מחפשת חול שיחליף את ever clean

4everStudent

New member
מחפשת חול שיחליף את ever clean

שלום לכולם,

היינו נאמנים ל-ever clean שנים רבות, על אף מחירו הגבוה. פשוט לא מצאנו חול יותר מוצלח אז הסכמנו לשלם ונשארנו נאמנים לו (בבית שני חתולים).
למרבה הצער, לאחרונה הם גם הקטינו את האריזה משמעותית (ל-8.3 ק"ג במקום 10 ק"ג, כמובן שהמחיר לא השתנה...), אבל יותר חמור - שינו את הנוסחא והוא פשוט הפך להיות לא יעיל לחלוטין. הוא פשוט לא מתגבש כמו שצריך ומתחיל להעלות ריחות לא נעימים תוך זמן קצר מאוד (על אף שאנחנו מנקים אותו מדי יום). המוכר בחנות הודה שהרבה אנשים מתלוננים מאז שהם שינו את הנוסחא, כך שזה לא רק אנחנו.
בקיצור, אנחנו מחפשים חול אחרי שעושה את העבודה כמו שצריך. אנחנו מוכנים לשלם עבור חול איכותי, רק שיהיה שווה את זה...
בחנות המליצו על Pet Way, אני לא מכירה אותו. אשמח לשמוע מה דעתכם אם אתם מכירים, או לחילופין לשמוע המלצות על חול אחר.

תודה רבה!

ארמורגם

New member
קנדה ליטר

לא מניסיון אישי (אני עדיין עם האבר-קלין הישן והטוב), אלא מהודעות בפורום הזה.

Yukita

Active member
מנהל
אנחנו עם הקנדה ליטר

18 ק"ג בשק, שעבורי החסרון שלו הוא שזה שק ולא משהו קל יותר לסחיבה

&nbsp
אצלנו הוא מתגבש מצוין, דומה מאוד לאברקלין במראה ובהתנהגות אך זול בהרבה ממנו.
כמו עם כל מוצר, יש לקנדה ליטר תומכים ומתנגדים: לכל אחד יש ציפיות משלו לגבי חול חתולים, וגם לחתולים שונים עשויים להיות "תוצרים" שונים בהתנהגותם (חומציות וכדומה) שמשפיעים על יעילות חול כזה או אחר.

zukik

New member
CANADA LITER

עברתי מזמן בהמלצת המוכר עשיתי בדיקה תקופה מסויימת והןא נותן תוצאות מעולות
ממליץ בחום

DAHUJI

New member
גם אני עם ה- Canada Litter, מתגבש מצויין, מעלה אבק בניקוי.

היי, גם אני קצת מתחבט בשאלה הזו בעצמי

רכשתי לפני פחות מחודש 2 שקים בגודל 18 ק"ג של קנדה ליטר, חול מתגבש (בנטונייט) "פשוט"...
סיכום: בסה"כ מרוצה מאוד וממש לא חושב שצריך יותר מזה ביחס למחיר ולתמורה (סביבות ה- 5 ש"ח/ק"ג, בחול מתגבש לחתולים אין מציאות מטורפות).

הערה 1: מצויין על האריזה שהוא בניחוח טלק - שום ניחוח לא מורגש אצלי. כנראה שהוא מאוד מאוד מאוד עדין.
הערה 2: מצויין על האריזה (או בחלק מהאתרים של החנויות שמוכרות אותו) שהוא 99% ללא אבק - זה גם לא הכי נכון מההתנסות שלי, ואני אסביר - הוא באמת מתגבש מצויין, אבל כשמנקים את ארגז החול הוא מעלה אבק וזה די מורגש ומאובק... לא קטסטרופאלי ואתר בנייה כמו האבק שמעלה חול החצץ הכי פשוט והלא מתגבש (יורו קיטי למשל, שגם היה לי בזמנו), אבל עדיין די ניכר.
אבל מה?... מהסתכלות שלי על החתולה בעת עשיית הצרכים (הורדתי את המכסה וצפיתי בה), החול הנ"ל לא מעלה אבק כשהיא מתפנה לה בשירותים...
מכאן שהסיכום שלי הוא שזה באמת חול מצויין שעושה את העבודה לגמרי ולא צריך יותר ממנו.

