מחפשת המלצה על ספר לחנוך איתו את הקינדל

ווסאבי74

New member
מחפשת המלצה על ספר לחנוך איתו את הקינדל

אז הקינדל שלי בדרכו אלי, ואני מחפשת ספר לחגוג איתו.
מה אני אוהבת? ספרים שיש בהם הומור ויש עלילה, דמויות מעניינות זה בונוס: טרי פראטצ'ט, קוני וויליס, אהבתי גם את מחזור הבארוק של סטפנסון (קצת פחות את קריפטונומיקון וסנואו קראש), ואת מלחמת האדם הזקן וכמה המשכים. בעבר היותר רחוק היינלין ואסימוב.

לא אוהבת - ספרים שמתבססים על יצירת אווירה אפילה, עודף מתח (שרומזים לי בתחילת הספר שמשהו רע הולך לקרות ואז אני לא נהנית מהקריאה עצמה אלא רק מחכה שזה יקרה), מיסטיקה ופילוסופיה, וספרים שמתנצלים שהם פנטזיה. דוגמאות: ניל גיימן, אשתו של הנוסע בזמן, ההמשכים שכן נחשבים של חולית, מארג פיונאבר, צד שמאל של החושך, לאבקרפט ואביר המילה.

אז יש למישהו המלצה?

Y. Welis

New member
אם סטיבנסון, אז Diamond Age גם טוב.

אם כי לרגל הקיץ, הייתי מנסה את Witching Hour של אן רייס.. האחרון הטוב שלה. קצת ארוך, אבל מספק, רומנטי ואוירתי מאוד. יעורר רצון לבקר בניו אורלינס.

ווסאבי74

New member
תודה, את Diamond cage קראתי,

נהניתי מההתחלה אבל קצת הלכתי לאיבוד בסוף.
חשבתי לנסות את המונגוליאד אבל אני רואה שזאת הוגדרה בהתחלה כטרילוגיה אבל יש כבר חמישה ספרים ויש שם יותר מידי סופרים (סטיבנסון לא מופיע בקרדיטים אחרי הספר השני או השלישי)
&nbsp
לגבי אן רייס, היא לא נורא טרחנית?
&nbsp
&nbsp

Y. Welis

New member
רייס במיטבה היא מהטובות שהיו. טובה לא פחות מכל סופרי הז'אנר

- הפנטסיה האפילה / אורבאנית.
&nbsp
לרוע המזל היא איבדה את זה אחרי הספר הנ"ל (בעיקר בגלל החלטתה לכתוב לו 2 המשכים לא נחוצים).
אבל עד אז - שווה לנסות.
&nbsp
את קלייב בארקר ניסית פעם? השיא שלו הוא ה-Imajica. ספר מסע.

מיכאל ג

New member
ההמלצה הרגילה שלי בזמן האחרון - three parts dead

ספר פנטזיה שמתרחש בעולם אחר, שקצת דומה לשלנו, רק עם קסם ואלים. ה"גימיק" הוא שכל תעשיית הקסם דומה מאוד לעולם הפיננסים והמשפטים בעולם שלנו, ככה שקוסמים (וקוסמות - הגיבורה היא אישה) לבושים בחליפות ומחלקים כרטיסי ביקור תוך כדי שהם מעלים את המתים, עוזרים ללקוחות להשקיע את האמונה שלהם בדת הנכונה ככה שיקבלו תמורה מקסימלית, או משמשים ככונס נכסים לאל שפשט רגל. זה משעשע, ודי מגניב, וקצת דיזל-פאנקי (זה מתרחש בעולם עם רכבות ומוזיקת ג'אז).אם לתת טעימה קטנה שתדגים איזה סוג של ספר זה...
There was a Hell, and there were demons in it. Tara had visited, on a school vacation.

ווסאבי74

New member
ובסוף

החלטתי להמשיך את הספר שקראתי לפני זה (היה לי ספר אלקטרוני סיני ישן) של הריאן סנדרסון.
אבל תודה על ההמלצות, שמתי לי אותן בוויש ליסט

למעלה