מחפשת המלצות לטיול בסרביה

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
מחפשת המלצות לטיול בסרביה

סרביה לא כל כך מוכרת על מפת הטיילות הישראלית. אנחנו נהיה בהונגריה בספטמבר ורוצים לשכור מכונית ולהדרים לסרביה. האם יש המלצות? מחפשים נוף יפה, לחוות את התרבות המקומית - ארכיטקטורה, אומנות, אוכל, יין. לא מפונקים בנושא הלינה. תודה מראש לכל מי שיסייע!

הנה שני דברים שיוכלו לעזור לכם

נשמח לשמוע ממך על קורותיכם ולראות תמונות לכשתחזרו. תכנון נעים וטיול מוצלח! הנה שני מאמרי תיירות ממאגר המידע שלנו בפורום. אתר תיירות Serbia in your hands אקווה שיהיו עוד מיידעים ובהצלחה, רובי סרבי

תשלחי גם מסר בבקשה ל-voivodina זאת התמחותה

בתקווה שתוכל לעזור ע"י מסלול נחמד ועצה או שתיים, אשמח אם תרשום את תשובתה כאן, רובי סרבי

ADB

New member
אשמח להמליץ

ביקרתי בסרביה 4 פעמים, ואשוב לשם כמובן, אשמח להמלית על מקומות, במיוחד בבלגרד. תכתבי פחות או יותר מה אתם אוהבים לראות ובאילו סוגיי מקומות אתם אוהבים לטייל ואני מקווה שיהיו לי המלצות טובות

עב

New member
מה אוהבים

אוהבים ארכיטקטורה יפה בעיר ובכפר (גם ביזנטית) ונופים יפים. האיש שלי לא אוהב ללכת אז אם יש מסלולי הליכה קצרים אשמח (ואם לא אז הוא יחכה לי עם סיגריה בצד/למטה
) אשמח לשמוע את המלצותיך בלי קשר להעדפות שלנו. אם לא מתאים הפעם, אולי יתאים לטיול הבא.

ADB

New member
המלצות

טוב, אז לפי מה שהבנתי ממך, אתם תגיעו מכיוון הונגריה, ולכן המקום המרכזי הראשון שתעצרו בו יהיה נובי-סאד, שהיא עיר יפהפיה ומאד מיוחדת, בעיר ישנה מצודה מדהימה הממוקמת גבוה על גדות השנובה, וממנה נוף מרהיב ועור נשימה על כל העיר. כאשר תדרימו לבלגרד, אני ממליץ על יותר מיום אחד בעיר המקסימה הזו. אם תלכי ל www.tob.co.yu תוכלי למצוא המון מידע על העיר, להוריד ברושורים להדפסה וגם להתעדכן באירועים עכשוויים הקורים במקום, כמו כן, לשכת התיירות של בלגרד (מידע באתר) מארגנת סיורים בני שעתיים-שלוש באוטובוס, עם עצירות יפות להליכה קצרה ומכסה את רוב המקומות המפורסמים ביותר בבלגרד. סיורים אילו זולים מאד והם גם מודרכים באנגלית ושפות אחרות. סיום הסיור הוא כמובן בגולת הכותרת של בלגרד - מצודת קלמגדן, הכוללת בשטחה גן מדהים ונוף משגע על כל העיר ועל מפגש הנהרות סאבה והדנובה. שווה לבקר במצודה גם בשעות היום וגם בשעות בערב. בניגוד לדעת אנשים מסויימים, בטוח לחלוטין להסתובב בבלגרד גם בשעות הערב, ולכן אני ממליץ מאד ללכת לפאר על המצודה לאחר החשיכה ולצפות בנוף המרהיב. בלגרד מוצפת באין ספור בתי קפה המלאים אנשים בכל שעות היום. אמנם לסרביה אין מוצא לים, אך בלב בלגרד ישנו אגם מלאכותי הנקרא ADA ויש בו חוף רחצה יפה ומסודר, ובתי קפה ופאבים לרוב לאורכו, בהם מבלים צעירי העיר. שווה כם להגיע לרובע בהוהמי בבלגרד (שלטים באנגלית מכוונים להגיע למקום מכל צומת במרכז העיר), זהו רובע הליכה קטן ויפהפה, ואם אתם אוהבים ארכיטקטורה מאד תאהבו את המקום. באותו רובע ישנם מסעדות סרביות עממיות המגישות אוכל סרבי טיפוסי, והמחירים לא יקרים בכלל - אזהרה - אם הולכים לארוחת ערב באחד ממקומות אלה, להשתדל לאכול דברים קלים במשך היום כי ארוחה סרבית טיפוסית היא מ-א-ד גדולה וכבדה....אבל טעימה ביותר! מדרום לבלגרד, במרחק נסיעה קצר, נמצא הא AVALA, שהוא יער יפהפה עם מסלולי הליכה המובילים לראש ההר. בדרך תראו את שרידי בניין הטלויזיה הסרבית לשעבר, שהופצץ ע"י כוחות נאט"ו בשנת 1999, ולמעלה ישנה רחבה גדולה מאד ואנדרטה מרשימה לחייל האלמוני, עם נוף עוצר נשימה (אם לא אוהבים לטפס ברגל יש גם כביש להגיע למעלה) אם ממשיכים דרומה לכיוון מקדוניה, בדרך עוברים בעיר LESKOVAC, שהיא כשלעצמה עיר מאד משעממת וחסרת ייחוד, אך מפורסמת בכל סרביה בשל בשר הגריל שלה, שאותו ניתן להשיג בכל רחבי העיר. אם תרצו להמשיך עוד דרומה גם למקדוניה תאמרי לי ואמליץ גם על מקומות לבקר בהם בסקופיה. אגם, אם נוסעים לדרום סרביה - מומלץ להזהר שלא להכנס לקוסובו או למקומות קרובים כמו PRESEVO, כיוון שהאיזור עדיין תוסס מאד ולא הכי בטוח, וכמדומני גם ישנה המלצה ממשרד החוץ שלא להגיע לשם. סרבים רבים נמנעים בעצמם להגיע למקום, למרבה הצער, בגלל המצב הנוכחי שם. אני מקווה שעזרתי ולו במקצת - ואם יש עוד שאלות, אשמח לייעץ. אני מאחל לכם טיול מרתק ומהנה, ואני בטוח שתחזרו מלאי חוויות נפלאות!

