מחפשת מטפל מתמחה בפריון

מרינהג

New member
מחפשת מטפל מתמחה בפריון

שלום, הסיבה היא שאני רוצה להיכנס להריון ועדיין לא קיבלתי וסת מאז הלידה הקודמת לפני שנתיים ושלושה חודשיים. הסיבות לאי וסת אפשריות הן הנקה או/גם משקל גוף נמוך. ייחד עם זה, בדיוקת דם מעולות. ...התחלתי טיפולים אצל מטפלת ברפואה סינית (בעיקר דיקור) לפני כ2-3 חודשיים, סה"כ 5-6 טיפולים. ממספר סיבות, העיקריות חוסר חיבור עם המטפלת, שמאוד חסר לי וחוסר התקדמות לפחות לפי התחושות שלי בטיפול, החלטתי לחפש מטפל אחר. אודה על המלצות ועצות כלליות.

arikpolak

New member
שלום

במידה ובאמת כמו שאמרת עשית את כול הבדיקות והכול תקין כולל U.S. אז דבר ראשון ממ'ס טיפולים פעוט כמו שתיארת, מוקדם להגיד אם יש התקדמות או לא בייחוד בעיה כה ארוכה של שנתיים וחצי שאת ללא וסת. דבר שני במקרה כזה, דיקור לא יספיק וצריך להשתמש כאן בצמחים. אבל במידה ואחרי הכול את לא מתחברת לבחורה שמטפלת בך, אז באמת יכול להיות שאת צריכה לחפש מישהו אחר

tomifu

New member
שי גולן ברפואה סינית בקהילה

שלום מרינה... אני ממליץ על שי גולן - מטפל מומחה לפוריות במרכז "רפואה סינית בקהילה" בחיפה. לשי נסיון רב שנים בתחום ועזר לנשים רבות. תוכלי להכנס לאתר שלנו לעוד פרטים - www.sinit-bakehila.co.il וללחוץ על קליניקת המומחים ע"מ לקרוא עוד.. בהצלחה רבה. תום

מרינהג

New member
איך בוחרים מטפל?

מטפלת שבחרתי בשיחה טלפונית כן הרגשתי שזה זה.. מטיפול וטיופל התחלתי יותר ויותר להרגיש כמו בביקור אצל רופא קונציאונלי בקופת חולים: לא אימפטי ולחוץ בזמן...מקווה שהתאור שלי ברור. בטיפול אחרון (טיפול פרטי, לא דרך הקופה ולא שיש לה שירותים קהילתים) באמצע הביקור, היא אמרה שיש לה מטופל אחר שעכשיו הגיע (כלומר היא קבע איתו על הזמן של ביקור שלי) שהיא הולכת לטפל בחדר סמוך ותכף תחזור...אולי זה מקובל? בנוסף היתי רוצה להבין עד כמה המקרה שלי בכללית כמובן הוא "מקרה מהספר" ומטפל מהשורה מסוגל לטפל בו? כלומר האם מספיק להסתמך על האינטואיציה שלי ולבחור את המטפל אימפטי, עם כללי אתיקה מקובלים עליי...או שאני חייבת איזה מוחמה גדול וזה הכי חשוב.

tomifu

New member
הייייי

הייי מרינה.... את מה שתיארת יש לחלק ל 2 חלק אחד יתייחס לתופעה עצמה וחלק אחר להרגשה שלך. 1) התופעה מקובלת, מטפלים פרטיים, קהילתיים ובקופ"ח מטפלים פעמים רבות ביותר ממטופל אחד בשעה... הסיבה לכך היא שבד"כ מבחינה טכנית אין צורך להשאר עם המטופל לאחר מספר דקות של שיחה והחדרת המחטים ועל המטופל לשכב בשקט ואפילו קצת לנמנם עם המחטים... כמובן שרצוי שהמטפל ישאר בחדר כדי שיוכל לטפל בבעיות שאולי צצות כגון כאב של המטופל, תחושת חום או קור וכו' 2) התחושה - כמטפל בקליניקה קהילתית בה מטופלים בממוצע 13 מטופלים ביום ולעיתים יש מספר מטופלים בשעה (למרות שאנו לא עוזבים את החדר כמובן) אני יכול להגיד לך שברוב המקרים אין בעייה כלל עם העניין... יש מספיק זמן לשבת עם המטופל ולשוחח על מה השתנה מהטיפול האחרון, לדקור בשקט ולהיות קשוב למטופל ולאחר מכן המטופל נח עם המחטים ומידי פעם נכנסים לבדוק מה שלומו. עם זאת, לעיתים ישנם מטופלים שצריכים קצת יותר זמן במהלך הטיפול או במהלך השיחה שלפני.. היתרון הוא שאנו בקליניקה מספר מטפלים ולכן תמיד יש מישהו שיכול לתת מענה... בסופו של דבר התחושה שלך היא חשובה... אני לא יודע אם עליה יש לבסס החלפת המטפלת אבל בהחלט ניתן לדבר איתה על כך ולשאול האם ניתן לקבוע בשעות שהיא פחות עמוסה או שתסביר לך את צורת העבודה שלה.