מחיר לדוגמא של קנדה ליטר, שק של 18 ק"ג: 90 ש"ח באינטרפט או 89 ש"ח בפטפוינט או בגג לחיות.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
אגב, למישהו יש במקרה ניסיון עם החול המתגבש של Pure Cat?...
יש עליו מבצע בגג לחיות, 89 ש"ח ל- 20 ק"ג (שני שקים = 4.45 ש"ח/ק"ג), כשבכל שאר האתרים זה ב- 99 ש"ח.
הייתי שמח אם מישהו ירשום מה נסיונו האישי עם המוצר

Dolly19

New member
אני משתמשת כבר מעל חצי שנה ומאוד מרוצה

מחליפה פעם בשבוע (חתולה אחת) מפנה תוצרת פעם ביומיים.
לפני שהיא עברה למזון הדיאטטי שגרם ליציאות מרובות הייתי יכולה להחליף גם פעם בשבועיים.
ממליצה בחום, משמעותית יותר טוב מהקודם שהשתמשתי בו - פרקטיקט.

Dancer15

New member
משתמשת ב- קאט רקס

בבית יש 3 חתולים ו- 2 ארגזים צרכים. קונה 2 קופסאות של 10 קג' כ"א, 2 הקרטונים במחיר של 130 ש"ח. חול נעים, אבקתי, יש עם ריח או ללא ריח. מתגבש נהדר בלי להתפורר.
החיסרון היחיד שהוא מעלה אבק כשאני שופכת את החול לתוך ארגז הצרכים. אז אני פשוט דואגת לשפוך לאט ומגובה נמוך ככל שניתן.

Meirav Flum

New member
השרשור הזה בא לי בזמן

שלושה בנדיטים בני ארבעה חודשים, שני ארגזים.
ניסיתי-
אברקלין אדום (מולטיקט)- הכי זול שמצאתי זה 79 ש"ח ל-10 ליטר. היה הכי מוצלח אבל הכי יקר ולכן לא נשארתי איתו. יש לקחת בחשבון שניסיתי אותו כשרק התחלתי חינוך לצרכים בארגז ולא עם חתולים בוגרים (ויציאות בהתאם).
קלסיק חול מתגבש- 95 ש"ח ל-15 ק"ג. ריח נורא על אף שמנקה את הארגזים בכל יום, המליצו לי לקנות תוסף לנטרול ריח, לא עזר.
פרקטיקט- 69 ש"ח ל-14 ק"ג. הריח בסדר בהתחלה, הגושים מתפוררים לאחר התייבשות כשמרימים אותם והחול נשאר מלוכלך ומלא חתיכות ספוגות. לאחר כמה זמן הריח הופך בלתי נסבל וצריך להחליף את החול על אף שנותרה לו יכולת ספיגה (פחות משבועיים כשהם אומרים שיכול להחזיק גם חודש עם הוספת חול לאחר ניקוי).
לינדו קט אולטרה וויט- 50 ש"ח ל-8 ליטר (מי לעזזל החליט למדוד חול לחתולים בליטרים??). הנסיון האחרון שלי. קניתי ארגז אחד והספיק בקושי למלא את שני הארגזים שלי ולא נשאר למילוי אחרי ניקוי. סופג ריח טוב, מתגבש יופי אבל ברגע שמתייבש מתפורר לאלפי גושים קטנים ולא ניתנים לניקוי.
אני צריכה משהו במחיר סביר או שמחזיק לאורך זמן (כך שהמחיר הגבוה משתלם), מטפל טוב בריח (בכל זאת שלושה חתולים) ולא מתפורר ברגע שמרימים אותו. יש חיה כזו??

DAHUJI

New member
כן, אולי... נקרא BioSand.

