מחפשת חוות דעת על הדיסקים הבאים:

מחפשת חוות דעת על הדיסקים הבאים:

יוהנס פאסיון/באך. מהו הביצוע המועדף לדעת אנשים פה? קונצ'רטי של מוצרט, מס' 21 ומס' 24 (יש עוד בדיסק), מוריי פראייה. ארטורו בנדטי מיכלאנג'לי מנגן סונטות. בטהובן, ברהמס ועוד.(די.וי.די) The Trout , סיפור חייו של שוברט (די.וי.די) אם יש פה מי שהדיסקים האלה ברשותו, אשמח לשמוע חוות דעת. אני רוצה לרכוש אותם בדיסק קלאב.

Petrus

New member
יוהנס פסיון

אמליץ על הביצוע החדש (יחסית) של פיליפ הרווכה בהרמוניה מונדי, למרות שהוא מבצע את גירסת 1725, שבה באך החליף את הפתיחה וכמה מהאריות. הביצוע עצמו מדהים, הכל מושלם, בייחוד מארק פאדמור ששר את תפקיד האוונגליסט וכן את האריות לטנור, והמקהלה המעולה של הרווכה שלא מאכזבת (כמעט) לעולם. הביצוע ממצה את מירב הדרמה מן היצירה, ובתור היצירה הדרמטית ביותר של באך, היא בהחלט ראויה לביצוע כזה. הקשבה לביצוע הזה זו פשוט חווייה מענגת, מספקת וממצה.

Petrus

New member
קניתי לפני שנים בדיסק סנטר

אבל זה משהו שאין שום בעיה למצוא בחנויות הקלאסיות.

פטרוס, אמרו לי שהרווכה זהc.d . על מה תמליץ

בd.v.d.? אני מעדיפה הופעות כאלה בd.v.d . יותר מענין. (יש לי את המתיאוס פסיון עם קרל ריכטר ומקהלת מינכן).

Petrus

New member
אולי סוזוקי

אין הרבה DVDים של היוהנס פסיון שידוע לי עליהם. יש אחד עם מסאקי סוזוקי, ובעוד שלא צפיתי ב-DVD עצמו, השם סוזוקי הוא ערובה לאיכות מבחינתי. יש גם DVD זול באופן מיוחד שיצא ב-Brilliant עם איזה מנצח בריטי בשם Stephen Cleobury ועם שורה נחמד של סולנים (אני חושב שאמה קירקבי ומייקל צ'אנס שרו שם). יצא לי לצפות ב-DVD, והוא בסה"כ נחמד מאוד. למרות זאת, אני חושב שבכל הנוגע ליוהנס פסיון, אין ממש הכרח להפוך את ההאזנה גם לחווייה ויזואלית. למרות שהיצירה דרמטית במידה מסויימת, היא לא מבויימת, ואין לצד הוויזואלי עניין מהותי כמו בצפייה באופרה למשל. עדיף לדעתי ללכת על ביצוע מעולה בדיסק מאשר להתפשר על DVD. (יכול להיות דרך אגב שהסוזוקי כן מעולה)

הצפיה במתיאוס פסיון, למשל, מוסיפה מאד.

נוסף לכך, יש כתוביות באנגלית לבחירה. אני משערת שבc.d. שהמלצת עליו השפה היא גרמנית או הולנדית ( הרווכה מהולנד?)?

L m a o

New member
ברוב הדיסקים יש ליברטו מתורגם לאנגלית

אני חושב שזה מספק. לדעתי DVD לדבר כזה זה חסרון. אי אפשר לקחת על האייפוד\דיסקמן..

cut2

New member
האמת היא שגם ככה

הפסיונים של באך זו לא ממש מוזיקה לדיסקמן. צריך לשבת בבית בריכוז עם הליברטו ולעקוב. מילא קנטטות, אבל פסיונים? נשמע לי ממש באסה.

