מחפשת ייעוץ מקצועי :)

tamar1000

New member
מחפשת ייעוץ מקצועי :)

היי אני אשמח מאוד למידע מכל מי שיודע\ת..
מה הם השלבים בדרך למדריכת צלילה, פחות או יותר כמה זמן זה לוקח (כרגע יש לי כוכב שני ובערך 20 צלילות), ופחות או יותר כמה זה יעלה לי. לא בהכרח בארץ..
תודה!

את מחפשת תעודה או איכות?

אם את רק מחפשת תעודה, את חייבת הצלה ועומק (ארגונים שונים יכולים לדרוש התמחויות נוספות), ועוד הרבה צלילות.
קורסי דייבמאסטר, ובישראל גם חובה קורס עוזר מדריך לפני קורס המדריכים עצמו.

אם את מחפשת תעודה, לכי על הכי זול שתמצאי.
אם את מחפשת איכות גבוהה, אני מדריך צלילה ויכול להעביר הכל חוץ מאת קורס המדריכים עצמו.

bkeilat

New member
ייעוץ מקצועי

שלום תמר

אני יכול לפרט עבורך את השלבים של ארגון פאדי (PADI), ארגון הצלילה הגדול בעולם. גילוי נאות: אשתי היא הבעלים של מועדון צלילה באילת הפועלת כמרכז להכשרת מדריכים של אותו ארגון. העלויות שאני רושם כאן הינן לפי המחירון של המועדון שלה.

הדרגה המקצועית הראשונה נקראת דייבמאסטר. דייבמאסטרים מובילים קבוצות של צוללים בצלילות מודרכות, עוזרים למדריכים להעביר קורסים, וגם מעבירים פעילויות צלילה אחרות, במיוחד בחו"ל. כניסה לקורס דורשת (א) קורס הצלה (ב) קורס עזרה ראשונה ו-(ג) 40 צלילות רשומות. צריך להשלים עד 60 צלילות לפני ההסמכה. משך הקורס: מינ' 7-8 ימים אבל אפשר להאריך את הקורס ולהשתתף בפעילות היומית של המועדון (מה שנקרא internship) עiד חודש-חודשיים. עלות הקורס 3,000 ש"ח בתוספת ערכת לימוד 850 ש"ח ועוד 100 יורו הולכים ישירות לפאדי, כולל שנה ראשונה של חברות בארגון. למי שחסר צלילות, אשתי מציעה להשלים עד ל-40 עם צלילות מודרכות בהנחה של 50% מהמחירון, וכדי להשלים עד ל-60 אפשר להאריך את השהות בקורס וללא תוספת מחיר.

הדרגה השנייה היא עוזר מדריך (או מדריך עוזר). כמו דייבמאסטר עם תוספת מקצוענות והכשרה בהדרכת צלילה. בארץ מורשה לקבל אישר מרשות הצלילה להעביר אינטרואים וצלילות רענון. דרישות כניסה העיקריות הן דרגת דייבמאסטר, ואפילו מארגון אחר, 60 צלילות, ושהיית צוללת מוסמכת לפחות 6 חודשים. בפאדי מאד נפוץ לשלב את הקורס הזה עם קורס מדריכים, ואז קוראים לקורס המשולב IDC - קורס לפיתוח מדריכים. משך הקורס עד דרגת עוזר מדריך: מינ' של 4 ימים (עדיף 5-6). עלות: 3,000 ש"ח. אצל אשתי המחיר יורד ל-2,000 אם משלבים את הקורס הזה או עם קורס דייבמאסטר או עם קורס מדריכים. רכישת ערכת הלימוד (2,500 ש"ח) איננה חובה אלא אם כן ממשיכים ישר לקורס מדריכים. ישנם אנשים שבאים לחודשיים-שלוש ועושים internship דייבמאסטר-עוזר מדריך כדי לבנות את המיומנות לרמה מקצועית.

קורס מדריכים זה עוד 4-5 ימים, ועוד 3,000 ש"ח. רכישת ערכת הלימוד חובה אם לא רכשת בשלב של עוזר מדריך.

אחר כך באים המבחנים (IE). פאדי מסמיך מדריכים רק ע"י בוחנים עובדי פאדי העולמי אשר מגיעים מחוץ למעגל ההדרכה המקומי. זאת אומרת, מחו"ל. המבחנים לוקחים יומיים ועלותם 600 יורו ישירות לפאדי. כדי לגשת למבחנים צריך 100 צלילות רשומות, וגם עוד קורס כמדריך עזרה ראשונה (אצל אשתי 1350 ש"ח פלוס תוספות, 750 אם משולב עם קורס המדריכים).

אז יש לנו
דייבמאסטר 3000 + 850 (+100 יורו)
ע"מ 2000 (נניח הנחה של שילוב)
מדריך +מדריך ע"ר 3750 + 2500 (+600 יורו)
סה"כ כ-16,000 ש"ח אם לא טעיתי בחשבון, טל"ח

וזה אחרי כמעט אלפיים ש"ח עבור קורס הצלה וע"ר שעדיין אין לך, ואולי תוספת להשלמת צלילות.

אם תרצי להתייעץ עם אשתי, קוראים לה שולמית, ומספר הטלפון שלה הוא 4758525 054. עדיף להתקשר אחרי 5 אחה"צ כאשר היא פחות לחוצה.

בהצלחה
בנימין

למעלה