המלצות
טוב, אז לפי מה שהבנתי ממך, אתם תגיעו מכיוון הונגריה, ולכן המקום המרכזי הראשון שתעצרו בו יהיה נובי-סאד, שהיא עיר יפהפיה ומאד מיוחדת, בעיר ישנה מצודה מדהימה הממוקמת גבוה על גדות השנובה, וממנה נוף מרהיב ועור נשימה על כל העיר. כאשר תדרימו לבלגרד, אני ממליץ על יותר מיום אחד בעיר המקסימה הזו. אם תלכי ל www.tob.co.yu תוכלי למצוא המון מידע על העיר, להוריד ברושורים להדפסה וגם להתעדכן באירועים עכשוויים הקורים במקום, כמו כן, לשכת התיירות של בלגרד (מידע באתר) מארגנת סיורים בני שעתיים-שלוש באוטובוס, עם עצירות יפות להליכה קצרה ומכסה את רוב המקומות המפורסמים ביותר בבלגרד. סיורים אילו זולים מאד והם גם מודרכים באנגלית ושפות אחרות. סיום הסיור הוא כמובן בגולת הכותרת של בלגרד - מצודת קלמגדן, הכוללת בשטחה גן מדהים ונוף משגע על כל העיר ועל מפגש הנהרות סאבה והדנובה. שווה לבקר במצודה גם בשעות היום וגם בשעות בערב. בניגוד לדעת אנשים מסויימים, בטוח לחלוטין להסתובב בבלגרד גם בשעות הערב, ולכן אני ממליץ מאד ללכת לפאר על המצודה לאחר החשיכה ולצפות בנוף המרהיב. בלגרד מוצפת באין ספור בתי קפה המלאים אנשים בכל שעות היום. אמנם לסרביה אין מוצא לים, אך בלב בלגרד ישנו אגם מלאכותי הנקרא ADA ויש בו חוף רחצה יפה ומסודר, ובתי קפה ופאבים לרוב לאורכו, בהם מבלים צעירי העיר. שווה כם להגיע לרובע בהוהמי בבלגרד (שלטים באנגלית מכוונים להגיע למקום מכל צומת במרכז העיר), זהו רובע הליכה קטן ויפהפה, ואם אתם אוהבים ארכיטקטורה מאד תאהבו את המקום. באותו רובע ישנם מסעדות סרביות עממיות המגישות אוכל סרבי טיפוסי, והמחירים לא יקרים בכלל - אזהרה - אם הולכים לארוחת ערב באחד ממקומות אלה, להשתדל לאכול דברים קלים במשך היום כי ארוחה סרבית טיפוסית היא מ-א-ד גדולה וכבדה....אבל טעימה ביותר! מדרום לבלגרד, במרחק נסיעה קצר, נמצא הא AVALA, שהוא יער יפהפה עם מסלולי הליכה המובילים לראש ההר. בדרך תראו את שרידי בניין הטלויזיה הסרבית לשעבר, שהופצץ ע"י כוחות נאט"ו בשנת 1999, ולמעלה ישנה רחבה גדולה מאד ואנדרטה מרשימה לחייל האלמוני, עם נוף עוצר נשימה (אם לא אוהבים לטפס ברגל יש גם כביש להגיע למעלה) אם ממשיכים דרומה לכיוון מקדוניה, בדרך עוברים בעיר LESKOVAC, שהיא כשלעצמה עיר מאד משעממת וחסרת ייחוד, אך מפורסמת בכל סרביה בשל בשר הגריל שלה, שאותו ניתן להשיג בכל רחבי העיר. אם תרצו להמשיך עוד דרומה גם למקדוניה תאמרי לי ואמליץ גם על מקומות לבקר בהם בסקופיה. אגם, אם נוסעים לדרום סרביה - מומלץ להזהר שלא להכנס לקוסובו או למקומות קרובים כמו PRESEVO, כיוון שהאיזור עדיין תוסס מאד ולא הכי בטוח, וכמדומני גם ישנה המלצה ממשרד החוץ שלא להגיע לשם. סרבים רבים נמנעים בעצמם להגיע למקום, למרבה הצער, בגלל המצב הנוכחי שם. אני מקווה שעזרתי ולו במקצת - ואם יש עוד שאלות, אשמח לייעץ. אני מאחל לכם טיול מרתק ומהנה, ואני בטוח שתחזרו מלאי חוויות נפלאות!