מחפשת המלצה למתכון עוף עם אורז ותפו"א ביחד

יהלי 14

New member
מחפשת המלצה למתכון עוף עם אורז ותפו"א ביחד

בקיצור... ארוחה שמבשלים בסיר אחד.
תודה
 
בבקשה:

בסיר המתאים לתנור - עוף מתובל בצל פרוס ומעט שמן , לצלות מעט .
את האורז לבשל בסיר מלא מים מומלחים כמו לפסטה , להביא לרתיחה ולסנן.
לפרוס תפ"א לפרוסות עבות ולתבל.
ההרכבה : בתחתית הסיר לסדר תפ"א , מעל את האורז המסונן ומעליהם עוף ובצל צלויים.
לכסות היטב ולתנור 180 מעלות בערך 30 דקות, לבדוק עם האורז רך במידה וכן להסיר כיסוי כדי שהתבשיל ישחים.
באם האורז נזקק לעוד זמן , לכסות שוב ולהמשיך באפייה.

אני מתבלת במלח ופלפל ומעט פרוסות שום טרי
 

פוקסי99

New member
עוף בתנור

אומנם ביקשותבשיל בסיר אבל לדעתי ניתן גם בתנור

זה מתכון של עוף שלם את יכולה להשתמש בחלקי עוף
אפשר לרכוש חומוס מבושל מוכן של סנפרוסט ולהוסיף לאורז יצא נהדר

בשיטה שלי אני מכין את האורז בנפרד.
אז בישלתי שני כוסות אורז לפי כוס מים לכוס אורז.
חצי בישול רק עד שכל המים נספגים
ובמחבת כך:
טיגנתי בצל שלם קצוץ.
הוספתי פלפל חריף חתוך לרצועות
גזר חתוך כמו גפרורים במנדולינה
כפית כמון
פלפל שחור
כפית חוויג' למרק
ומלח
קצצתי דק חבילה כוסברה
והוספתי
3 כפות רסק עגבניות
טיגנתי את כל זה כ3 דקות תוך בחישה
הוספתי כוס מים רותחים
והמשכתי בבישול על אש קטנה כחצי שעה(להוריד לרסק את החמיצות)
לאחר מכן חיברתי בין האורז לבין התוצר במחבת
פרסתי נייר אלומיניום על תבנית ומרחתי מרגרינה
שפכתי את האורז במרכז התבנית
חתכתי עוף עוף עם סכין חדה לאורת הגב ושמתי על האורז ומנסה שהעוף יכסה את כל ערמת האורז.ניתן לשים כרעיים בלבד
בתחילה אני שם את העוף כאשר בחלק בםנימי כלפי מעלה לאחר מספר דקות כאשר העוף משחים הופך כך שהחלק הפנימי כלפי האורז וממשיך עד אשר העוף משחים
יש למרוח את העוף בשמן זית לפני בכנסתו לתנור
סביב העוף על התבנית ניתן להוסיף עגבניות חתוכות בצל חתוך לפרוסות
ותפוחי אדמה
 

חביף1

New member
רק תלונה אחת יש לי, מרגרינה??

ואם כבר מרגרינה, האם אתה משתמש בזו בטעם חמאה? או שמא בזו שחלקה עשוי משמן זית? ולמה לא שמן צמחי כלשהו?
אגב, אולי במקום מרגרינה, כבר להשתמש בשומן מהחי, כמו שומן כבש, שמאלץ [שומן אווז?]
 

חביף1

New member
אורז פרסי ממש מתאים, לדעתי

שטיפת האורז
בישולו במים רבים מתובלים בכורכום, שמן ומלח במשך 7 וחצי דקות |
שטיפת האורז , לשמור בספל חלק ממי הרתחת האורז

בניית הסיר לבישול.
סיר שטוח רחב, לחמם שמן עד הרתחה, להוסיף תבלינים ולבשל במשך חצי דקה, על מנת שייפתח הטעם
להוציא השמן מהסיר , לשמור אותו.
לשמן את תחתית הסיר והדפנות באמצעות השמן המתובל ולרפדן בפרוסות תפודים דקות
לפזר את האורז החצי מבושל על שכבת תפודים, לשים עוף או חלקי עוף מועדפים [אני בעד פרגיות, אבל כל אחד וטעמו ]
לפזר אורז על העוף שכבה
שכבה של קטניות כמו: חומוס, אפונה, עדשים, או אפילו ברוקולי, כרובית, כרוב
שכבת אורז אחרונה. [ יש אשר ישתמשו בצימוקים [ אני ממש לא!] אצלי מתוק שייך רק לקינוח

מפזרים את שאר השמן סמוך לדפנות הסיר, לא ישירות על האורז, מוסיפים ממי ההרתחה והבישול של האורז [ לא לכסות את האורז ולא על האורז!!] בדפנות הסיר
מכסים הסיר במגבת ועליה מכסה.
מרתתיחים מעט לצורך טיגון תפודים, ומבשלים על אש בינונית-קטנה כחצי שעה עד 40 דקות.
בתיאבון
אבל, הכי אני אוהב, עוף, תפוחי אדמה מתובלים ברוזמרין ופפריקה אדומה חריפה בתנור
 
למעלה