ADB

New member
הקלדתי מהר מידיי....

שנובה = דנובה פאר=פארק כם=גם בהוהמי=הבוהמי הא=הר מצטער - ההקלדה העיוורת שלי בעברית לא טובה כמו באנגלית - מקווה שכעת הדברים ברורים יותר

עב

New member
שאלות על גלגלים

תודה רבה, אני חושבת שבהחלט נהנה ממסלול כזה - יש בו כל מה שאנו אוהבים. אני אהיה בבודפשט כמה ימים בביקור משפחתי והתכנית היא שהאיש שלי יצטרף כמה ימים אחרי, נפגש בשדה התעופה של בודפשט וניקח רכב שכור דרומה. מטבע הדברים הרכב מסומן כהונגרי. האם זה עשוי לגרום לצרות? ישנה אפשרות אחרת כמובן שאני אסע ברכבת לבלגרד והוא יטוס לשם מהארץ. מחר אברר עם סוכנת הנסיעות שלנו את האפשרויות. האם ניתן לסמוך על תחבורה ציבורית בתוך בלגרד? כמה זמן כדאי להקדיש לעיר כדי להנות ממנה? האם אפשר לתת מחירים לדוגמא של אכסנה ואוכל? האם יש מלונות, פנסיונים, צימרים וכו'? בד"כ אנו מטיילים עם רכב שכור ומוצאים מקומות על הדרך. האם זה כך בסרביה? כמה ימים לוקח המסלול שהמלצת עליו? אין לנו כוונה להגיע לקוסובו או לחפש צרות באופן כללי. די לנו במה שארצנו האהובה מזמנת לנו... האם יש אזהרות חוץ מחבל ארץ בעייתי זה?

