מחפשת יועצת הנקה מוסמכת באיזור קריות-חיפה

מחפשת יועצת הנקה מוסמכת באיזור קריות-חיפה

שלום לכן,
בשעה טובה ילדתי ביום ראשון האחרון תאומות מתוקות במשקלים 2040 ו- 2400 (ושתיהן ירדו בערך 200 גר' מהלידה)
בבית חולים הסתבכתי עם ההנקה (לידה ראשונה) וחיפשתי עזרה נואשות. עוד כמה דברים הסתבכו (היה לי סיבוך מהאפידורל שגרם לכאבי ראש מטורפים) + אמרו לי לא להניק את הקטנה כי במשקלה ההפסד הקלורי בהנקה עולה מהרווח...
פה ושם יצא ששתי הנסיכות אכלו סימילאק (הגדולה ינקה פה ושם), כדי לא להרוס את ההנקה התחלתי לשאוב בבית חולים.
כשהשתחררנו מבית החולים (ביום חמישי) החלטתי לנסות להניק את הגדולה ומאז היא רק יונקת ב"ה!!! הקטנה אוכלת סימילאק ומאתמול אני פעם ביום נותנת לה קצת לינוק רק בשביל שתתרגל לינוק.
מחר נלך לטיפת חלב למשקלים ואני מעוניינת להתחיל להניק גם את הקטנה.
השאלה שלי איך עושים את זה בהדרגה? איך מניקים את שתיהן אבל לא ביחד, מבחינת זמנים ושובע שלהן? (אני רוצה להניק ביחד אבל מחכה שיגדלו קצת)
אשמח לטיפים ועזרה להתחלה...
אני מחפשת יועצת הנקה באיזור הקריות שתוכל לבוא אלינו ולהדריך על ההנקה + שתלמד אותי תנוחות ותבדוק שאני אכן מניקה טוב (עד הלום)

דיי דחוף! תודה רבה
האמא שסופסוף מחבקת תאומות ומאושרת מכל רגע

בשעה טובה!

ברוכה הבאה למועדון!
שמעתי שמועות טובות על הדי הרפז מאזורך.
בהצלחה!!!!!!!!!!

התייעצות!!!

היינו היום בטיפת חלב,
זאת שנולדה פחות וניזונה רק מסימילאק עלתה יפה במשקל ועקפה בקצת את המשקל מהלידה,
אחותה שניזונה רק מיניקה לא עלתה
ואפילו רזתה ב10 גר' מהשחרור...
האחות אמרה שזה לא נורא וגם יש פער במשקל בין מקום למקום. ובכל זאת המליצה שאניק אותה פעם בשעה (היא אמרה שסימילאק מתעכל תוך שלוש שעות וחלב אם תוך שעה+) ואתן לה גם תוספת סימילאק.

בעלי ואני (שנכון לעכשיו יועצי ההנקה הכי טובים לעצמינו) החלטנו שנשנה את שיטת האזנה לשיטה הבאה:
כל אחת יונקת צד אחד ואחרי סימילאק עד לשובע. ככה שתיהן זוכות לינוק (ואני לא צריכה לפחד שהקטנה לא תדע לינוק) ולהנות מיתרונות חלב האם ומצד שני שתיהן מקבלות תוספת שתעזור להן לעלות במשקל.

מה דעתכן? נשמע הגיוני?
אני מאמינה שאחרי שנגיע ל3 קילו נוכל להוריד את הסימילאק ולהתרכז בהנקה מלאה בתקווה שבו זמנית לשתיהן (חשוב לציין שבין לבין אני משתדלת לשאוב כדי להגביר את תפוקת החלב)

סליחה על החפירות!!! אני מבטיחה לסתום אחרי שנתבסס

יכי67

New member
ניסית את יועצות ההנקה שהמליצו לך עליהן כאן.?

