מחפשת להכין מרק חם לערב שבועות. כמובן

אני הולכת על מרק יוגורט קר

עם הרבה שום שמיר ומלפפונים ירוקים מה שקוראים לו ציזיקי
 

ריקי5

New member
אני לשבועות עושה מרק כתום

גזר, דלעת, בטטה, שורש ועלים של סלרי.

מתבלת עם מלח, קצת שום, ג'ינג'ר וקצת קנמון או בהרט.

מבשלת במים ואחר כך טוחנת.

מוסיפה כף שמנת חמוצה או קצת שמנת מתוקה בהגשה
 

shron17

New member
מרק קישואים עם שמיר ונענע תנסו ,יוצא מדהים!!!

מרק קישואים ונענע (כמות ל- 4 מנות):
4 קישואים (או זוקיני), חתוכים לקוביות גסות
2 בצלים גדולים ובצל, קצוצים-גס
3 שיני שום, כתושות
שורש פטרוזליה גדול -לחתוך לקוביות קטנות.
3/4 כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
מים פושרים
2 חופני עלי- נענע קצוצים.
3/4 כוס שמיר קצוץ.
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט.
מוסיפים את הקישואים, ולערבב ביחד 7 דקות,עד שהם מתרככים.

2. מוסיפים את השום הכתוש, אגוז המוסקט, המלח והפלפל.

3. מוסיפים מים פושרים עד לכיסוי הקישואים, ומבשלים עוד 10 דקות.

4. טוחנים את המרק במעבד -מזון ,
ומחזירים לסיר לבישול של 7 דקות נוספות,
או עד לקבלת מרקם קרמי חלק.

5). חמש דקות לפני ההגשה ,קוצצים דק את עלי השמיר והנענע
ומוסיפים למרק, מערבבים ומגישים.
מרק נהדר בטעם של עוד ,,,
הערה:
למרות סלידתי מנענע כתוספת למתכונים,
הפעם הנענע משתלבת נפלא במרק,
וכול מי שאכל נהנה וביקש תוספת.
תכינו גן אתם יוצא מעולה!
 
נראה לי שאכין את המרק הזה בתוספת קלה

לאחר הטחינה אוסיף חתיכות אספרגוס, ובמרכז כל צלחת אניח פרוסת גבינת פרומעז שנצלתה לרגע בגריל
 

shron17

New member
אפשר להוסיף לסמיכות ,4 תפוחי אדמה חתוכים.

למי שאלרגי לתפו"א ,יוסיף 4 שורשי פטרוזילה.
 
למעלה