חול מתגבש מוצלח וברמה גבוהה מאוד (וזה ממש בולט) אבל מעט יקר לטעמי ולכן אחרי שרכשתי אותו פעם אחת עברתי לקנדה ליטר...
החול צח ולבן כשלג, עם פתיתים קטנים מאוד מאוד, גושי השתן נשארים מוצקים ולא מתפוררים כלל. מכיל פחם פעיל ולכן סופג ריחות מעולה - גם כשלא ניקיתי 3-4 ימים לא הורגש ריח, גם אחרי חודש ומעלה של שימוש עם הוספה כשחסר (חתולה אחת) לא הורגש שום ריח (בחלק מהמקומות אומרים שהוא אינו מריח עד 15 ימים).
שק של 15 ליטר, שזה בערך 10 ק"ג, עלה לי 99 ש"ח באינטרפט ( 1 | 2 )... שק של 10 ליטר עולה 69 ש"ח ( 1 | 2 ).

החסרון? הפתיתים של החול קטנים מאוד, פי 2-3 בקוטרם מחול צהוב רגיל. קטנים ברמה כזו שכשהחתולה יצאה מהארגז אז נתקעו לה פתיתים על כף הרגל שהיא פיזרה בעיקר על השטיחון שמחוץ לארגז אבל גם קצת בבית... מן הסתם בעלי חתולים לומדים לחיות עם זה בשלום ולטאטא את הבית המון, כולל אותי.

אם לא יקר לך - 6.6 ש"ח/ליטר או 10 ש"ח/ק"ג, כמעט פי 2 מחול מתגבש "רגיל" כמו קנדה ליטר - ממליץ לנסות.

dimitrygo

Active member
מנהל
מדידה בליטרים היא הכי נכונה כי אנחנו ממלאים ארגז לפי נפח ולא

לפי משקל. כשמדובר על חולות מאותו סוג (חימר) ומודדים אותם בקילוגרמים אז זה עוד בסדר אבל כשמדובר על חול מסוג שונה, למשל נסורת עץ אז המשקל שלו הרבה יותר נמוך ואם תשווי אותו לפי משקל עם חול רגיל אז תקבלי רושם מוטעה לגמרי.
אגב החול הזה מנסורת עץ שנקרא CAT"S BEST מתגבש הוא חול מעולה, מתגבש וסופג ריחות מצויין, קל משקל וחסחוני. יש לו רק בעיה אחת בעיניי - הוא מתפזר בקלות.

Meirav Flum

New member
בחנות בסוף המליצו על ואן קט

69 ש"ח ל-10 ק"ג. המוכר אמר שזה חדש (לא מופיע עדיין באתר) ומתגבש ומתמודד עם ריחות יותר טוב מאברקלין. אני אנסה ואחזור לדווח.

DAHUJI

New member
יש אותו ב- 49 ש"ח ל- 10 ק"ג, תתעקשי על המחיר

למה ב- 69 ש"ח?... יש אותו באינטרפט ב- 49 ש"ח בלבד!!!
ובפט-פוינט ב- 59 ש"ח...
למה לשלם 20 ש"ח יותר?
דברי עם בעל או המוכן בחנות שלך ותתעקשי לקבל את המחיר הזול ביותר שמצאת ברשת. אין שום בושה להתמקח עם חנויות חיות, יש מאות כאלו לבחור ביניהן והן יכולות בכיף להוריד מחירים בלי שום בעיה (מנסיון רב בעניין).

Meirav Flum

New member
צודק, אבל האם יש הבדל גם בתוך המותג?

את הסוג שקיבלתי לא מצאתי באתרים השונים, האם זה מיתוג ואריזה מחדש או סוג חדש שמתומחר אחרת? שמתי לב שגם לאותה חברה יכולים להיות סוגי חול שונים שמתומחרים אחרת...

DAHUJI

New member
אני בטוח שכן, יש הבדלים שונים וסוגים שונים של אותו מותג.

