אורז פרסי ממש מתאים, לדעתי
שטיפת האורז
בישולו במים רבים מתובלים בכורכום, שמן ומלח במשך 7 וחצי דקות |
שטיפת האורז , לשמור בספל חלק ממי הרתחת האורז
בניית הסיר לבישול.
סיר שטוח רחב, לחמם שמן עד הרתחה, להוסיף תבלינים ולבשל במשך חצי דקה, על מנת שייפתח הטעם
להוציא השמן מהסיר , לשמור אותו.
לשמן את תחתית הסיר והדפנות באמצעות השמן המתובל ולרפדן בפרוסות תפודים דקות
לפזר את האורז החצי מבושל על שכבת תפודים, לשים עוף או חלקי עוף מועדפים [אני בעד פרגיות, אבל כל אחד וטעמו ]
לפזר אורז על העוף שכבה
שכבה של קטניות כמו: חומוס, אפונה, עדשים, או אפילו ברוקולי, כרובית, כרוב
שכבת אורז אחרונה. [ יש אשר ישתמשו בצימוקים [ אני ממש לא!] אצלי מתוק שייך רק לקינוח
מפזרים את שאר השמן סמוך לדפנות הסיר, לא ישירות על האורז, מוסיפים ממי ההרתחה והבישול של האורז [ לא לכסות את האורז ולא על האורז!!] בדפנות הסיר
מכסים הסיר במגבת ועליה מכסה.
מרתתיחים מעט לצורך טיגון תפודים, ומבשלים על אש בינונית-קטנה כחצי שעה עד 40 דקות.
בתיאבון
אבל, הכי אני אוהב, עוף, תפוחי אדמה מתובלים ברוזמרין ופפריקה אדומה חריפה בתנור