מחפשת המלצה על שיטת אפייה בריאותית
כיון שבדיאטה ללא גלוטן אנחנו מוצאים עצמינו אופים יותר ויותר בבית, החלטנו לקנות תנור אפייה איכותי. אנו רוצים לקנות תנור שהכי יאפשר לאפות ולבשל בו, ע"פ עקרונות בריאותיים. הסתובבנו קצת בחנויות. ורציתי לשאול מה דעתכם לגבי הסוגיות הבאות. - מצד אחד עדיף פיזור חום כמה שיותר אחיד, כי כך כל חלק במזון פחות מתחמם. לשם פיזור אחיד יש את המאווררים ("טורבו", או convection) - מצד שני יש את ענין היווצרות אקרילאמיד. שהבנתי שמיוצר כאשר יש טמפ' גבוהה ו/או יובש רב, ואז מתרחשת ראקציית ההשחמה על שם maillard. ולכן דווקא טוב במקרה הזה תנור אדים (steam oven), שאז הלחות שהוא מזרים מונעת את היווצרות האקרילאמיד. - אבל מצד שלישי , אנחנו רוצים גם להכין חטיפים של פירות וירקות מיובשים, כמו שמכינים במייבש מזון ( dehydrator). שזה אמנם נעשה בטמפ' נמוכות ולכן לא בעייתי מבחינת אקרילאמיד, אבל מצד שני היובש הרב שוב מהווה סיכון לראקציית ההשחמה ע"ש מיילארד. היינו קונים בנפרד לחטיפים את המייבש מזון שנועד לכך, אך הוא עשוי מפלסטיק, ולכן לא נראה לנו לחמם בפלסטיק. אז איזה שיטה של תנור יותר כדאי, מאוררים שמייבשים ויש חום אחיד, אבל סיכון באקרילאמיד או אדים שאין סיכון באקרילאמיד, אבל אי אפשר לעשות פונקציות של מייבש-מזון? תודה
כיון שבדיאטה ללא גלוטן אנחנו מוצאים עצמינו אופים יותר ויותר בבית, החלטנו לקנות תנור אפייה איכותי. אנו רוצים לקנות תנור שהכי יאפשר לאפות ולבשל בו, ע"פ עקרונות בריאותיים. הסתובבנו קצת בחנויות. ורציתי לשאול מה דעתכם לגבי הסוגיות הבאות. - מצד אחד עדיף פיזור חום כמה שיותר אחיד, כי כך כל חלק במזון פחות מתחמם. לשם פיזור אחיד יש את המאווררים ("טורבו", או convection) - מצד שני יש את ענין היווצרות אקרילאמיד. שהבנתי שמיוצר כאשר יש טמפ' גבוהה ו/או יובש רב, ואז מתרחשת ראקציית ההשחמה על שם maillard. ולכן דווקא טוב במקרה הזה תנור אדים (steam oven), שאז הלחות שהוא מזרים מונעת את היווצרות האקרילאמיד. - אבל מצד שלישי , אנחנו רוצים גם להכין חטיפים של פירות וירקות מיובשים, כמו שמכינים במייבש מזון ( dehydrator). שזה אמנם נעשה בטמפ' נמוכות ולכן לא בעייתי מבחינת אקרילאמיד, אבל מצד שני היובש הרב שוב מהווה סיכון לראקציית ההשחמה ע"ש מיילארד. היינו קונים בנפרד לחטיפים את המייבש מזון שנועד לכך, אך הוא עשוי מפלסטיק, ולכן לא נראה לנו לחמם בפלסטיק. אז איזה שיטה של תנור יותר כדאי, מאוררים שמייבשים ויש חום אחיד, אבל סיכון באקרילאמיד או אדים שאין סיכון באקרילאמיד, אבל אי אפשר לעשות פונקציות של מייבש-מזון? תודה