מחפשת מדכונים פשוטים

BellA עלמה

New member
מחפשת מדכונים פשוטים

לטופו האם אפשר לעשות טופו מוקפץ (סגנון סיני)? איך עושים? האם יש אתר מדכונים פשוטים לצמחונים?
 

לקשמי

New member
טופו עם כל דבר

מה שטוב בטופו זה שאפשר להוסיף אותו לכל תבשיל והוא מקבל את הטעם של התבשיל. אפשר להוסיף אותו לירקות מבושלים או לחלופין לסלט, לתבשיל אורז, קינואה וכו'. אם את עושה ירקות מוקפצים את יכולה לחתוך את הטופו לקוביות קטנות ולהקפיץ אותו ביחד עם הירקות.
 
כשאת מקפיצה, תבלי היטב

כי טעמו של הטופו נייטרלי, ומבקש תיבול חזק. ותמיד אפשר להציל את הטעם בעזרת מיץ לימון טרי. והנה קישור
 

BellA עלמה

New member
נכנסתי לאתר כבר מזמן

אין שם מדכון ממשי מפורט לטופו מוקפץ צריכה פרוט איך כמה ולמה לא יכולה לעשות מהראש
 

אלי ו.

New member
מוקפץ פשוט

פלפלים חתוכים, גזר חתוך דק, פטריות, כרוב קצוץ, בצל, ברוקולי, ושאר ירקות לפי הטעם. קוביות טופו. אני אוהב להוסיף גם אגוזי קשיו קלויים או שקדים קלויים. (לעצלנים, יש שקית ירקות קפואים להקפצה) מקפיצים את הירקות והטופו במחבת עם מעט שמן, התחילי את ההקפצה עם ירקות שמתבשלים לאט יחסית (בצל, ברוקולי, פלפל) וסיימי בירקות מהירים (כרובית). לרוטב בסיסי ערבבי קצת שמן, רוטב סויה, דבש או סילאן, ג'ינג'ר ושום קצוצים. כשהירקות כמעט מוכנים הוסיפי את הרוטב והשאירי על האש עוד מספר דקות, הוסיפי למחבת נודלס או אורז לבן, ערבבי ויש לך ארוחה.
 

לקשמי

New member
הופך את הדבש לרעל?

לכל היותר זה מוריד מהערך התזונתי שלו, אבל מכאן ועד רעל המרחק עצום. העובדה שאפשר להכין עוגות דבש (שכרוכות בחימום של הדבש עם האפייה) למשל, מצביעה על כך שהחימום של הדבש לא הופך אותו לרעל.
 
יש בדבש גם חומצת נמלים

בכמות מזערית, אמנם. ולכן מותר לאכול דבש רק בכמויות קטנות, גם כאשר צורכים דבש לא מחומם. חשוב שיהיה כתוב על האריזה : לא מחומם. כי היצרנים מחממים אותו על מנת להפיק כמויות גדולות יותר מן החלה. מסבה זו לא מומלץ אפילו להמתיק תה בדבש. כי התה חם. והדבש טוב כל עוד לא עלה על 40 מעלות.
 
היי כנרת. יש לך אולי קישורים

למידע הזה? נשמע לי כמו משהו שאשמח לברר עליו עוד קצת.
 
האמת, שלא מצאתי ברשת את הדברים

האלה. אבל יש הרבה חומר על דבש ברשת. כולו נעשה ע"י כוורנים. יצרן אחד אמר לי את הדברים האלה בע"פ. באתר שלו זה לא מוזכר. אנסה לחפש עוד. בעצם, אולי באנגלית אמצא את זה .
 
תגובה שקיבלתי, והתנצלות

מאתר דוקטורס, פורום תזונה קלינית קיבלתי תגובה זו. "דבש בחימום עובר תהליך של קרמליזציה בדומה לסוכר ושינויים מבנייים נוספים. אין כל נזק ממשי בלחמם דבש, אך תכונותיו הטבעיות נהרסות מעט, ולכן עדיף לצורכו במצבו הטבעי. לא נוצרים רעלים, אלא חומרים טבעיים של חימום, שנמצאו שאינם בריאים לנו, בכמויות גדולות. בברכה, דנה " ובעצם, היא אומרת את אותם הדברים בהדגשה אחרת. "חומרים טבעיים של חימום שאינם בריאים לנו בכמויות גדולות" . והמסקנה נשארת. לא רצוי לחמם אם יש אפשרות שנאריך ימים, ואנחנו רוצים גם בגיל מבוגר מאד לסבול כמה שפחות.
 
../images/Emo193.gifהכותבת היא

תשובות מאת הדיאטניות הקליניות נועה שיף (צוות פדיאטריה) ודנה ויינר (צוות כירורגיה טיפול-נמרץ ומומחית בתחום הנפרולוגיה) מהמחלקה לתזונה קלינית בקריה הרפואית רמב"ם, בניהולה של ד"ר גילה רוזן. דיון / נושא שם מחבר
 
"בכמויות גדולות"

זה משפט מאוד עמום. קשה לי להאמין שכפית דבש בתה, גם על בסיס יומי היא כמויות גדולות. אפילו לא עם עוגת דבש בצד. אבל חבל שלא אמרה למה התכוונה. בכל מקרה, כמעט כל חומר לא בריא בכמויות גדולות, החל מויטמין C ועד לברזל. אז אני לא חושבת שצריך להתייחס לזה ממש. אם היו אלה כמויות ריאליות שאדם סביר עשוי לצרוך אני נוטה להאמין שהיא הייתה מציינת זאת.
 
למעלה