קודם כל כל הכבוד לך על כל המאמצים והרצון. זה מאוד מתסכל לחפש עזרה נואשות אחרי לידת תאומים לצורך הנקה ולא לקבל אותה, וזה מאוד שכיח.
אין ספק שהמצב שלכם קצת מורכב. ולכן חשוב שתראי באמת יוצעת הנקה בהקדם כדי שתראה איך כל אחת מהן יונקת. חשוב לראות אם הן מוציאות חלב אם בצורה יעילה ואיך לתקן את התפיסה של התינוקת הקטנה יותר. בנתיים, את גם יכולה במקום סימילאק, לתת בקבוקים של החלב שאת שואבת. נסי לשאוב לעיתים תכופות, אחרי הנקה, לפנות בוקר. את יכולה לשאוב מספר דקות מצד משני הצדדים לאסוף את החלב שזורם ולעצור כשהחלב מפסיק לזרום. אחרי כמה דקות תחזרי על הפעולה, כך את מנצלת את רפלקס יציאת החלב וגם מעודדת ייצור של חלב. את החלב שאת שואבת תני לבנות וכך תוכלי לרדת מכמויות הסימילאק.
תזכרי שיש כאן ייצור לפי דרישה, אם את נותנת סימילאק, את צריכה לשאוב כדי שהגוף יידע ללייצר את כמות החלב לתינוקות.
יש עוד נושא והוא הכמויות. מהן הכמויות שהורגלת לתת לבנות עוד מימי בית החולים? שימי לב שכמויות הסימילאק הן תמיד גדולות יותר. בדרך כלל בשבועות הראשונים הם זקוקים לכמויות קטנות בתדרויות גבוהות יחסית.

בקיצור, חשוב שתראי יועצת הנקה אם את רוצה להמשיך בכיוון. אני בטוחה שתצליחי.

מטית

New member
המממ....

צרם לי שכתבת שאת ובעלך יועצי ההנקה הכי טובים לעצמכם כרגע. וזה לא שאני מזלזלת בכם, להיפך - אני חושבת שבכל אחד מאיתנו טמון הרבה כוח ואינטואיציה. והדיבור והמחשבה האלה חשובים מאוד - תייעצו לעצמכם כמה שיותר! זה חשוב לדבר בינכם ולחשוב על דרכי פעולה! אבל תתבססו על ידע בתחום...
והידע הזה שאני מדברת עליו יועצות הנקה רוכשות בעמל רב.
זה מקצוע שמצריך מאות שעות לימוד אם לא אלפי וכנ"ל שעות סטאז'. נוכחות בכל מיני כנסים ועוד מיליון דרישות. תהליך שלוקח שנים כי יש הרבה מה ללמוד בו. הרבה מחליטות לוותר מראש כי הדרישות ממש פסיכיות...
ואתם, שרק עכשיו נולדו לכם התאומים, לא יודעים את כל מה שיועצת ההנקה יודעת.
למשל, אתם כנראה לא יודעים כמה הרעיון שהעליתם בעיתי - כמה מסוכן להרגיל תינוק לבקבוק כי הוא יכול לפתח העדפת בקבוק, כמה חוסר הנקה בחודש הראשון יכול להפריע לייצור החלב למשך כל תקופת ההנקה, כמה בעיתי לתת לו לסיים עם הבקבוק ולא להתחיל בו כי אז את תחושת הפנאן של השובע והסיפוק הוא מקבל מהבקבוק.

מה דעתכם...?

שלום לך מטית

אני ממש לא מזלזלת בידע של יועצות הנקה!!!
בחמשת ימי האשפוז בבית החולים נפגשתי עם בערך 4 יועצות הנקה ולכל אחת היה שיטה שונה! כל אחת אמרה משהו אחר... אחת הציעה שלא אניק ורק אשאב עד שהבנות יגדלו. שניה אמרה שיש לי חזה גדול, הביאה לי פטמת סיליקון וטיפטפה את הסימילאק דרך צינורית תוך כדי שניסיתי להניק. שלישית אמרה להשלים את התחליף חלב אחרי הנקה וכו'... ומה שיצא מכל זה- שלא הנקתי את הבנות שלי במשך חמש ימים!!!!!
רק כשחזרנו הביתה בעלי שכנע אותי לנסות להניק ופשוט עם סבלנות הצלחתי להניק את הקטנה (השמנה יותר) ומאז לא נרשמו בעיות ב"ה (אפילו שיש לי חזה גדול!)
אמרו לי גם שהגדולה (הרזה יותר) לא תדע לינוק בגלל הבקבוק ושיהיה לי בעיות ולכן היה לי דחוף להתחיל להניק אותה כמה שיותר מהר, בגלל זה ביקשתי מכן המלצה ליועצות הנקה בחיפה... אמנם ניסיתי לבד והצלחתי! ועכשיו שתיהן יונקות צד אחד ואני משלימה עם מטרנה כדי שישמינו.

