מחפשת לאמץ

עדיגונן

New member
מחפשת לאמץ

שלום! אני סטודנטית בת 22, מחפשת לאמץ כלב זכר, מתחת לגיל 3 אבל לא גור צעיר, קטן או בינוני- קטן (שיכול לשבת על הברכיים).
לא נבחן (בלי יצר שמירה), שמסתדר עם כלבים וילדים, עדיף גם חתולים.
שובב, אוהב להחזיר כדורים ולשחק, עדיף מאוד אוהב מים.
אני צריכה שהוא יסתדר בנסיעות (בלי בחילות או פחד קיצוני) מאחר והוא יסע באופן שבועי איתי בתחבורה ציבורית.
אינטיליגנטי, שובב ומתפנק.
אני מחפשת בעיקר פודל, אני מאוד מעריכה את החוכמה שלהם, את הפרווה הלא נושרת והרבה יותר כיף להתכרבל במיטה כשאין ריח של כלב.
אם למישהו עולה משהו אני אשמח, אם לא אני אמשיך לחפש בימי אימוץ

שבוע נעים

yaelofer

New member
מספר נקודות שרצוי לחשוב עליהן לפני האימוץ:

1. האם כרגע כסטודנטית יש לך זמן להקדיש לכלב (למשל, בטיולים)? האם תהיה לך אפשרות כלכלית להשקיע בו? (דרושה השקעה של חיסונים פעם בשנה, פירעוש באופן שוטף פעם ב-3 חודשים, תילוע פעמיים בשנה, והוצאות חריגות במידת הצורך - אם חלילה קורה משהו חריג, והאמיני לי שדברים חריגים יכולים לקרות ואז יכולה להיות הוצאה חריגה מאד מבחינה כספית, בדיקות דם, צילומים, ניתוחים, וכו').
2. אם כסטודנטית את גרה בדירות שכורות, ייתכן שבעתיד לא כל בעלי הדירות יסכימו לכלב בבית. לא כל בעלי הכלבים נוהגים כפי שלדעתי צריך לנהוג ומחפשים בית שבו יסכימו להכניס חיות, אלא נוטשים את הכלב (גם אם הנטישה היא בצורת חיפוש בית אחר לכלב). האם תדאגי לחפש דירות כאלה שיסכימו להכנסת בעלי חיים אליהן?
3. סביר להניח שמתישהוא במהלך הלימודים האקדמיים או אחריהן תרצי להתחתן ולהקים משפחה. לא כל בני הזוג הפוטנציאליים יסכימו לבעלי חיים בבית, וגם אם כן - כאשר תהיו בהריון פתאום יש זוגות שלא מתאים להם להמשיך להחזיק בבית כלב. האם את מוכנה לקחת התחייבות ל-15 שנה כלב ולהמשיך לגדל אותו גם כשתכירי בן זוג (הוא יהיה חייב להסכים לכלב כדי שהכלב לא ימצא עצמו בחוץ)? האם את מוכנה לקחת התחייבות ל-15 שנה כלב ולהמשיך לגדל אותו גם כשתחשבי על ילדים משלך?
אם לפחות אחת התשובות לשאלות היא שלילית או שאינך בטוחה עדיין, עדיף שתחכי עם עניין האימוץ עד שתסיימי את הלימודים, תמצאי דירה, תמצאי בן זוג, תקימי משפחה. צר לי להיות זו ששואלת את השאלות הללו ולא לשמוח מיידית על כך שמישהו רוצה לאמץ, אבל לא תמיד אנשים חושבים מראש על כל הדברים הללו, ואח"כ ניתן לראות כלבים נטושים או כאלו שמחפשים בית אחר בגלל: בעל בית, חבר, בעל, הריון, ילדים, וכו'.
במידה ומבחינתך את בטוחה שתוכלי להעניק לכלב בית לכל חייו, זה יהיה מעולה, ואני מקווה שתמצאי כלב שתוכלי להעניק לו בית חם. את יכולה לפנות גם לשרון חלבי ("החברים של רקסי"), ניתן לאתר אותה גם דרך גוגל, ולהפנות אליה בקשה כפי שעשית כאן לגבי איזה כלב את מחפשת. שרון חלבי אוספת בקשות של אנשים ומפיצה אותם בתפוצה מאד רחבה (עמותות והסגרים ברחבי הארץ, פעילים למען בעלי חיים ברחבי הארץ). זה יאפשר לך לקבל פניות רבות המתאימות למה שאת מחפשת.
בהצלחה !

למעלה