת שלבסוף אקח קורס רציני, כי ככה אני. אבל לא יודעת אם באמת כל כך אתלהב (נראה לי שכן...). מטאטינג-tatting למשל, לא התלהבתי,וגיליתי זאת רק אחרי שניסיתי. אבל בזה הסיכון כל כך קטן. 3 שקלים שלמים לשני "כישורים" כולל מישלוחה. מקווה שתפירה במכונה, תלהיב אותי יותר.

מקנאת במי שממש יודע לתפור.

סתם מבקרת

Active member
ב ר ו ר שאני מבינה את ההתרגשות. יודעת מה עובר עלי כל פעם

מהרגע שאני עושה הזמנה ברשת ועד שזה מגיע. בעלי צוחק עלי ושואל כל פעם באיזו נקודה על הגלובוס החבילה נמצאת ברגע נתון

ובמיוחד עכשיו שאני בציפיה לסלון החדש, שעל פי ההזמנה אמור להגיע ביום ראשון ועדיין לא ברור אם זה יקרה. כבר תפרתי ציפיות, לכריות קישוט לספות, מהבד של הכורסא (צריך ליצור קשר בין הדברים, לא?).
אם את יצירתית ואוהבת עבודת יד נראה לי שתהני מהתפירה. כל כך הרבה דברים שאפשר להכין ולאו דווקא בגדים.
אני מצרפת לך קישור לפורום אומנות הטכסטיל והליבוד שהיה בתפוז ונסגר. יש שם שפע קישורים והנחיות לתפירת ארנקים, תיקים ועוד ועוד.
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/1750//אומנות_הטכסטיל_והליבוד
&nbsp
עייני בקישורי ומאמרי הפורום ותהני
&nbsp

3תיתי

New member
אני (בין השאר) מלמדת אמנות.

ומזמינה לא מעט חומרים וכלי עבודה, באינטרנט. מודה, שלהזמין סלון, לא עלה על דעתי. הרבה אומץ! ובטח שמרגש. אולי אפילו יותר ממכונה. בינתיים, הזמנתי פורם תפרים, שכבר יותר מחודש עושה (או לא?) את דרכו אלי. דבר קטן, אך משמעותי! בינתיים, פורמת בעזרת מספריים כרורגיים. ממש ניתוח!

יודעת שאפשר להכין המון דברים. לא יודעת למה אתחבר. תפרתי הרבה, אבל כל פעם שפרוייקט נגמר, חשבתי שזהו, עכשיו כבר לא צריך מכונה. וכך חלפו יותר מ-30 שנים. עכשיו, אני מוצאת לבתי, שמלות הופעה מפונפנות בחנויות יד 2. חלקן, כאילו נתפרו עליה, וחלקן לא! יש הבדל עצום בין קניה של שמלות כאלה (כמו שמלות ערב, או שמלות נשף), ותיקון של משומשות. את זה עשיתי עד כה ביד. חושבת שכל הגרדרובה המדהימה שלה, לא עלתה יותר מ200 שקלים. ויש לה שמלות וחצאיות עוצרות נשימה. ממש! קניתי חצאית (בחנות נחמדה מאד, במושב "אמירים") רק בגלל הבד המדהים שלה. גיליתי, שאין שום קשר בין גודל החצאית וגודל הבת.זו לא היתה הפתעה. אני מודדת בחנות, ומה שצר לי, אבל עדיין עולה, יושב על הבת. התייחסתי לחצאית (30 שקל) כאל בד, ופשוט תפרתי אותה מחדש. כולל קיצור החגורה, הכנסה מחדש של רוכסן נסתר. הכל! יצא ממש בסדר. ואז ירד האסימון- למה לעבוד ככה כל כך הרבה שעות? חייבת מכונה! את החצאית סיימתי כבר. יושבת בול. ועכשיו ממש מגרדות האצבעות. ממש מצפה בכליון עיניים. קצת מצחיק. בהצלחה עם הסלון!

סתם מבקרת

Active member
הגזמת
מה פתאום הזמנתי סלון באינטרנט? הזמנתי בחנות פיזית

בארצנו הקטנטונת, אחרי שראיתי ומיששתי וישבתי ובדקתי
אבל הציפיה, הו הציפיה, כמו הציפיה לכל הזמנה אחרת - מהאינטרנט או פיזית מהחנות.
אני גם מכונת תפירה לא הזמנתי מהאינטרנט. חומרים לעבודה, תוספות למכונת תפירה, חרוזי קריסטל אפילו קורא ספרים אלקטרוני ועוד כהנה וכהנה אבל יש דברים שאני חייבת לראות ולבחון בעיניים ובידיים לפני רכישה.
ולפי התיאורים שלך, את לגמרי תתחברי למכונה ולתפירה ותכיני דברים מקסימים, אני בטוחה.

שש שבע

New member
ואני אפילו סלון לבן (לסלון הכלות) הזמנתי באינטרנט

בעצם בטלפון, התקשרתי דיברתי עם בנאדם, שהבטיח לי שהסלון נראה במציאות יותר יפה, המחיר היה נמוך 2000 ש"ח אז לקחתי את הסיכון, קניה מוצלחת, כולם התלהבו ושאלו איפה קניתי, נוח, הוא לא ממש, אבל זה רק לקבלה בסלון, לא לבית.

3תיתי

New member
אוקי, אבדוק! למרות שאין לי שום בעיה עם אנגלית.

מצחיק. למדתי לסרוג במסרגה אחת, באנגלית. אני ממש בסדר גמור בסריגה, אבל עד עכשיו, לא ממש בטוחה, בשמות התכים בעברית.
תודה, אורית!

למעלה