מחפשת מידע על לידת בית

כוכב1619

New member
מחפשת מידע על לידת בית

שלום בנות :)
אני בהריון ראשון שבוע 26 ואני מחפשת מידע על לידת בית.
העיניין הוא כזה, אני מפחדת מאוד מאוד ללדת בבית חולים ומאוד רוצה לידה טיבעית בבית אבל יש לי מספר בעיות.
1. אני לבד בלידה בלי משפחה ובלי בן-זוג ואני רוצה לדעת אם זה אפשרי ללדת בבית ככה
2. יש לי גם קצת בעיה של מזומנים ואני לא יודעת עד כמה זה יקר. כמה עולה מיילדת וכמה רופא והאם צריך גם מיילדת וגם רופא או שאפשר להתפק באחד מהם
3. אשמח גם להמלצות על למיילדות/ רופאים באיזור הצפון

תודה רבה :)

קודם כל בשעה טובה

אין בעיה ללדת בבית בלי משפחה.
העלות היא כ-5000 שח. מספיק רק מיילדת.
ממליצה לך לדבר עם ליהי עמיצור- לובל ולהמשיך משם.
בהצלחה

למה לבד? תהייה לך מיילדת צמודה שאת בחרת,

ובטח חברה או דולה מתלמדת או מישהי שהמיילדת תביא איתה... זאת סביבה נשית תומכת ומחזקת. כמישהי שמלווה אמהות יחידניות אני מבטיחה לך שתוכלי לבנות לעצמך סביבה תומכת ומעצימה בטח אם תלדי בבית, במקום הנוח והבטוח לך, ובקלות הרבה יותר מאשר בלידת בית חולים ללא שיקולי מערכת, ללא רפואה מגוננת ומונעת.

ענבלית70

New member
דווקא בגלל שאת לבד

מומלץ עוד יותר ללדת בבית. נשמע לי הרבה יותר מפחיד להגיע לבד לבי"ח..
גם אני לבד ומתכוונת ללדת בבית. כפי שאמאשל שלושה כתבה, העלות היא סביב ה 5000 ש"ח (אם יש לך פלטיניום את זכאית להחזר של 80%). בעיני, עם כמה שזה סכום משמעותי, הוא שווה את זה ואני מעדיפה לוותר על הרבה דברים אחרים על מנת ללדת בבית. אין צורך גם ברופא וגם במיילדת. הייתי לוקחת גם דולה, יש הרבה דולות מתחילות שישמחו ללוות לידת בית ללא תשלום או בתשלום סמלי.

ענבלית70

New member
עד כמה שאני יודעת

במכבי שלי יש מה שנקרא "צ'ק הריון" שמקנה החזר של עד 2000 ש"ח אבל עד מכסימום של 50% כל פעם. כלומר שאם לדוגמא שילמת על שירות מסויים 1000 ש"ח, תוכלי לקבל עבורי מכסימום 500 ש"ח החזר.

ענבלית70

New member
בשתי הקופות זה חל רק על דולה

אבל המיילדות רושמות על הקבלה "ליווי לידה" וזה מספיק טוב עבור הקופות

למעלה