L m a o

New member
להיפך, עם דיסקמן אני הכי נהנה

כמובן שאם ההקלטה באיכות גרועה זה יכול להיות רע בגלל רעש הלוואי שבולט יותר בדיסקמן. בדיסקמן אני שומע את הקולות יותר בבירור, וכשזה במערכת בדרך כלל אני 'מתפתה' ועושה דברים במחשב.. אבל ממילא יש לי מן הרגל קבע להריץ יצירות ארוכות כמה פעמים ברקע לפני שאני מתחיל להאזין להן בריכוז. לא דיברתי על ללכת ברגל- למרות שיש לי הרבה יצירות ווקאליות(בעיקר מיסות ואורטוריות) שאני שומע בדרכי לבית הספר(וזה אחרי שהכרתי אותן לעומק, כמובן).

cut2

New member
חחח

אני בהחלט מבין - כמוך, גם אצלי יש את 'הפיתוי' לעשות דברים מטופשים במחשב. למרות שזה בתכל'ס עניין של החלטה - 'אני עכשיו יושב ומתרכז רק במוזיקה'. וכמובן שזה הכי מהנה. בדיסקמן אכן שומעים פרטים קטנים בצורה ברורה וחדה, אבל לדעתי חווית ההאזנה האקוסטית-מהדהדת עולה על הדחיסות הדיסקמנית. זה יותר משחזר את הצורה המקורית של המוזיקה (קונצרט). אגב, יותר מדי אוזניות זה גם לא בריא לאוזניים. ואם כבר, אז אני חייב לציין שבכל פעם שאני מתפתה ולוקח משהו קלאסי לשמוע באוטובוסים, אני מתייאש אחרי כמה דקות ומקלל את עצמי על שלא למדתי לקח - ונשבע שפעם הבאה זה רק פופ. עם הקלאסי (סימפוני, קאמרי, פסנתר) לא שומעים כלום, מתעצבנים מכל נוסע שמעז לקנח את האף, והמנוע, הו המנוע... נראה לי שדיסקים לצ'מבלו דווקא יכולים לעבוד טוב (בגלל הטווח הדינמי המצומצם יחסית), אבל אין לי יותר מדי מבחר בתחום הזה.

L m a o

New member
ספר לי על זה.

יש לי אייפוד ננו מתקן אירופי- שזה סאונד עוד יותר חלש. הפתרון- אוזניות סנהייזר לפנים האוזן שגם אוטמות רעשי סביבה- יקרות מאוד, 270 שקל, אבל כך אפשר לשמוע מוסיקה כמו בן אדם. הצ'מבלו דווקא פחות משחק לטובתנו בקטע הזה, יש לי את וריאציות גולדברג ובנסיעות לא הייתי שומע כלום..

cut2

New member
אני בכלל משתדל להמנע מאוזניות

אני פשוט מרגיש שזה רוצח לי את האוזן. מה שתיארת עכשיו העביר בי צמרמורת: 'אוזניות לפנים האוזן' (בהתחלה חשבתי שהתכוונת ל'אוזניות לפנים', ואז ראיתי את 'האוזן'
). בנסיעות (ארוכות בעיקר) אני מעדיף לקרוא או לנוח. מה גם שהמון מההקלטות שיש לי הן על גבי תקליטים (ויניל), ואת זה אני לא יכול לשים בשום דיסקמן/אייפוד.

L m a o

New member
זה לא קורע את האוזן ../images/Emo6.gif

אז שמעתי על מקסימום וגם עכשיו על מקסימום(בכל זאת אייפוד אירופי ומוסיקה קלאסית עם הקלטות ישנות), רק שהאטמי אזניים משחקים אותה. אני מוצא את עצמי מאזין לבלדה השניה של שופן מתחילתה השקטה מאוד, ברוגע, וכשאני מוריד את האזניות אני נדהם לגלות שיש צעקות בכיתה
ותקליטים זה הכי כיף, למרות חוסר הניידות

Petrus

New member
יש חוברת עם הטקסט

מתורגם לאנגלית ולצרפתית, לבחירתך. הביצוע הוא לפי הטקסט המקורי, בגרמנית כמובן. הרווכה לא הולנדי, אבל קרוב -- פלמי.

jonbaum

New member
הוא באמת מנצח מעולה

והמקהלה שלו מדהימה. יש לו הקלטה נפלאה של "אליהו" למשל. בקשר ליוהנס פסיון, אני יודע שכאן כולם יצרחו שאני דינוזאור חסר תקנה, אבל לדעתי אין לקרל ריכטר מתחרים - סולנים ומקהלה מדהימים, ודרמטיות סוחפת. והוא גם מבצע את הגרסה ה"רגילה" של הפסיון. הגרסה של 1725 היא נפלאה, אבל לי אישית קשה לוותר על הקטע הפותח של הגרסה ה"רגילה".

cut2

New member
גם לי קשה לוותר על הפתיחה ה"רגילה"

זה פשוט... כל כך מיוחד וטוב. זה היה יכול להיות כל כך יפה אם הרווכה היה עושה גם את זה.

למעלה