מחפשת המלצה לספר...

מחפשת המלצה לספר...

אני יודעת ששאלו פעמים רבות, אבל אני אשמח לפרט מה בדיוק אני מחפשת
א) אני צריכה שהוא יהיה בסטימצקי (אין לי ממש אפשרות להזין מאמאזון, וקיבלתי גם תלושי חג לסטימצקי, שאשמח לנצל לצורך זה
) ב) אני רוצה ללמוד לבד איך לבנות גזרות. רצוי שהלימוד יתחיל די מהבסיס, כלומר יצא מגזרות בסיסיות ויראה איך מפתחים אותן לגזרות מסובכות יותר. אני גם רוצה לדעת לבנות גזרה לבד מ-0. ג) אני רוצה לדעת איך להתאים גזרה למידות אישיות. משהו כמו אלגוריתם שאומר לי: "תמדדי את המידות הבאות, תציירי קו באורך X ממנו עולה קו בזווית Y ובאורך Z" וכו. כלומר ממש איך לצייר מ-0 ע"פ מידות אישיות שאני לוקחת. ד) אם אפשר שהלימוד יהיה כמה שיותר מגוון. כלומר לא ספר שמתרכז בעיקר בחצאיות או משהו כזה. אלא שיש פרקים לחולצה (מכופתרת ו"רגילה"), מכנסיים, חצאית, שמלה וכו (אלו בעקרון החשובים לי). וגם הייתי רוצה נניח פרקים על סוגי צווארונים, סוגי כיסים, סוגי שרוולים. משהו שאני אוכל לחבר בעצמי לגזרה שלי. ה) לא ממש חשוב, אבל אני אשמח אם יהיו הוראות כלליות (מעין כללי אצבע, או הוראות שנכונות לרוב המקרים) לצורת העבודה. כלומר מה מחברים קודם איזה גימור עושים לפני מה וכו. (זה לא חשוב כל כך, כי אני מניחה שאת זה אפשר ללמוד מלשאול שאלות כאן כפורום
, אבל בכל זאת הייתי מעדיפה אם יהיה לי בספר) ו) סוגי תפרים, חיבורים, גימורים, שיטות לדברים אחרים שאולי אני לא חושבת עליהם / לא מכירה אותם בכלל. בסופו של דבר המטרה שלי היא שאני אוכל לדמיין משהו, ואדע ללכת ולצייר את זה. בלי לעשות המון נסיונות עם ניילון/נייר/בד מבוזבז. כמובן שלא באופן מושלם, אבל משהו שידרוש תיקונים מינימליים... הכוונה היא בעיקר לדברים מסובכים ולא "סטנדרטיים". שפה: עדיף עברית (כי זה בכל זאת לימוד, ואני רוצה להבין כמה שיותר מדוייק), אפשרי אנגלית. אי אפשר שום שפה אחרת (לצערי אני לא יודעת עוד בצורה מצויינת) הרבה איורים, המון איורים. אני מאוד עובדת על הבנה חזותית מאשר על טקסטים. אז המון איורים
תודה תודה תודה וחג שמח לכולם

רות מלר

New member
בהצלחה-יותר מ-10 שורות אני לא קוראת

זאת אומרת שאם יש כזה ספר במקום אחר את לא קונה ? אז אני לא מגלה

מה שרותי אומרת בעצם

וגם אני זה שיש ספרים בעברית אבל גם וגם וגם אין ובטח לא בסטימצקי אין מנוס מלקנות ספר אחד לשירטוט בעברית או בכל שפה אחרת, אבל אין בסטימצקי וספרים על תיקון גיזרות- יש באמזון אחד נחמד ועוד כמה בסדר אבל זה לא מבטיח לך שתדעי בעקבות הספר יש אנשים כמותי, שזקוקים ללמוד ממשהו לפחות את ההתחלה

פשוט אי אפשר ללמוד את כל זה רק מספר

הספר הכי קרוב למה שאת רוצה הוא הPATTERNMAKING של HELEN JOSEPH ARMSTRONG, אבל: א. הוא באנגלית ב. הוא לא נמכר בסטימצקי ג. כדאי ללמוד ממנו בהדרכה של מישהו שמבין תדמיתנות ד. מה שאת בעצם רוצה ללמוד מלמדים בשנקר בקורס של שנה וחצי, אם את כבר יודעת לתפור, ובקורס של משרד העבודה בקורס מאומץ של עשרה חדשים, שישה ימים בשבוע, שמונה שעות ביום. ד(1). גם אחרי הקורס עוד תזדקקי לאיזו תקופת הכשרה כדי שהבגד ידרוש תיקונים מינימאליים בלבד. בהצלחה.

