מחפשת מידע על שבט ה: NABAHU

מנטי

New member
מחפשת מידע על שבט ה: NABAHU

הבנתי שהם נמצאים ליד הגראנד קניון באריזונה אך אני מחפשת יותר פרטים על שבט זה מישהו מכיר או יודע איפה אפשר למצוא מידע אודותם? לגביי השם שלהם זה או:נבכו או נבהו תודה מנטי.

morning star

New member
שלום לך!

שבט הנאבחו (באנגלית נהוג לכתוב Navajo) הוא אחד מהשבטים האינדיאנים הצפון אמריקאים הגדולים ביותר. זהו הקישור לאתר של "אומת הנאבאחו", אחד מהארגונים הגדולים העוסקים בחיי בני השבט היום וזכיותיהם. אתר היסטורי/אנתרופולוגי קצר על הנאבאחו (מנקודת מבט חיצונית) אתר אינפורמטיבי על הנאבאחו, כולל פרקים על דת, אגדות ועוד. פרט קטן מעניין, שבסקירה המהירה שעשיתי לא ראיתי באתרים הללו - הנאבאחו תרמו רבות בזמן מלחמת העולם השניה למכונת המלחמה של ארה"ב. שפתם היחודית (כשאר שפות האינדיאנים) לא הייתה ידועה ע"י זרים שלא מן השבט (למעט בודדים). במקום להשתמש במכונת הצפנה, כפי שהשתמשו הגרמנים (ה"אניגמה" הידועה לשמצה), השתמשו האמריקאים בבני הנאבאחו כמקשרים בין עמדות ואלו העבירו מידע סודי ביותר בשפתם - והגרמנים מן הסתם לא ידעו כלל איך לפענח את ה"צופן" המוזר. שלך הנווד

morning star

New member
עוד אתרים

1 - מספר אגדות אינדיאניות. הקישור מוביל ישר לאגדות הנאבאחו. 2 - זהו חלק מקורס הנוגע באומנות ואגדות הנאבאחו. ישנם קישורים לתמונות ואגדות. חיפוש ב- www.google.com תחת הערך Navajo או Navajo Tribe יניב תוצאות רבות. שלך הנווד

מנטי

New member
כוכב בוקר ...הארת את עיניי ../images/Emo41.gif

מודה לך מאוד מאוד על העזרה.. עכשיו נותר לי רק לעשות עבודת שורשים.. (קיבלתי בתקשור, שהיה לי איתם גילגול "חזק" ותבוני מלא בעוצמה אני מנסה להתחבר ליכולות שלי משם ) שוב תודה ממנטי

למעלה