ADB

New member
עוד מידע

קודם כל - לא צריכה להיות לך שום בעייה להסתובב ברחבי סרביה עם לוחית זיהוי הונגרית. קחי בחשבון שאם בכל זאת אתם שוכרים רכב עם לוחית זיהוי סרבית - לא מומלץ לנסוע לדוברובניק, אני אמנם אף פעם לא הייתי שם, אך חבריי הסרבים אומרים שהם עשו זאת עם רכב בעל לוחית זיהוי סרבית וזכו למבטים מאד לא נעימים. אבל לא צריכה להיות שום בעייה עם לוחית הונגרית. הסרבים מאד נחמדים וגם ייכוונו אתכם טוב אם תטעו, והשוטרים גם יעזרו לכם, בייחוד אם הם יבינו שאתם ישראלים
אל על אמנם לא טסה לבלגרד אבל החברה הסרבית (JAT) טסה מתל אביב לבלגרד פעמיים בשבוע עם עצירת ביניים בקפריסין (לא יורדים מהמטוס, הם רק מעלים/מורידים עוד נוסעים) והחל מיוני הם יוסיפו טיסה שלישית וישירה בקו תל אביב-בלגרד, ללא העצירה בקפריסין. באופן כללי, בבלגרד כדאי להתקשר ולהזמין מונית בטלפון הכל מקום כי אז יש FIXED PRICE של 600 דינר לנסיעה בכל העיר, שזה הרבה יותר זול מלעצור מונית על הכביש ולהפעיל מונה. (600 דינר זה בערך 7 וחצי יורו, וגם נסיעה מנמל התעופה לעיר, שהיא יחסית ארוכה, תעלה לכם אותו דבר, אם תזמינו את המונית בטלפון) בבלגרד אין רכבת תחתית אבל יש אוטובוסים וחשמליות לרוב...החשמליות די ישנות ומדכאות, אבל האוטובוסים בסדר גמור, נסיעה בעיר באוטובוס עולה 20 דינר (שזה בערך שקל וחצי). האוכל בבלגרד אף הוא מאד זול. ישנם הרבה מלונות ואכסניות בכל מיני רמות בבלגרד, האתר שעליו המלצתי אתמול בהודעה הקודמת נותן מידע גם על זה. לגביי למצוא מקומות על הדרך מחוץ לבלגרד - זה דווקא לא כל כך פשוט כי אין הרבה מוטלים וכיו"ב על אם הדרך, מצד שני לנסוע מבודפסט לבלגרד ייקח 6 שעות אז אפשר לעשות זאת ביום אחד ולא צריך לינה באמצע. באופן עקרוני, כדיי להתרשם מבלגרד בפעם הראשונה בתור תיירים, אני ממליץ על לפחות שלושה ימים בעיר. חשוב לי לציין שמאד כדאי לא רק לראות את המקומות התיירותיים, אלא גם להסתובב סתם בעיר, להכנס לחנויות, להתרשם מהאווירה ומהאנשים החביבים, שבדומה לנו, לא בדיוק חיים בשווייץ ועברו הרבה החיים, אך עדיין ממשיכים הלאה ומסתכלים קדימה באופטימיות. עם יד על הלב - הסרבים הם אנשים פשוט מקסימים, הצעירים גם מדברים אנגלית ברמה די טובה ויעזרו לכם בכל מה שתבקשו. לגביי מקומות שלא רצוי להגיע אליהם - כמו שאמרתי - קוסובו, אך בנוסף, ישנם עוד יישובים מסביב לקוסובו, שלא נחשבים לחלק ממנה פר סה, אבל ברוחם הם יישובים מאוכלסים אלבנים (לדוגמת PRESEVO) ומאד לא רצוי להגיע לשם כיוון שהאיזור עדיין מאד תוסס. אבל אין צורך לחשוב על כך...זה פחות או יותר כמו שאנחנו לא בדיוק נוסעים לרמאללה ליום טיול...בשאר רחבי סרביה בטוח לחלוטין ואין שום סיבה לדאגה.

עב

New member
האם יש מערכת רכבות בין עירונית?

כאמור אנחנו שוקלים רכב מבודפשט מול טיסות לבלגרד. אני מבינה שיש מה לעשות בבלגרד 3 ימים ואח"כ כדאי לצאת. האם יש רכבת מבלגרד למקומות מרכזיים כמו נובי סאד? האם יש אתר עם לוחות זמנים ותעריפים? תודה מראש על סבלנותך -

ADB

New member
יש רכבות

קחי בחשבון את הדברים הבאים: הרכבות שנוסעות מבלגרד וצפונה (כמובן כולל הקווים לבודפסט) הם נוחות ומהירות, אבל כל מה שיוצא מבלגרד דרומה, כיוון שמצב המסילות מדרום לבלגרד הוא לא מזהיר, כרוך בנסיעה איטית ברכבות קצת מיושנות, כך שרכבת לסקופייה לוקחת לפחות 11 שעות, בעוד שבאוטובוס (נוח, ממוזג ועם טלויזיה) זה לוקח 5 וחצי שעות (6 אם יש פקק בגבול). דרך אגב, כיוון שישנם הרבה חברות LOW COST בתוך אירופה שטסות לבודפסט, רבים משתמשים בהם בתוך אירופה להגיע לבלגרד, ולכן ישנם חברות המציעות שאטל פרטי בין בודפסט לבלגרד, וזה עולה משהו כמו 50 יורו לאיסוף. אם זה מעניין אותך תאמרי לי ואבקש ממכריי בסרביה פרטים יותר מדוייקים. לגביי לוחות זמנים של רכבות - אני מחפש, אחזור עם תשובה.

עב

New member
זהו, הסתדרנו!

