מחפשת מידע ועזרה

י יעל י

New member
מחפשת מידע ועזרה

שלום לכולם, מצאתי את הפורום הזה לפני מספר ימים ואני כל-כך שמחה לפגוש את כולכם ומקווה למצוא כאן את מה שאני מחפשת. אז הנה תמצית קצרה על עצמי: עד לפני חודשיים עבדתי כמנהלת של ארגון (שכירה) ונאלצתי לעזוב את העבודה מסיבות שונות. היום אני מחפשת עבודה חדשה כשכירה, והחלטתי לנצל את הזמן הזה של חיפוש העבודה להקמת עסק קטן מהבית, כעבודה נוספת - בעיקר כתוספת הכנסה אבל גם כרשת בטחון למצבים כאלו כמו שאני נמצאת עכשיו. אני עובדת עם עצמי כבר כמה ימים על גיבוש רעיון לשרותים שאני יכולה לתת, ויש הרבה כאלה. (בעיקר כי עבדתי במגוון של עבודות ויש לי השכלה, ידע ונסיון בתחומים שונים). חשבתי על לתת שיעורים במחשבים (אינטרנט, גליונות אלקטרונים ועוד) לאנשים, או הדפסות (אני מדפיסה מהר בעברית ואנגלית), לעזור בארגון של משרד ממוחשב - סידור קבצים, הכנת גליונות אלקטרונים בסיסיים ומורכבים, לתת שירותי מזכירות וירטואלים ועוד כל מיני רעיונות, שלצערי עדיין לא התגבשו למשהו מוצק. מה שמושך אותי כרגע זה לעבוד עם עסקים קטנטנים, שזקוקים לשרותים כמו שרותים מיחשוביים, או שירותי מזכירות ולא יכולים להרשות לעצמם לשלם על תוכנה מיוחדת להם או לשכור שירותי מזכירות במשרה מלאה. רציתי לשאול אתכם כמה שאלות: 1. אני די בטוחה שמישהו מכאן מכיר את מט"י ויודע איך זה עובד אצלהם. אשמח אם תתנו לי פרטים על יועצים מומלצים, או קורסים שלקחתם ועזרו לכם. בייחוד אני צריכה עכשיו מישהו שיעזור לי לגבש רעיון - האם זה שרות הניתן על ידם? האם זה בתשלום? 2. מאחר שיש כאן לא מעט בעלי עסקים קטנים, רציתי לבקש אם תוכלו לתת לי מידע על צרכים שיש לכם בשרותים מסויימים ואתם לא יכולים להרשות לעצמכם כי הם יקרים (לדוגמא, מחשוב העסק זה משהו שעולה הרבה כסף ואני יכולה לעשות את זה עם תוכנות שיש לכל אחד). 3. מהן הפעולות שאני צריכה לעשות כדי להגיע ללקוח אחד משלם? (חשבתי לתת את השרותים שלי בחינם ללקוח או שניים, כדי להתחיל ליצור בסיס לקוחות - האם לדעתכם זה רעיון טוב?). אשמח מאוד לקבל מכם כל תגובה שיכולה לעזור לי ולתת לי כיוון. תודה מראש, יעל

greening

New member
מידע

הי יעל, אני הייתי במט"י, פגישה שם עולה - אם זכור לי נכון - 50 ש"ח, אבל בקשר ליועצים מומלצים אני לא יכולה לעזור, כי לא נראה לי שיש הבדלים ביניהם. כשאת כבר סגורה על עצמך, אפשר לקבל ייעוץ נוסף ממומחים, אבל לפגישת המיקוד לא נראה לי שמשנה מי היועץ. מה שכן, לאור נסיונם הרב, הם יוכלו לתת לך משוב אם לדעתם יש שוק לעסק שלך, ויעזרו לך להתמקד. לתת שירותים בחינם יעזור לך רק אם מקבלי השירות הם מרושתים ובעמדה כזו שיוכלו להמליץ עליך למספר רב של לקוחות פוטנציאליים. לכן, כדאי לבחור את השניים האלה בקפידה, ולא באופן אקראי. אני אישית הייתי שמחה בתכנה פשוטה לניהול לקוחות, אבל כמתחילה בעצמי, אין סיכוי שאני אשקיע עכשיו כסף בדבר כזה. נראה לי שאולי כיוון של אבטחה מפני וירוסים ו"פיירוול" יכול להיות אטרקטיבי.

motyka

New member
בעיית הבעיות בעבודה מהבית

היא לא הכוונון המדוייק של השירותים אלא מציאת לקוחות. כלומר, למצוא תלמידים לשיעורי מחשבים, מודעות לא יעזרו, אפשר לנצל קשרים של ההורים - או הסבים, אולי בדור המבוגר מישהו גם ירצה הדרכה ום יהיה מסוגל לשלם. ואז לקוחת מרוצים יביאו לקוחות חדשים. הדפסות - סטודנטים הם תפרנים, והשוק שם רווי. משרדים ירצו חשבונית - שבשלב זה לא בטוח שכדאי לך להוציא. לכן בנושא הדפסות כדאי להתקשר עם חברה לשירותי כוח אדם כמו מנפאואר, ושהם יפנו אליך לקוחות תמורת עמלה (הם לוקחים יותר מחצי התמורה).

למעלה