בקיצור, אני כן רוצה יועצת הנקה שתבוא אלינו להדרכה, תראה שהן תופסות בסדר ותסביר לי איך לשלב הנקה+מטרנה ומתי להפסיק עם המטרנה וכו'.. ברור שבעלי ואני לא מבינים מהחיים שלנו! ובכל זאת בסיטואציות שעברנו בשבוע האחרון יצא שלהקשיב לעצמנו הכי טוב. כמובן זה זמני עד שניפגש עם יועצת. מקווה שבקרוב!

מטית

New member
איזה יופי, כל הכבוד לכם!

באמת קשה מאוד לקבל עצות סותרות.
חשוב לדעת שהרבה מהאחיות בבית החולים אינן יועצות הנקה ואפילו לא מדריכות הנקה.
אבל גם בין יועצות הנקה מוסמכות ומומלצות תוכלו למצוא לפעמים דעות שונות.
מאוד חשוב כשבוחרים יועצת שהיא תהיה מומלצת או מוסמכת, חושב גם להתחבר אליה ולגישה שלה, שתהיה בינכם כימיה ושהיא תהיה זמינה אחרי הפגישה.

http://www.iaclc.org.il/site/index.asp?depart_id=188568

עליה במשקל

בוקר טוב מחכה

מזל טוב, ברוכה הבאה אלינו.
ראשית - אני חייבת לומר כל הכבוד לאחות בטיפת חלב שלא התרגשה יותר מידי,ולא אמרה לך להפסיק להניק.. כי גם סיפורים כאלה יש, ובאמת - מאוד יכול להיות שיש הבדלים בין המשקלים בטיפת חלב ובבית החולים.
גם ההמלצה להניק קצת כל שעה - יש בה הגיון רב וזו ממש פעם ראשונה שאני שומעת את זה מאחות טיפת חלב. שאפו לאחות :)
אני חושבת שכדאי שתיפגשי עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC כדי שתעזור לך לעשות סדר ולהגביר את כמות החלב שאת מייצרת. האם יצרת קשר עם הדי ?
האם תוכלי לפרט מעט יותר - כל כמה זמן הן אוכלות ?, למשך כמה זמן ?
איך את מחליטה מתי לתת בקבוק ? כמה סימילאק הן מקבלות ?
חשוב שתשאבי, בכל ארוחה אחרי שהן יונקות.
האם יש לך משאבה טובה ?
אני חושבת שתוכלי להגיע לנקה מלאה גם לפני 3 קילו - חבל לחכות לזה.

את ממש לא חופרת. אנחנו פה בדיוק בשביל זה. בשביל הקשיב ולקרוא ולעזור, לענות, לתת רעיונות שונים, לשתף ממה שאנחנו עברנו.
זו קבוצת תמיכה לכל דבר ועניין, וכולנו באותה הסירה , כי כולנו מבינות בדיוק את המצב אחת של השניה...
אז אל תתנצלי , רק תשתפי אותנו :)
המון בהצלחה בכל מקרה

תודה רבה!