את צריכה לנסות ולהחליט מה יותר משתלם לך ובתקציב שלך...
כמעט כל החברות מציעות שלל סוגים, עם פטנטים שונים (פחם פעיל וכו'), ריחות שונים ושמתומחרים אחרת... כל לקוח וטעמו וכל לקוח ימצא את מה שהוא מחפש. היצרנים נענים לביקושים בשוק ואף מפתחים ביקושים כאלו מיוזמתם על ידי חידושים טכנולוגיים כדי לפתח שווקים נוספים וחדשים.

לדעתי תתחילי מהחול הפשוט והזול יותר של וואן קט, זה שעולה 49 ש"ח ותמשיכי משם לפי ראות עינייך.

Meirav Flum

New member
מדוע?

כבר ניסיתי כמה סוגים, הגדרתי דרישות ורמת מחיר, לעובדים שדיברתי איתם יש בעלי חיים (החלפנו חוויות וטיפים לגידול גורים). למה שלא אעזר בידע שלהם? ברור שיש כאן אלמנט מכירתי אבל לקוחה לא מרוצה לא תחזור אז למה שידחפו לי מוצר לא מתאים?

ארמורגם

New member
ככה

כמו שרשמת, לבעל החנות והעובדים יש אינטרסים שאם יצא שהם חופפים לאינטרסים שלך זו מקריות מוחלטת.
&nbsp
בעל החנות מעוניין למכור את המוצרים מהם הוא עושה את הרווח הגדול ביותר, כלומר שההפרש בין המחיר בו הוא קונה את המוצר למחיר בו הוא מוכר אותו הוא הגדול ביותר. לכן ברוב המקרים הוא ימליץ על המוצרים שהוא מייבא בעצמו, כי אז הוא מדלג על היבואן, ומפיק רווח גדול יותר לעצמו. לגבי העובדים, בעל החנות מנחה אותם לאיזה מוצרים לכוון את הלקוחות, ובמקרים מסויימים אפילו נותן להם בונוסים לפי מידת ההצלחה שלהם.
&nbsp
המוכרים מחייכים אליך וגורמים לך להרגיש שהם חברים שלך? הם פשוט טובים בעבודה שלהם.

tzviya

New member
אמנם יש על האריזה מדבקה של 8.3 ק"ג, אבל זו טעות.

כשראיתי את המדבקה לראשונה גם אני התרגזתי שמקטינים כמות ומשאירים את המחיר ללא שינוי. התקשרתי לחנות והם אמרו שזו טעות ושאשקול את החול. שקלתי, ואכן אריזה שוקלת 10 ק"ג ולא כפי שכתוב על המדבקה השגויה.

לא ציינת באיזה אבר קלין את משתמשת. אני משתמשת באדום לשני חתולים. השינוי שאני רואה מאז השינוי בנוסחה הוא שהגושים קצת יותר מתפוררים. ההבדל בריח הוא שלחול הנקי, לפני שימוש, יש ריח כימי חזק יותר מאשר קודם. בסה"כ כשאני מנקה לחתולים את השירותים כל בוקר אין ריח (אלא אם כן מישהו מהם עשה צרכים 5 דקות קודם), וזה הכי טוב ממה שחוויתי עם סוגי חול שונים.

יש לציין שלא החלפתי לחתולים את החול כבר 8 (שמונה) חודשים. אני רק מפנה גושים כל יום ומוסיפה חול חדש לפי הצורך. פשוט אין שום ריח!

אם את לא משתמשת באבר קלין אדום, אולי כדאי לך לנסות את האדום.
אם את כן משתמשת באדום, האם ייתכן שמשהו השתנה בחומציות הצרכים של החתולים שלך? האם החלפת להם את סוג המזון? האם מישהו מהם היה חולה וקיבל/מקבל תרופות?

ספרנו1

New member
שאלה לאלה שלא מחליפים חול בכלל

האם לא קורה לכם אחד מ-2 הדברים הבאים כלל:
1. גושים קטנטנים שבעת הסינון נופלים בין חורי הכף יחד עם גרגרי החול ונשארים בארגז למרות הפינוי
2. גושים שנדבקים לתחתית הארגז (כי החתולה חפרה עמוק מדיי, וכד')
&nbsp
?

למעלה