תודה על העזרה
. שבתי מסוכנת הנסיעות וכמה מההתלבטויות נפתרו בגלל מכשולים חיצוניים. רכבת מבודפשט לבלגרד איטית מאוד, לא בא בחשבון (לשבת שבע שעות...) טיסה מבודפשט לבלגרד - אין טיסות ישירות והן יקרות מאוד. JAT לא משתפת פעולה עם אל-על ומאלב וזה מייקר מאוד את הטיסות. בחרנו בסופו של דבר במאלב בגלל המחיר ולוח הזמנים. החלטנו לשכור רכב בשדה התעופה של בודפשט ולטייל. שמנו לב שיש מעבר גבול בין הונגריה לסרביה וננצל אותו. מקווה שיהיה לנו טיול נחמד בחבל וויוודינה. אם יהיו לכם המלצות חוץ מנובי-סאד נשמח לשמוע. בינתיים יש לנו מספיק זמן לחפש בעצמנו.

המלצה נוספת Subotica שקרובה לגבול ההונגרי

גם אני עברתי במעבר הגבול בין הונגריה לסרביה בתקופות קשות יותר...תקחו בחשבון שזה לא מעבר כמו בין גרמניה לבלגיה ולעיתים צריך להמתין. ב-Subotica מומלץ להיות במלון פרזידנט Prezident שנמצא ב-Palic כ-7 ק"מ מ-Subotica. המחירים נוחים והאיכות גבוהה. ניתן לפנות דרך המייל: [email protected] רובי סרבי

עב

New member
איזו שפה ../images/Emo3.gif

תודה על ההפניה למלון. איזו שפה זאת הסרבית! חשבתי לתומי שההונגרית הכי גרועה. מקווה שהסרבים לא מערימים מכשולים בפני התיירים בגבול ובכלל. בעבר שילבנו את הונגריה עם סלובקיה והיה נוח מאוד, כולל מעבר הגבול - עניין של 10 דקות בדיקת דרכונים, החתמות ואפילו זכינו לברכת שלום בעברית משוטר הגבול הסלובקי (כמעט נעצרנו מרוב תדהמה).

ADB

New member
סיפור מעניין שקרה לי בגבול הסרבי

כדיי להמחיש עד כמה הסרבים הם *לא* כמו שאר האירופאים ומאד אוהדים אותנו - בנמל התעופה של בלגרד אף פעם לא טרחו להסתכל על התמונה בדרכון שלי - רק ראו שזה ישראלי, אמרו "שלום" במבטא נוראי, חייכו והחתימו, שאר האנשים (גם הסרבים) נבדקו ביתר קפידה אבל המקרה הכי מעניין קרה לי ששבתי ממקדוניה לסרביה, הגענו לגבול בסביבות 1 בלילה, ואני הייתי גמור מעייפות והיה חושך. השוטר הסרבי עלה לאוטובוס עם פנס והתחיל להסתכל לכולם על הדרכונים...כשהגיע לשלי לא הבין מה זה. הוא התחיל להפוך את הדרכון לכל הכיוונים כי לא ידע מאיזה צד להסתכל עליו או לפתוח אותו (יש לציין שכמו רוב השוטרים הסרבים, פניו היו חמורות סבר לאורך כל השהייה שלו באוטובוס), בשלב מסויים, כשלא הבין מה זה הדרכון ומה זאת השפה הזו צעק באנגלית עילגת "WHAT IS THIS?! SYRIA?!" ואני ישר צעקתי בחזרה "NO!!!! ITS AN ISRAELI PASSPORT!" פתאום פניו הוארו וחיוך מאוזן לאוזן נמרח על פרצופו (ברצינות) והוא תפס לי את היד ולחץ אותה ואמר "OH! IZRAEL IZRAEL!! DOBRODOSLI!" ואז חתם ונתן לי בחזרה את הדרכון...זה היה פשוט סוריאליסטי...

טליה ג

New member
סיפור מחמם את הלב!

ידידי הסרבי-קרואטי Dejan תמיד מספר לי כמה הסרבים מכירים תודה לישראל על הסיוע ההומניטרי שקיבלו מאיתנו, וכמה התקשורת מאוזנת גם בתקופות קשות עבורנו כמו תקופת מבצע חומת מגן או מלחמת לבנון השנייה. נראה לי שלסרבים יש סימפטיה כלפינו גם מתוך תחושת הזדהות, שכן שנינו עמים "נרדפים" שלא זוכים לאהדת העולם. Dejan סיפר לי בזמנו על רשת חנויות בגדים בינלאומית כלשהי בגרמניה שבה הוא מתגורר כיום, שבה מוצמדת לכל בגד תווית עם דגלי כל המדינות שבהם קיימת הרשת + מחירים. אבל בכל התוויות, בלי יוצא מן הכלל, דאגו לקשקש על דגל סרביה בטוש שחור! זה כאב לו מאוד, וגם לי, כי גם אנחנו הישראלים זוכים ליחס דומה...

למעלה