מחפשת חומר

רננהלי

New member
מחפשת חומר

על תנוחות היוגה והתועלת של כל אחת מהן לגוף/נפש. מישהו מכיר איזה מאמר ברשת על זה? התחלתי לא מזמן ללכת ליוגה ואני מתעניינת ועוד שאלה: אני הולכת ליוגה פעם בשבוע לשעה וחצי. אני רוצה לעשות לפעמים תנוחות בבית מדי פעם, סתם ככה איזה תנוחה בעמידה אם בא לי פתאום. אבל לא לעשות את כל התרגילים שאנחנו עושים בשיעור. יש משמעות לסדר שבו עושים את התנוחות? האם אפשר לעשות סתם כך תנוחה מבודדת במשך היום בלי כל האחרות? או שזה יוצר מצב לא מאוזן? תודה ושבוע טוב

יוגי בר

New member
המלצה

היי רננה היי לך אז ככה: 1. מאמרים תתחילי לשוטט במאמרים של הפורום. תכנס למאמר "סוד התרגול היוגי" ולאחריו שוטטי במאמרים נוספים הם נכתבו למענך. 2. התנוחות ביוגה הקלאסית יש חשיבות לסדר ולצורת התנוחות. אין זה אומר- לעיתים- שכאשר זמנך מוגבל אינך יכולה לעשות ולתרגל תנוחה אחת בלבד. את יכולה. אל תתפסי בכלל למחשבה על מצב לא מאוזן. עשי את התנוחה נכון ותרגישי מצויין. זה כל העניין. בברכה ואהבה יוגי בר

רננהלי

New member
תודה../images/Emo13.gif

למען האמת כבר הסתכלתי במאמרים של הפורום. באמת מעניינים. אבל לא כל כך מצאתי שם מידע על התועלת הספיצפית של כל תנוחה, או של קבוצת תנוחות. אתמול בלילה לא הצלחתי להירדם אז עשיתי כמה תרגילים פשוטים שזכרתי מהשיעור כדי להירגע קצת ולהרגיש טוב. ואחר כך חשבתי שאולי זה לא טוב לבודד תרגיל מסויים. אז תודה על התגובה. כי לעשות כל פעם את כל הרצף של כל התנוחות שאנחנו לומדים בשיעור זה לא ריאלי מבחינתי.

8Shanty8

New member
הבה אתר

שיש בו פירוט על חלק מהתנוחות, בתוספת תמונה, תנוחות הכנה, תועלת מהתנוחה, וכו'...

../images/Emo63.gifשני ספרים מומלצים

רננה, 1.ספר היוגה -המדריך השלם (הוצאת מודן) 2.ספר היוגה השלם-סואמי וישנו דיוננדה. שני הספרים הנ"ל ינחו אותך בתרגול היוגה,ויש בהם הסברים על התועלת של כל תנוחה ותנוחה. כמו כן את סדר תירגול התנוחות. בהצלחה. סמדר אטינגר מיומנות להפוך את היוגה לאורח חיים

למעלה