מחפשת יוגה לתינוקות

annandi

New member
מחפשת יוגה לתינוקות

שלום לכולם, אני מחפשת מקום בו יש יוגה לתנוקות באיזור פתח-תקווה. תודה מראש ובוקר טוב

ravidtal

New member
יוגה לתינוקות

שלום לך, נתקלתי בהודעתך במקרה. אינני מכיר מקום מיוחד ליוגה לתינוקות בפתח-תקווה, אולם הייתי מציע לך לשקול מחדש את החלטתך לתרגל יוגה לתינוק (אם אכן את פונה על רקע זה). אמנם, יוגה לתינוקות הפכה להיות פופולרית במקומותינו, אך נראה כי היא עונה יותר על צרכיהם של ההורים מאשר של העוללים. היות והתינוקות הם פאסיביים במהלך התרגול, כל הניסיון להתאים את המערכת האישית שלהם למבנה אחיד וקשיח של תרגול, נראית לי בעייתית מאד. ברור כי אין אדם אחד דומה לאחר ולפיכך אנו יכולים להסב נזק לתינוק שגופו אינו יכול לשאת בתרגול המוצע. מבחינה יוגית ואנרגטית, אסור בשום תנאי להתערב במבנה הזרימה הטבעי של המערכת האינדבדואלית, בוודאי לא בדרך של כפיה רצונית חיצונית. זכרי היטב כי התינוק שלך אינו יכול להגיד דבר ואף אחד אינו יודע טוב ממנו מה טוב עבורו, למרות גילו הצעיר. יש לי הצעה יוגית מצויינת עבורך: שפע חיבוקים, קרבה גופנית, המרצה לפעילות גופנית דרך הרחבת גירויים, אוכל טוב - ויהיה לך תינוק מאושר. בהצלחה! כל טוב! טל (הכותב, מורה ליוגה ותרפיסט הוליסטי ומפעיל המקום ליוגה ותרפיה בקרית-ביאליק).

annandi

New member
תודה על ההתייחסות ותהייה

אם שאר מורי היוגה כאן בפורום מסכימים עם התפיסה הזו?

anatina

New member
יוגה לתינוקות לא דומה ליוגה למבוגרי

לפחות בחוג במרכז שלי היוגה לתינוקות היא שילוב של עיסוי ומגע עם תנועות מאד עדינות שנועדו בעיקר להזרים את נוזלי הגוף ולהקל על בעיות שכיחות אצל תינוקות. התינוקות נהנים מהשיעור ומהיחס שהם מקבלים, ולא נראה שהם מרגישים שכופים עליהם משהו. כמובן ששיטות שכופות על התינוקות תנועות אינטנסיביות או תרגול קשה תוך התעלמות מרצונן ותגובתם של התינוקות הן פסולות בעיני, אבל ברוב המקומות בארץ יוגה לתינוקות איננה כזאת. המדריכים של היוגה לתינוקות, כאשר הם מוסמכים כמובן, מכירים את גוף התינוק ואת הייחודיות שלו ובונים את השיעור כך שיועיל לתינוק ולהתפתחותו ובשום אופן לא יסב לו נזק. ובעניין ההתחשבות בדעתו של התינוק- לא נכון להגיד שהתינוק לא יודע לבטא את רצונו- התינוק מגיב בשמחה כשנעים לו, ובוכה כשלא נעים לו, וכמובן שיש להתחשב בתגובות אלו, וכך להשאיר את השיעור בגדר "פינוק" ולא בגדר "הצקה". לסיכום, הבייבי יוגה לדעתי היא כלי נהדר לתקשורת בין ההורה והתינוק דרך מגע ותנועה, והיא נותנת המון לתינוק וגם להורה. הכותבת היא מנהלת מרכז יוגה (ולכן מעט משוחדת כמובן
)

ביבי יוגה. אין חיה כזו.....

בתקופה האחרונה בה הולכת היוגה ומקבלת הכרה רחבה יותר מבעבר, צצות חדשות לבקרים שיטות וגישות המשתמשות בשם כדי לקדם משהו טרנדי... בלי לפגוע - יוגה צחוק, יוגילטיס, ביבי יוגה וגישות רבות אחרות, משתמשות בשם יוגה למרות שהקשר ביניהם ליוגה לא כל כך ברור... בענין ביבי יוגה. אם יוגה היא תרגול (פיזי או נפשי) מתוך מודעות, האם לתינוק בן שנה יש את היכולת, פיזית, מוטורית, מנטלית, נפשית - לפעול ? בספרות המתייסת ליוגה לילדים מדברים על גיל שמונה, כגיל להתחיל יוגה. גיל שלוש, הוא הגיל המוקדם ביותר בו ילד יכול להתחיל לפעול באיזושהי מידה של עצמאות. בתור מי שמלמד ילדים (והרבה...אם מפגש עם 120 ילדים ביום נחשב הרבה...) ילד בגיל שלוש די מתקשה להבין או ליישם, ואפילו את הדברים הבסיסים ביותר הנכללים תחת ההגדרה יוגה. אז למען ההגינות נכון יותר לקרוא ל"ביבי יוגה" - עיסוי תינוקות, או כל תיאור אחר שמתאים לסוג הפעילות, אבל בעיני השיומש במילה יוגה הוא לצורך משיכת תשומת לב ולא יותר.

anatina

New member
זה נכון שזה לא ממש יוגה

אבל זה כיף וזה מועיל, אז מה רע?

LCA

New member
יוגה

מהבנתי, משמעות המילה "יוגה" זה איחוד... ביוגה צחוק, האיחוד הוא בין האנשים בקבוצה, האיחוד של האדם לעצמו, האיחוד של האדם עם השחרור שלו ועוד. בייבי יוגה, למרות שזה יותר עיסוי תינוקות מאשר תרגול יוגה, אבל גם כאן יש איחוד, האיחוד של התינוק להורה וההורה לתינוק. כל השאר, באמת נראה סוג של משיכת תשומת לב...

חיכתי לתשובה הזו....

בגלל שתחת ההגדרה יוגה, נכלל כמעט כל דבר בחיים, לכל דבר אפשר להצמיד את התוסף - יוגה. הנה כמה רעיונות: בגלל שכשאוכלים צריך ריכוז (כדי לא לנשוך את הלשון, כדי להפיק את המירב מהאוכל...)אפשר לקרוא לזה - "אכילהדיאן"- יהני- אכילה בריכוז. לא שאין לזה התיחסות נרחבת ביוגה, אבל מה רע בגישה עם יחוד. עבודה באיסוף זבל היא פעולה יוגית ממדרגה ראשונה, לכן אפשר לפתח תאוריה שלמה ולקרוא לה: "קרמה-גרב'יש".... כל מי שיש לו רעיונות מוזמן להציג, או אם חשקה נפשו להרויח לבד, ירוץ מהר וירשום זכויות יוצרים....

anatina

New member
אם אתה יוגי אמיתי

אתה תוכל לעבוד באיסוף זבל ביוגה, בדיוק כמו שקרישנה מלמד את ארג'ונה להלחם ביוגה בבהגווד גיטה, אבל זה כבר דיון אחר. יום טוב

anatina

New member
סתם, כי חשבתי שזה חורג

מגבולות הבייבי יוגה, אבל זה ללא ספק דיון רלוונטי

יוגי בר

New member
החיכיון

היי אבי אתה חסר הגיע הזמן שתטיל חכה באופן הכי טבעי ותתפרע כאן חופשי כמה שיותר. בברכה ואהבה יוגי בר

annandi

New member
תודה

ואם יש לכם המלצות כל שהן, אני אודה לכם מאוד

למעלה