מרינהג

New member
תודה על התשובה,

צודקת, יותר מזה, זה תמיד מתחיל מתחושה ואז מגיעה הסיבה בהופעתה הפיזית... אשמח להבין יותר... מעבר לדופק, צבע לשון, עניינים, כו' ,נקרא לזה "תופעות פיזיות" יש גם את ה"תופעות נפשיות"...ולכן לפחות איך שאני תופסת את הרפואה סינית,הקשבה אמיתית של המטפל היא חשובה מאוד (ואין מה לעשות זה דבר שגוזל גם זמן...). וזה מה שחסר לי עם המטפלת הנוכחית שלי... אודה אם תשתפי אותי איך את כמטפלת קהילתית רואה את החלוקה בין אבחון על סמך "תופעות פיזיות" לנפשיות...מקווה שאני ברורה, חסר לי עולם המושגים בתחום...

tomifu

New member
היייייי

הייי מרינה.. קודם כל אני מטפל ולא מטפלת :) הקשבה היא חשובה אך חשוב מאוד מעבר לאמפתיה ורצון אמיתי "להיות שם" בשביל המטופל לא להסחף יותר מידי עם העניין ולשכוח שבפועל מדובר פה בטיפול שאינו פסיכולוגי במהותו. מטרתי בזמן התשאול היא להבין ממך את הבעיות ולתרגם אותן למודל הסיני דרכו אני עובד. ז"א כאשר את אומרת שאת עצבנית... זה מה שמעניין אותי - עצבנות בתור סימפטום ופחות מעניין למה את עצבנית. זה בתור מטפל כמובן... בתור אדם, אמפתי ששמח להקשיב כמובן שמעניין אותי אבל כיוון שלא מדובר על טיפול פסיכולוגי צריך להזהר ולא לפול למקומות בהם אני בעיקר מקשיב ומייעץ ופחות מטפל בתחום אותו למדתי... גם אם אני אמפתי ויכול ליעץ בצורה נפלאה... לא למדתי את תחום הטיפול בשיחה ולכן לאורך זמן לא רק שאת משלמת כסף עבור משהו שאת לא באמת מקבלת - טיפול ברפואה סינית מסורתית (שלא אמור לכלול את זה ולא כולל את זה בסין לדוגמא) אלא שאני אף יכול לעשות נזק בכך שאני מייעץ לך דברים בלי שניטרלתי כל מיני דברים כמו השלכה, שיפוטיות ועוד ועוד.... דברים שלומדים בתחומי התרפיה השיחתית לזהות ולהמנע. התשאול לדעתי חשוב מאוד ועל בסיסו נקבעת סדרת הטיפולים... לכן אצלנו לפחות בקליניקה לפני שמטופל מתחיל את הטיפולים הוא עובר פגישת אבחנה מקיפה ופרטית בה אנו מקבלים את כל המידע שאנו צריכים... לאחר מכן קל יותר לקבוע מהו עיקרון הטיפול הסיני ולטפל ... כך יוצא שכשמטופל מגיע כל פעם יש כמה דק' בפרטיות של שיה כדי לשמוע מה המצב, מה השתנה וכיצד הרגיש לאחר הטיפול האחרון ואז עוברים לטיפול עצמו.... זה בד"כ יותר ממספיק ואני חושב שלמרות העניין הקהילתי המטופלים מרגישים שמאוד אכפת לנו ומאוד קרובים אלינו. לשאלתך השניה - ברפואה הסינית המסורתית אין באמת הבדל בין עניין גופני לעניין נפשי... עפ"י התפיסה ישנן מערכות פנימיות אשר לכל מערכת רשימה ארוכה של ביטויים ותפקודים במקומות שונים בגוף ובנפש... לכל מערכת ביטוי ב - איבר חישה, חוש, רגש, איזור בגוף, רקמה, שעה ביום וכו' וכו'. כך למשל מערכת הכליות (שם דומה אבל שונה לחלוטין מההתייחסות המערבית לאיבר הפיזי כליות) מתייחסת לאוזניים, חוש השמיעה, שיער הראש, עצמות, גב תחתון ובירכיים, מערכת השתן, פחד, איכסון תמציות וכו' לעומת הכבד שמתאפיין בגידים ורצועות, עיניים וראיה, כעס, טעם חמוץ ועוד.. כך את יכולה להבין שאדם שסובל מהתפרצויות זעם יתכן ויקבל טיפול דומה מאוד לאדם אחר שסובל מדלקות בעיניים.... כאן מדובר על משהו נפשי וכאן על גופני אבל זה לא משנה.. בשניהם קיים חוסר איזון מסויים במערכת הכבד על רבדיו השונים. מקווה שזה היה ברור ומאחל בהצלחה בכל מקרה תום

piryon

New member
היי מרינה

היי מרינה, שמי דניאלה אני מטפלת בהוד השרון . הדברים שנכתבו פה אכן נכונים, על מנת לקבל תוצאות טובות יש לחכות בסבלנות, ולדעתי מעורבות של לקיחת צמחים הכחית כאן, וכמובן גם שינוי אורח החיים. ֿ חיבור עם המטפל גם מפשיע על התוצאות, את צריכה להרגיש בנוח ובכייף להגיע לטיפול. אשמח לייעץ לך, לענות לכל שאלותיך, ואם תרצי אז גם לטיפול. ההתמחות שלי היא בעיות נשים בכלל , בעיקר פיריון את יכולה לפנות למייל שלי : [email protected] בהצלחה

להזכירכם

נהלי תפוז אוסרים על המלצות על מטפלים אחרים או על עצמכם אלא באמצעות מסר פרטי. אנא המנעו מכך בעתיד. אבי

הי

כן. מדיניות תפוז בעניין המלוצות היא כזו שמנסה למנוע אקטים שיווקיים תמימים ושאינם תמימים. לכן ההנחיה הגורפת היא להמליץ אך ורק במסרים אישיים. ברור לגמרי שההמלצות שלך ושל תום הן אמיתיות ונטולות אינטרס אישי והכל באמת בסדר...

למעלה