מחפשת מוסיקה ערבית

n o a b i

New member
מחפשת מוסיקה ערבית

אני יודעת שלבקש המלצה מוסיקלית זה בעייתי, כי הטעם המוסיקלי של כל אחד הוא יחודי בערך, או בדיוק, כמו טביעת אצבעו... אבל נו - אין לי הרבה אופציות. אני מעוניינת למצוא מוסיקה ערבית מעניינת שתרים אותי. למעשה שירים ישמחו אותי יותר ממוסיקה בלבד, אבל גם מוסיקה תתקבל בברכה. עד כה גיליתי רק שני אומנים שעניינו אותי: זיאד ראחבאני, וסועד מאסי. אם למישהו יש הצעות אחרות עם הרחבות בנוגע לסגנון המוסיקה - אשמח לשמוע.

miromiro

New member
היי נועה, אני מבין מהודעתך

שאת מבינה את המילים לכן חיפשת שירים ולא רק מוזיקה. אני מכיר לא מעט מוזיקה ערבית שמחה אבל אני לא מבין את השפה ויכול להיות שהמילים לא ממש שמחות. כרקדנית בטן , אני מניח שאת מכירה את הדיסקים של חוסן רמזי. חלקם אינסטרומנטלים ובחלקם יש גם שירה. מבלי להבין על מה הם שרים זאת בהחלט מוזיקה מעוררת שעושה חשק לרקוד.

n o a b i

New member
מה חשוב שמחות/לא-שמחות?

מה שאתה מכיר זה סבבה. אני לא מחפשת דווקא מוסיקה לריקודי בטן. אני פשוט רוצה להעמיק את היכרותי עם המוסיקה הערבית שאיננה מסחרית ומעצבנת (ע"ע עמר דיאב, נואל א-זורבי... ושות') אני מכירה את חוסם רמזי, אבל לא ראיתי דיסקים שלו בארץ. יש? ניסיתי להוריד בקאזה, לא מצאתי יותר מאחד או שניים. אם תוכל להוסיף לי עוד שמות, אשמח.

aziz joon

New member
אפשר

באותו כיון גם את Hussein El Masry . יכולה להתחיל עם הקלאסיקות, מומלץ ביותר. הדברים הכי בסיסיים. פיירוז, אום כולתום, סלימה מוראד, פריד אל אטרש, עבדול וואהב, סלימה פשה ועוד רבים וטובים. מומלץ גם לנסות את הצד האחר, למשל נגני העוד מוניר בשיר, נסיר, מרסל כליף. ולצד החצי מערבי ג'אזי , כמו אנואר בראהם, אבו חליל. בקיצור, רק שאלה של זמן (וכסף כמובן...).

aziz joon

New member
אפשר

באותו כיון גם את Hussein El Masry . יכולה להתחיל עם הקלאסיקות, מומלץ ביותר. הדברים הכי בסיסיים. פיירוז, אום כולתום, סלימה מוראד, פריד אל אטרש, עבדול וואהב, סלימה פשה ועוד רבים וטובים. מומלץ גם לנסות את הצד האחר, למשל נגני העוד מוניר בשיר, נסיר, מרסל כליף. ולצד החצי מערבי ג'אזי , כמו אנואר בראהם, אבו חליל. בקיצור, רק שאלה של זמן (וכסף כמובן...).

aziz joon

New member
כמה הצעות - רעיונות

* Amal Murkus - דיסק נהדר (מלפני כשבע שנים). * Haig Yazdjian – Talar - דיסק מאוד יפה, ערוב השפעות מיוונית, טורקית וארמנית. * Hamza El Din - A wish - נגן עוד סודני, שיתף פעולה והופיע גם עם יאיר דלאל. * Ilham Al Madfai - זמר עיראקי מאוד מפורסם ברחבי העולם הערבי. מומלץ מאוד. * Maurice El Medioni - Café Oran - פסנתרן יהודי מאלג'יר. שילוב של ראי, רומבה, מוזיקה אנדלוסית ועוד. שיתף פעולה והופיע גם עם יאיר דלאל. * Natacha Atlas - אני מניח שמיותר להוסיף.... זמרת נהדרת. חומרים (ערבו-דנס) נהדרים ורקדנית בטן נהדרת (כך לפחות נראה לי ממטר). * Sussan Deyhim - Madman of God - זמרת פרסיה (היום בארה"ב) * Taha / Khaled / Faudel - 1,2,3 Soleils - מלכי הראי האלגיראי בתצוגה מרהיבה של מקצבים. * Vox - From Spain to Spain - עיבוד מרחף לקלאסיקות ישנות בערבית (גם אחד של סלים אל נור , ajuhasa) * Clotaire K - בחור ממוצא לבנוני, כיום בצרפת, עושה היפהופ נהדר בצרפתית וערבית, עם סימפולים של קלאסיקות לבנוניות. * ג'ורג' וסאלם - שני חברה גליליים שהוציאו את האלבום לפני כמה חודשים בהפקת אהוד בנאי (שגם שר איתם את עבדו ורנדורה). רוב השירים של האחים רחבאני. * Abyssina Infinite & Ejigayehu “Gigi” Shibabaw - Zion roots - לא ערבית אבל דיסק נפלא ומאוד מומלץ של זמרת אתיופית. * Sheik Ahmad Al-Tuni - Sultan of All Munshidin - Egypt אם תרצי (עוד) אין זו אגדה. ** Souad Massi אכן נהדרת! ראיתי אותה פעמים והיא פשוט היתה מקסימה.

n o a b i

New member
מדליק מעולה גדול אחלא ותודה!

חלק אני מכירה... אלהאם אל-מדפעי קניתי פעם בטאוור רקורדס... התלהבתי בהתחלה, אבל לאורך זמן זה קצת עייף אותי. אמל מורקוס - זה הדיסק שבחזיתו היא מחזיקה שיבולים? אם כן, אז יש לי אותו. אם לא: אחפש דיסק אחר. נטשה אטלס - הממ... שמעתי את החידוש שלה לאיזה שיר צרפתי "מונ אמי לה רוז" וממש לא מצא חן בעיני. כדאי לשמוע עוד?? ג'ורג' וסאלם ברשותי. אכן דיסק יפה. אגב, אם מישהו הולך פעם להופעה שלהם אשמח לדעת. לא מכירה הרבה שירצו ללכת איתי. זהו. את השאר אני אבדוק. רק לפני זה שאלה: אפשר למצוא אותם בארץ? וגם - מה זה ראי? נכנסתי לאתר של שאב מאמי ולא הצלחתי להבין מה זה ראי...

aziz joon

New member
בבקשה

> אלהאם אל-מדפעי ...זה קצת עייף אותי -
> אמל מורקוס - זה הדיסק שבחזיתו היא מחזיקה שיבולים? - זה היחיד שלה > נטשה אטלס - הממ.... כדאי לשמוע עוד?? - לדעתי כן, אבל לכי תדעי
> ג'ורג' וסאלם ברשותי...לא מכירה הרבה שירצו ללכת איתי - היתי בא בשמחה אפעס קצת קשה... > מה זה ראי? - 'פופ' אלגיראי מאוד מקפיץ, המון דרבוקות ושמח (בתקליט הנ"ל של השלושה)

n o a b i

New member
אה! ובקשר לסועד...

ראית אותה פעמיים??!! ממזר שכמוך! איפה? מתי?

aziz joon

New member
רק להבהיר

לא כל ההצעות טובות לריקודי בטן. אם הזכרת את סואד, אז הנחתי שזה אומר שלאו דוקא במוזיקה לריקודי בטן מדובר.

למעלה