הדור

New member
בשום פנים ואופן --לא--!!!!

חיבים אם מאמת לדעת ללמוד את הבסיס בצורה יסודית

lirola

New member
הוא עולה 100 דולר, והמהדורה הקודמת עולה

80$ זה מאוד הגיוני. זהו ספר של כמעט 800 עמודים.

אוקיי, חשבתי כל זה ו...

זה באמת לא משנה איפה, וציפיתי שיהיה יותר מבחר באנגלית ... אז גם זה מתקבל
בקשר ללימוד בהתכתבות: אני מאוד אוטודידקטית, ועם ספר טוב והמון אימון אני מאמינה שאני אוכל להגיע לרמה גבוהה. אני רוצה ללמוד את זה כרגע כתחביב, אבל חשוב לי לעשות זאת היטב. בהמשך אם אני אראה שאני מאוד נמשכת לתחום אני אלך ללמוד אותו כמובן. ורק כדי לסבר את האוזן... את המקצוע הנוכחי שלי (מעצבת גרפית ובונה אתרי אינטרנט) למדתי ב-100% בעצמי. ספרים, אינטרנט, הרבה הרבה הרבה ניסיון. עבדתי כמה שנים כפרילאנסרית, ולאחרונה קיבלתי עבודה מצויינת ומאתגרת (מתוך כמה וכמה מועמדים מצויינים שלא למדו בהתכתבות). (אני בת 21, זה אומר שהתחלתי בגיל יחסית צעיר). כך שאני חושבת שללמוד אפשר גם בעצמך - אם יש את הרצון והסבלנות. לסיכום: אני אשמח לכל ספר שיוכל ללמד אותי כמה שיותר ממה שפירטתי למעלה. עדיפות לעברית, אפשרי באנגלית (אם אין משהו באותה רמה בעברית). לא משנה איפה (זו סתם הייתה התרגשות קלה מתלושי החג
) המון תודה לכל מי שהקדיש את הזמן לקרוא את כל ההודעה

יש לי רעיון

אם את כל כך מוכשרת כפי שאת מתארת אשמח להחליף איתך מידע אני מוכנה להתחיל ללמד אותך ובתמורה שתלמדי אותי מה שאת יודעת רק שזה ידרוש ממך להגיע לירושלים

זה נאמר בכל הצניעות

זה לא בא לי בכלל בקלות, אלא בהמון עבודה קשה. אני אשמח מאוד ללמוד ממך, הבעיה היא שאני עובדת במשרה מלאה... ואת באמת רוצה לדעת עיצוב גרפי? :)

אולי אפשר לסדר משהו בפסח :)

שלחי לי מסר אם את מעוניינת, אני אשמח מאוד ללמוד ממישהי מקצועית :)

אז המלצתי לך על ספר בתגובה הראשונה שלי

אבל מהיכרות עם שני התחומים, יש הבדל עצום בינהם. את העיצוב הגרפי ואתרי האינטרנט למדת במדיום שבו נעשית העבודה, ואילו תפירה ודיגום נעשים מחוץ לספר ולמסך. הצורך להפוך את הדו מימד לתלת מימד, לפעמים בצורה שנוגדת את האינטואיציה, דורש התנסות בשטח וליווי ממי שכבר מכיר ויודע.

יש אולי איפה לדפדף בו לפני שאני מזמינה?

מאתי באמאזון, אבל הייתי רוצה לדפדף בו קצת קודם... יש איפשהו שמחזיקים אותו בארץ - או אפילו יותר טוב, מוכרים אותו? תודה רבה :)

lirola

New member
זהו ספר מצוין. אין שום צורך בהתלבטות

לגביו. במיוחד אם אין לך ספר תדמיתנות אחר , כך שזה לא שתהיה לך כפילות בספרים. בהצלחה

ספר יותר טובה מזה

יש רק בגרמנית והוא יקר פי שתיים לפחות אני ראיתי אותו אבל כבר היה לי את הספר הגרמני

lirola

New member
רק בספריות של בתי ספר לאופנה.

לדעתי כבר עדיף להזמין מאשר להטריח את עצמך בשביל זה.

למעלה