מחפשת חומר על ועד יהודי שלזיה לאחר המלחמה

tammy123

New member
מחפשת חומר על ועד יהודי שלזיה לאחר המלחמה

האם ידוע לכם היכן אני יכולה למצוא פרטי אנשים שחיו בגלביץ או בשלזיה לאחר המלחמה ועד עליתם ארצה האם מישהו שמע על ועד יהודי שלזיה , ועד שכנראה פעל לאחר המלחמה באיזור. היום נודע לי לתדהמתי שאבי היה שם והיה חבר בועד זה

ברוכה הבאה לפורום

הורי ז"ל מבנדין איזור זגלמביה שבחבל שלזיה (שלזיה עלית). אמי ז"ל היה 3.5 שנים במחנה גלייביץ עד סיום המלחמה. בסיום מנלחמה חזרה לבנדין. לא ידוע לי בדיוק פרטים על גליביץ אבל שמעתי הרבה בבית את השם הזה. יש לי גם תמונה (אלר המלחמה) שאימי עם חברות מגלביץ אבל לא ידוע לי איפה צולם. בגלביץ או בנדין. אני אמור לפגוש את חברה של אימי (כל שנה נפגשים) בטקס האזכרה השנתי של זגלמביה בבית הקברות בנחלת יצחק בתשעה באב. .

tammy123

New member
התכוונתי מהעיר סמבור והסביבה

ברוך הנמצא התכוונתי ליהדות סמבור והסביבה מגליציה רוב ניצולי סמבור והסביבה הגיעו לגלביץ לאחר המלחמה, אמי ובעלה הראשון חיו שם, אחותי נולדה שם. היום, לאחר ששוחחתי עם יוסלה כרמין על עדותו של אבי, התברר לי להפתעתי שגם הוא היה שם , למרות שאני תמיד חשבתי שהוא ברח לרוסיה. חשבתי שאם יש רישום במקום כלשהו לגבי היהודים ששהו בגלביץ לאחר המלחמה , או לגבי ועד היהודים במקום אוכל לדלות עליו פרטים נוספים האם תוכל לשאול את החברה של אמך האם פגשה בגלביץ יהודים מסמבור והסביבה?

אזכרת-9- באב

ממתי נערכת ביום זה אזכרה ליהודי החבל? מה ההבדל בין בית הקברות הזה למצבה על כביש בן שמן? איפוה המצבה בבית הקברות? באיזו שעה תהייה האזכרה? איזה קהילות נוספות עורכות אזכרה ביום זה? תודה

בתחילת שנות החמישים הביאו אפר

הקימו מצבה בבתית הקברות נחלת יצחק (בתמונה). הערים בנדין, סוסנוביץ, דומברובה גורניצה זווירצ'ה, אולקוש ועוד בשעה 16:00 נאספים ולאחר מכן מתחיל הטקס. בשנים הראשונות היו אלפי אנשים לא היה מקום לעמוד (הייתי ילד קטן אז) בשנים האחרות באים פחות ופחות. תמיד מבקשים מדור שני ושלישי גם להגיע. הסיבה שאזכרה בשתעה באב, אז התחילו את המשלוח לאושוויץ 8 באוגוסט 1943. ביער מודיעין (כביש בן שמן) הוקם אנדרטה "זכור" בשנת 1988. כל שנה ביום השואה והגבורה מתקיים עצרת ממלכתית.

נחלת יצחק בגבעתיים?

באיזה צד? באזרחי (מימין) או בצבאי (משמאל)? פעם הביא מישהו (נידמה לי שכינה עצמו יידישע לידער) תמונות מהבאת אפרות יהודים לקבורה. תוכל לאתר לי הודעות אלו בפורום שלך? תודה למפרע.

בנחלת יצחק ליד החלקה הצבאית

אני זוכר את התמונה עם הכדים. אבל לא ביב שייך לאפר של מצבת זגלמביה. צריך לחפש בארכיון הפורום. (בהזדמנות)

למעלה