מחפשת הצעות גסטרונומיות לברצלונה.

judi1

New member
מחפשת הצעות גסטרונומיות לברצלונה.

משהו מיוחד להביא? מוצרים מקומיים או תבלינים ייחודיים? כלים? מקום חוויתי לאכול? חנות מלבבת?
 

terroir

New member
ברצלונה

המסעדות בברצלונה לא היו עבורי חוויה קולינרית משמעותית. חובה לבקר בשוק האוכל הגדול בראמבלה. להביא כלי חרס שטוחים לקרם קטאלאן המקומי. ואפשר להשיג תבלינים במחירים טובים ביחס לארץ (מקלות וניל, זעפרן). אני משער שלא תחזרי לארץ עם רגל שלמה של חאמון סראנו אבל כמות קטנה יותר גם תספיק. ואם תמצאי כמה בקבוקי ריוחה טובים במחיר הגיוני תביאי גם אותם (אני לא יכול להמליץ על שמות או שנים. יינות ריוחה זו לא מומחיות שלי).
 

ranlevy

New member
תיקון קטן

קרם קטאלאן אינו בדיוק קרם ברולה. למרות שטכניקת ההכנה זהה. תוספת של קליפת לימון וקנמון הם הבדל אחד, אבל יש עוד הבדלים נוספים: יחס גדול יותר של חלמונים ביחס לנוזלים (חלב ושמנת), השימוש בחלב (המתכונים שברשותי לקרם ברולה כולם מבוססים רק על שמנת), ו... תוספת של חלב שקדים למתכון (מה שגורם להקטנת כמות הסוכר במתכון). כמו כן גם שיטת ההכנה שונה ואינה מצריכה אפייה. -- רן.
 

ranlevy

New member
אה... ועוד המלצה

בדיוטי-פרי של ברצלונה (לא ראיתי כזה בחנויות בעיר) אפשר לרכוש (בחנות המתנות לפי מה שאני זוכר, ודווקא לא בחנויות האלכוהול) ליקר מצויין של קרם קטאלאן. בבקבוק חום עם תוית צהובה. -- רן.
 

יניבניב

New member
ברוב המקומות בהם נתקלתי בברצלונה

בקרם קטאלן, זה היה בדיוק קרם ברולה. בחלב שקדים בפנים לא נתקלתי בשום מקום, ועכשיו כשאתה אומר, חבל שכך.
 
למעלה