אז ככה, היום ניסיתי להניק כמה שיותר ז"א כמעט כל שעה וחצי הנקתי את הבנות עד לשעות הצהריים ואז התחלנו לשלב הנקה ומטרנה.
האכלה שלהן לוקחת בערך שעה (כשזה הנקה + מטרנה)
חוץ מהיום (שניסיתי להניק כל שעה) במהלך היום אני נותנת בקבוק כל שלוש שעות ובלילה כשהן מתעוררות בעצמן - זה יוצא כל 3-4 שעות.
עד שאתייעץ עם יועצת הנקה... התכנון: במהלך היום הנקה-הנקה-הנקה (ואז זה כל שעה+) ובשעות ערב-לילה זה הנקה מצד אחד + מטרנה - כל שלוש שעות.

יש לי משאבת מדלה, דו צדדית.

בקשר ליועצת הנקה, אני גרה בגוש עציון (איזור ירושלים) ועד מחר נמצאת בקריות. חשבתי שאצטרך עזרה עם ההנקה של הבכורה ולכן חיפשתי יועצת בדחיפות בחיפה. מכיוון שהצלחתי להניק וכרגע שתיהן יונקות יפה החלטתי לחכות עם יועצת ההנקה עד שנגיע הביתה (מחר) כדי שהיועצת תהיה זמינה לתקופה ולא רק לביקור חד פעמי ולכן עדיף שתהיה מהאיזור שלי ולא מהאיזור של הוריי.
אז למרות שקיבלתי המלצה על 2 יועצות בירושלים אשמח לשמוע מכן על עוד יועצות הנקה מומלצות מגוש עציון - ירושלים. יועצת שלא מפחדת ממטרנה! יועצת ריאלית! שתעזור לי לאט לאט להגיע להנקה מלאה

שוב תודה!

המשך

הי מחכה,

אני מבינה את התסכול מכל הדברים הסותרים ששמעת בבית החולים. איזה מבלבל זה..
כמו שמטית כתבה - אני מניחה שהן לא היו יועצות מוסמכות ואולי אפילו לא מדריכות. לצערי , אחריות בחדרי הלידה ובמחלקות אינן מקצועיות מספיק בענייני הנקה וכל אחת באמת אומרת משהו אחר וכל כך חבל.
נושא הדרכת ההנקה והתמיכה בהנקה כל כך לא מפותח בבתי החולים וזה מאוד חלב ויכול להרוס הנקה בקלות.
היום מוכרים את חדרי הלידה בכל בתי החולים בעזרת מלוניות,תנאים טובים , ג'קוזי וכל מיני כאלה -שאינני פוסלת כלל, אבל כלל לא מתייחסים להדרכה והתמיכה בהנקה לאחר הלידה.
הלוואי שאמהות יכתבו ויתלוננו לבתי החולים על היעדר יועצות הנקה בבתי החולים לאורך כל שעות היממה וכל ימות השבוע והחגים.. היום בבתי החולים עובדות רק יועצות שהן אחיות. חלק גדול מהן אינו יועצות הנקה מוסמכות IBCBC, ובשעות הלילה, ובשישי, ובשבת ובוודאי בחגים. - אני רק חושבת עכשיו על מי שתלד בסוף השבוע, וביום ראשון כבר ערב החג ואז יש עוד שני ימי חג.. וברוב המקומות לא תהיה יועצת מקצועית שתוכל לעזור לה.
אבל - המצב היום כבר יותר טוב ממה שהיה לפני כמה שנים ואני מקווה שלאט לאט דברים ישתנו..
סליחה על ההשתפכות..

השמות שקיבלת כולם טובים, נסי להתחיל עם דבי קלי, אותה אני מכירה קצת יותר טוב ויש לה מרכז להנקה.

המשיכי לעדכן אותנו.

דיברתי עם דבי

היא פשוט מקסימה!!! היא נתנה לי טלפון ליועצת שגרה קרוב אליי וקבעתי איתה הדרכה ביום חמישי... אני ממש מתרגשת שאני מתחילה לעלות על המסלול

האם מישהי מכירה ויכולה להמליץ על...

מצאתי 3 יועצות הנקה מוסמכות מאיזור ירושלים, אם יש לכן ניסיון עם אחת מהן, המלצה או דיס המלצה אשמח לשמוע (לפני שאני מתקשרת אליהן)

- בברלי וולמן
- דבי קלי
- עדנה זוסמן

תודה

למעלה