מחפשת הודעה ישנה על פורטיס

מחפשת הודעה ישנה על פורטיס

היי חברים,
אני לא מצליחה לאתר את זה בחיפוש, הודעה שמישהו כתב בשרשור על פורטיס, פעם, מזמן. סיפור יפה על זה שהוא היה איש תאורה (או משהו) כשעלה לבמה לשיר לראשונה, משהו מ"פלונטר", ואף אחד לא הבין מה זה הדבר הזה.
מקווה שזה בסדר להתפרץ עם הבעיות שלי.
מישהו זוכר כזה דבר?

KFir R

New member
חפשי את הפרק על פורטיס בסידרת "האלבומים"

שם יש את כל הסיפור על התחלת הקריירה של פורטיס מסופר מפי
פורטיס עצמו וכל האנשים שהכירו או התעסקו איתו כולל חבר הפורום יו"ר מועדון הרוק הישראלי. פורטיס אכן התחיל את הקריירה שלו בתור עובד במה של להקת "תמוז" והם היו אלה שנתנו לו את הצ'אנס הראשון לעלות לפעמים על הבמה עם "אינקובטור"....

Barmelai

New member
בדיוק היום ראיתי את הפרק מסוף עונת התפוזים

אני אכתוב מהר כל עוד זה לא התנדף מהזכרון - פורטיס התחיל כפועל במה בהופעות של תמוז בצוותא, אריאל זילבר החל להעלות לבמה את "החשמלאי שלנו" באמצע ההופעה לשיר אחד בכל ערב וככה יצא לפורטיס לעשות את אינקובטור כשזילבר חנוך ויהודה עדר מלווים אותו והשאר הסטוריה. היה גם אחד שאול גרוזברג מראיין את איל דורון שולץ האיום וזאת כבר ההסטוריה בעצמה או משק כנפיה. זהו, התנדף.

Jflyaway

New member
היה דבר כזה גם עם אוטיב רדינג

הוא היה ROADIE של ג'וני ג'נקינס, סחב לו את האמפליפיירים וכד'.... ג'נקינס היה באותה תקופה (אמצע הסיקסטיז) אמן מבוסס יחסית. באחת ההקלטות של ג'נקינס ב STAX RECORDS בממפיס, הוא פנה ל ג'ים סטיוארט, הבעלים של הלייבל, ואמר לו: "שמע יש איזה בחורצ'יק שעובד בשבילי, הוא כותב שירים ויש לו קול נהדר.... אתה חייב לשמוע אותו". ג'ים סטיוארט לא רצה להביך את ג'וני ג'נקינס ואמר לא שיסכים להקשיב לא בסוף הסשן. ואכן אוטיס שר בפני הצוות בסטאקס, את THESE ARMS OF MINE. כולם התעלפו, הם החתימו אותו מיידית, והשאר הסטורייה..

הסיפור המלא מסופר על ידי STEVE CROPPER מה BOOKER TEE & THE MGS בסרט התיעודי המצויין שנעשה על STAX RECORDS. אייכשהו זה נחרט בזיכרוני.

למעלה