מחפשת המלצה לפנטזיה קלאסית

אלב86

New member
מחפשת המלצה לפנטזיה קלאסית

שניתן להשיג בארץ (עיברית/אנגלית) בלי להשתמש בשירותי דואר ישראל עליו השלום.
קראתי ששאו"ק, מחזור כישור הזמן, את כל הספרים של רובין הוב, מחזור שער המוות, שר הטבעות והערפילאים. את רומח הדרקון ניסיתי ולא אהבתי. בחנויות ספרים זה כבר שנים אותם ספרים ללא שינוי וללא חידוש, ואני חייבת פנטזיה חדשה ומיד.

דיאנה1

New member
סידרה נהדרת

בהתחשב בעובדה שאם יש משהו ששאו"ק זה לא

זה פנטזיה קלאסית.

אבל לשאלתיך :
במדף סיפרי הפנטזיה ומד"ב ילדי רוהן (גם של טולקין ) ולפעמים גם ההוביט שם, סימלריון למטיבי לכת, הייתי מציעה לך גם את קוסם היונים ( פנטזיה אורבנית - אבל זה של רובין הוב) , יש לויז והיקמן עוד כמה ספרים שלא מודפסים יותר, יש את אלטנריס ועוד כמה ספרים של סנדרסון שתורגמו, ויש את הלהב עצמו שאני מאוד אהבתי.בעל החידות מהד שתורגם מחדש והמשיכיו, מורקוק - כל הספרים של אבי סער - הם לא ספרים טובים, אבל הם הקלאסיקה .

אבל אני מציעה לעבור למדף של סיפרי הילדים ולקרוא פנטזיה קלאסית אמיתית :
נרניה, סיפריו של טרן סגן חזירן ( מתחיל בספר השלושה ) הסיפור שאינו נגמר, רדול תורגם אחד, אם את מוצאת משהו של הסדרה באנגלית זה אחד הספרים הקשים ביותר לקריאה, על הסדרה של הקוסם מארץ ים כבר המליצו לך. ובטוח שיש עוד שאני לא זוכרת עדיין.

Y. Welis

New member
-> הורין. רוהאן היא ארץ

למרות ש'ילדי רוהאן' יכול להיות פאנפיקשן סביר.

tomasth

New member
מה עם מיקל סקוט רוהן חורף העולם ?

ר א סלוטורה ממלכות נשכחות ?

אני לא בטוח אם זה נחשב פנטסיה קלסית , מה עם טרילוגית ברטימאוס ?

אמנם זה סיפורים קצרים ולא אהבת את הרומח שלהם אבל זה מכל מיני סופרים
אוצרות הפנטסיה מרגרט וייס & טרייסי היקמן

מיכאל ג

New member
אני לא מבין

אם את לא רואה שום דבר חדש בחנויות ואת לא מוכנה להזמין בדואר, איך בדיוק את רוצה שהספרים יגיעו אליך?
אולי כדאי שתגידי איפה את בארץ, אולי יוכלו להפנות אותך לחנויות משומשים או כאלו שמתמחות בז'אנר.

דיאנה1

New member
יש את הבלגריאד שהוא נחמד, סידרה של חמישה ספרים.

ויש לה גם סידרת המשך אבל אותה כבר נטשתי.
אם אהבת את הערפילאים לסנדרסון יש סידרת פנטזיה חדשה שבינתיים יצאו בה שני ספרים שאני מאד אהבתי. היא נקראת בעברית גנזך אורות הסער. לפחות הראשון תורגם.

ניימן3

New member
טרילוגיית החוק הראשון - ג'ו אברקרומבי

פנטזיה אפית שקצת ממשיכה את הרוח של שאוש"ק. יצאה במילניום הזה, אבל כבר נחשבת לסוג של קלאסיקה.

חוץ מזה, את יכולה לבדוק עד כמה אפשר להשיג בארץ את מאלאזן. הראשון תורגם לעברית - השאר לא (יש עשרה ספרים).

ניימן3

New member
אני מניח שפה באה השאלה של מיכאל לגבי באיזה אזור את גרה

כי אחרת קשה להצביע על איזה חנויות אפשר למצוא ספרי ז'אנר:)

אלב86

New member
בתל אביב

וביקרתי בכל חנויות ספרים משומשים באזור שלי, ללא תועלת

ניימן3

New member
אהמ. אני לא האיש לאיזור הזה.

הולך בת"א רק לקדמת עדן (הז'אנרית) והחנות הנהדרת של הלפר ברחוב אלנבי.

מקווה שמישהו אחר יוכל להפנות אותך אם יש משהו באיזור..

מיכאל ג

New member
המקומות שאני מכיר

דבר ראשון כמובן קדמת עדן במיקום החדש, אלנבי 93. זה למשומשים, או חדשים של הוצאות קדמת עדן וסיאל.
מעבר לזה, מרכז הספר הזול, החנות של יואב. זה בתחנה המרכזית הישנה, רחוב השומרון 7. ספרים חדשים במחירים טובים ויואב אוהב מד"ב אז יש לו מבחר.

ווסאבי74

New member
או לבוא לאייקון הקרוב

הכניסה למתחם היא כמובן בחינם (תשלום רק לכניסה להרצאות/הקרנות/סדנאות) ומעבר לדוכנים של החנויות שהזכרת יש גם דוכן יד שניה של האגודה שתמיד יש בו מלא ספרים משומשים בזול

בעידן חוק הספרים אין דבר כזה ספרים חדשים במחירים טובים

כולם עולים אותו דבר.

Y. Welis

New member
למרבה המזל החוק לא חל על האלקט' (ebooks)

הצ'אנס שלהם לתפוס נתח שוק. הלוואי. רק שקונגלומרט זמורה-ביתן יכנס לזה.

אכמו

New member
החוק חל על כל ספר חדש, גם אלקטרוני

המחיר שנקבע לספר אלקטרוני חדש נשאר בתוקף שנה וחצי, כמו כל ספר חדש. כנ"ל לגבי ספרים שמופצים ישירות על ידי המוציא לאור, מותרת עליהם הנחה קטנה בלבד. אבל מהדורה אלקטרונית נחשבת כמהדורה שונה מהותית, ולכן מותר לקבוע לה מחיר שונה ממחיר מהדורת הנייר. וכיוון שבמקרה של ספרים אלקטרוניים הגורמים המתווכים לא קיימים (במקרה של הפצה עצמית) או יחסית צנועים בדרישות שלהם (העמלה של החנויות האלקטרוניות קטנה בהרבה מהעמלה של צומת וסטימצקי), המוציאים לאור יכולים לתמחר את הספרים האלה במחיר נמוך בהרבה. מצטרפת לתקוותך שזה יביא להתחזקות שלהם בשוק.

למעלה