מחפשת יצירות להרכב

אסתי123

New member
מחפשת יצירות להרכב

לטריו של כינור, ןיולה ופסנתר. מוכר -מוצרט- קיגלשטט, שומן- אגדות, ברוך- 8 קטעים. מישהו מכיר עוד יצירות שנכתבו להרכב הזה?
 

dombi7

New member
אלה לא יצירות שנכתבו במקור להרכב הזה

כל היצירות הללו נכתבו במקור לקלרינט ויולה ופסנתר, אם אתה מחפש עוד להרכב הזה, שהוא לדעתי מאוד לא רגיל (למה שלא תוסיפו צ'לן? להרכב כזה יש מספיק יצירות...) הייתי מציע לחפש ברפרטואר הישראלי. הואיל וכתבו נראה לי לכל הרכב אפשרי שקיים, בטוח תמצא משהו בשבילכם.
 

gilgarty

New member
יצירות שיכולות להתאים

יש יצירות מהברוק מסוג הטריו סונטה. כמה יצירות כאלה שיתאימו לכם: טריו של טלמן בדו מינור (במקור לאבוב, ויולה וקונטינואו) יש בשטריקר בספרייה. סונטה של טלמן בפה מז'ור (חלילית ויולה דה גמבה וקונטינואו) יש באקדמיה למוסיקה תל אביב סונטה של פפוש (יש בהר הצופים או בספריית אוניברסיטת בר אילן) קוונץ יש סונטה לחליל ויולה ד'אמורה וקונטינואו (יש בספרייה ברחוב ביאליק 26 תל אביב) אפשר לנסות לנגן סונטות של בוקסטהודה כנור ויולה דה גמבה וקונטינואו (יש באינטרנט) באתר WERNER ICKING אפשר גם ראמו PIECES DE CLAVECIN EN CONCERT אפשר כמובן לנגן כל דבר מהברוק שהוא טריו סונטה שכתובה לכלים גבוהים (חלילים אבובים כנורות) משום שהמנעד שם לא גדול כל כך בדרך כלל ואפשר לבצע בויולה. אפשר גם ברוק מוקדם כמו פרסקובלדי או קסטלו (יש באינטרנט) באתר WERNER ICKING אבל מוסיקה פחות מוצלחת לפעמים זהו
 
../images/Emo45.gif

ניתן למצוא זאת יותר בסגנון בארוק. ששם כלי המיתר היו הדומיננטיים יותר,ולכן השילובים השונים גם היו יותר. אמנם גם בתקופות מאוחרות הם היו דומיננטיים,אך בייחוד בסגנון הבארוק.
 
לא אמרתי

שרק בבארוק. בהחלט בהחלט לא. אבל בבארוק הם היו שותפים פעילים. שנות הופעת כלי הקשת. ויולות מסוף המאה ה-15. כינורות-16. וכלי הפריטה של אז. היו יותר צ'מבלו,עוגבים. הפסנתרים התחילו מאוחר יותר.1700 בערך. כך שגם סביר להניח שחוברו יותר יצירות לכלי הקשת מאשר לפסנתרים. שרק הומצאו. ואכן,אצל ויולדי אכן מוצאים הרבה יצרות בכלי קשת.
 

cut2

New member
כן, כי ויואלדי היה... כנר

מה שכן אפשר לומר הוא שהצ'מבלו לא תפס מעמד מרכזי ככלי קונצרטנטי מרכזי כמו הויולה דה גמבה תחילה ואחריה הכינור (באך קצת הוציא אותו מהארון עם הקונצ'רטי לצ'מבלו, אך מה זה באך אחד לעומת בארוק שלם
). אבל זה לא אומר יותר מדי, וגם בבארוק כתבו הרבה לצ'מבלו/עוגב סולו.
 
נכון,

כתבו הרבה גם לצ'מבלו/עוגב. אך לפסנתר ממש לא הרבה. והעדיפו גם לשים עם כלי קשת דברים. העוגב היה שולט יותר בכנסיות ובמוסיקה הדתית.
 

GustavM

New member
מעניין באמת למה לא כתבו לפסנתר...

אולי זה מהסיבה שהוא הומצא אי שם בשלהי הבארוק....
 
אחד הדברים החשובים במוסיקה

זה לראות את מכלול הדברים. אי אפשר לנתק את היצירה מהתקופה שבה התפתחה ומהפילוסופיה שלה, וכן מההתפתחות הטכנולוגית של הכלים. בוודאי שזה השפיע על אופי היצירה. למשל כלי הפריטה בתחילה היו עם מעט אוקטבות ובוודאי שזה השפיע על הצלילים המופקים. (למשל לא גבוהים מדיי או נמוכים מדיי) פעם בבתי הספר היו מורות כוללות. והן היו מחברות בין כל המקצועות השונים. כך גם צריך לעשות במוסיקה. כדי להבין טוב יותר את היצירה צריך לראות אותה במכלול. פילוסופיית התקופה,התפתחות טכנולוגית של הכלים ועוד.
 

אסתי123

New member
זה נכון שבמקור הן יצירות שנכתבו לקלרינט.

הכינור מנגן את התפקיד של הקלרניט, וזה נשמע בהחלט טוב. ידוע לי שקיימת יצירה של יעקובי שנכתבה במקורה להרכב הזה-- וריאציות על שירי חנוכה{ אולי מישהו יודע היכן אפשר למצוא את התווים לה??] קיימים טריו של טלמן וק.פ.ע. באך. תודה לכל העונים.
 

אסתי123

New member
חוזרת על השאלה, האם

מישהו יש רעיון איך להגיע ליצירה שכתב יעקובי להרכב הזה. אולי בן משפחה שלו?
 

Molchansky

New member
אני חושב

לא זוכר במדויק אבל שווה לבדוק את זה שיש להינדמית' יצירות להרכב כזה
 

GustavM

New member
זה הינדמית, בלי '

בגרמנית לא מבטאים את הTH כמו באנגלית, אלא פשוט כמו T קצת יותר עצור, אבל זה בגדול T לכל דבר בגרמנית.
 
למעלה