מחפשת מידע מהמקורות על חנוכה...

dk7788

New member
מחפשת מידע מהמקורות על חנוכה...

חג החנוכה פוסע לעברינו בצעדי ענק, ובתור גננת טרם הכנתי מערכי שיעור ברוח החג. אמת, שעברתי קצת על התכנים הקיימים, המועברים בכל שנה, אך הפעם מאסתי בהם. שוב אותו סיפור נדוש על יוונים ומכבים. מישהו יכול להפנות אותי למקורות מידע מעניינים בנושא משמעות החג ומנהגיו?... אודה לו מאוד!!! ושיהיה לכולנו חג שמח!!!!

liliya3

New member
יש המון משמעות פנימית ביהדות.:)

אין כל קושי בלנסות ולאתר:) החג מלא אור - והוא מהווה חלק לתקווה לנצחון החלש, כביכול, ואמונתו, על החזק. ילדים מתחברים לנקודה זו הרבה יותר טוב מאשר מבוגרים - שהרי בהם עדין לא נכבה אותו נר של תקווה לנס:) ולכן אפשר להביא בפניהם את העניין:) יש פה כמה חומרים מעניינים על חנוכה. אני מקווה שעזרתי. מתוך הגישה הזו ניתן לבנות מערך שמתעסק באיחוד (תלוי באילו גילאים הם, אבל אפשר לשחק המון בקבוצות..), בכח שיש לנו כשאנו בקבוצה. במסורת היהודית לעזרה הדדית... כל אלא הם ערכים מסורתיים, שמשום מה נשכחו פחות או יותר במערכת חינוך...

natan7

New member
בבקשה

http://hidabroot.org/site/ProDetile.asp?id=839&CategoryID=9&subID=9122&StrCategory=חנוכה

כגננת הייתי ממלצה לעבוד על משמעות החג

כחג של תיקון טיהור הבית,
נס כעדות לשיבת האל לעמו,
נצחון האור על החושך
יש גם את היצהר - אחד משלושת גידולי הבעל(חקלאת שמושקה מהגשם..) בהם נתברכה ארצנו.. שמן זית ועץ הזית שמופיע בסמל המדינה לצד המנורה לגן ילדים היית הולכת לעץ זית ומראה להם איך שהשמן יוצא במעיכה בתוך כף היד ואולי מראה תמונות של בית בד (בטח 3-4 ילדים היו במקומות כמו עין יהל נאות קדומים, או אחרים בהם מראים איך עושים שמן ונותנת להם לספר...) בגיל הרך אני בעד להתמקד בחוויות חושיות ודרכם להעביר רעיונות חשובים האתר שהוצע כאן מעניין אבל לילדים תצאי מהחומר לרוח (תכינו נרות בכדים קטנים שקונים בשני שקל במשתלות ושהילדים יצבעו תכינו נרות חרס כמו שהיו לאבותינו ותדליקו עם שמן ופתיל..תציירו בשעווה ואז תעברי עם גואש מדולל ותספרי על חושך שמספיק אור קטן כדי לגרש חשיכה...) ולהחמיא לך: אני חושבת שהדרך להשיג תוצאות טובות בחינוך הם לעניין את עצמך כי כשאת נלהבת זה עובר לילדים ומדבק חג אורים שמח

arriy80

New member
המלצה

יש ספר איכותי שנקרא "ספר התודעה", המסודר לפי מהלך השנה, חגים ומועדים. חיברו יהודי בן זמננו, והוא מבוסס על מקורות המסורת היהודית - דברי חז"ל. הנה קטע מתוך הפרק העוסק בחנוכה. מלחמת הטהרה והטומאה: המלחמה שקדשו החשמונאים נגד מלכות יון, לא היתה ככל התמרדות של משועבדים נגד משעבדיהם כדי להיות בני חורין, שכן אילו רצו, יכלו ישראל לזכות בחרות לאומית גדולה גם תחת יד שלטונם של היונים: היונים לא התנכלו נגד חרות הגוף אלא רצו להשתעבד בהם שעבוד הרוח בלבד: יתרה מזו: בשעבדם בישראל חשבו היונים, כי טובה הם עושים לישראל בהנחילם להם בעל כרחם את תרבותם היפה, לשון למודם, וכל חכמה ודעת אשר אתם, למען לא ישעו ישראל בדברי 'בערות' ולא יהיו 'נחשלים' אחרי עמים אחרים: אכן, עמים אחרים קבלו עליהם מרצונם את תורת היונים וראו אור גדול בתורתם. גם בישראל כבר נמצאו רבים שקסמיה של יון שבו את רוחם וילכו אחריהם בנפש חפצה. לא בקשו היונים אלא להאציל רוח של תרבות יונית על ישראל, שיאמינו כמוהם בממש אשר בכח האדם, וביפי טעמו, ובאמת שכלו. ושאר האמונות, כי ידבר האלקים את האדם ויצוֵּהו על חוקיו ומשפטיו ועבודותיו, חס ושלום יבטלו ויעקרו מלבם, כאילו לא היה בהן ממש: ישראל טהורים שבאותו הדור והכהנים החשמונאים בראשם, ראו ב'תורה' זו של היונים, שֹׁרש הטומאה בעולם, והעבודה הזרה המתועבת ביותר: כל עבודה זרה - תועבה, ואולם האדם כשהוא נעשה אליל, וכל יצריו כשהם נעשים שמשים לאליל - תועבת התועבות! העץ והאבן כשהם נעשים אלילים - לא ירעו ולא ישחיתו יותר ממה שעובדיהם מריעים ומשחיתים, כי רוח אין בם; ואילו האדם, אם מקבלים אותו כאלוה ועובדים אותו, ומאמינים בכחו העליון ובטוב טעמו ובאמת שכלו - הרי רוח בו להרע ולהשחית עד אין סוף: ע"כ הציטוט מהספר. כמובן שלהסביר על "טומאה וטהרה" לילדים זה יהיה קצת קשה, אך מתוך הבנה אישית אפשר להסביר לילדים גם את המשמעות האמיתית של חג החנוכה. וכך אכן אנו מוסיפים בתפילת שמו"ע בימי החנוכה: "מסרת גיבורים ביד חלשים... ורשעים ביד צדיקים וזדים ביד עוסקי תורתיך". זו לא היתה מלחמת עצמאות מדינית. זו היתה מלחמה על המצב הרוחני של עם ישראל. וגם אם היו מלחמות עקובות מדם שבהם עם ישראל נוצח, הרי שבמלחמה זו שהיתה מלחמה למען הרוחניות, קומץ לוחמים ניצח ללא תלות בחוקים הטבעיים.

אני ממש אוהבת את החג הזה

וגם גרה בעיר המכבים- החדשה..כלומר מודיעין ולקחתי את בועז (בני) כשהיה בן 5-6 להשתתף בחפירה ארכיאולוגית למציאת העיר הקדומה בגבעת שר ותוך איזה 3 שניות הארכיאולוג מצא כמה מטבעות עתיקים מתוכם שניים חשמונאים ותאמינו לי שכמדריכת טבע לשעבר השתתפתי בדי הרבה חפירות ובחיים לא ראיתי כזה דבר... (גלשתי קצת..אההם..
)

למעלה