מחפשת מילים של....

avishag m

New member
מחפשת מילים של....

שלום, טוב לדעת שפורום כזה קיים אני מחפשת מילים של שיר או קטע שמופיע בספר נשל הנחש, לא מצאתי את זה בתור מילים לשיר אז אולי זה משהוא שהוא אמר באחת ההופעות אבל אני ממש זוכרת את המנגינה זה משהוא כמו "איש צדיק אש תמים איש ישר בחיוו תכנן את מותו בשקידה על קווים לדמותו" תודה

זהו קטע ה"ההספד" של יוסי בנאי ז"ל,

באמת מופיע בספר "נשל הנחש"בהתחלה (הקטע הראשון). יש בו הרבה רוחניות..

מה שאני יודע

זה לא נכתב ליוסי בנאי (מאיר נפטר לפני יוסי) אלא לחבר משמרות שאם אני לא טועה היה ה"נויניק" (איש הגינון) של הקיבוץ. מאיר דרך אגב היה כותב ההספדים הקבוע בקיבוץ שמעתי על זה בהרצאה של מוקי צור על הקשר בין מאיר לברנר

bart simpson75

New member
הכוונה היא

שמאיר כתב "הספד" ליוסי בנאי, בעודו בחיים והקריא לו את זה. בזמנו זה היה קטע מצחיק, אבל היום זה נשמע קצת עצוב, ששני הענקים האלו עזבו אותנו וצוחקים עלינו מלמעלה.

משמרותי

New member
נכון.מאיר כתב ליוסי

ויוסי הקריא את זה לראשונה דווקא בארוע לזכרו של מאיר אשר התקיים בצוותא,ביום ה30 ללכתו. "כמה ששמה צחקנו,לא בכינו שנים".זה היה קטע מאד מאד מרגש... וגם "שואף הרוח"צודק,מאיר היה מספידן ידוע וכתב הרבה הספדים לחברי משמרות,גם אחרי שעזב את הישוב. ברוך בואך בצל קורתנו.ואל תשכח לשטוף את הכלים להרגשת הביתיות.....

דיוקים לסיפור

את הקטע שנקרא "ההספד" כתב מאיר עבור יוסי בנאי לטובת מחזה שבנאי רצה להעלות. למרבה הצער, בנאי קיבל את הקטע רק לאחר מותו של מאיר ואף הקריא אותו בערב השלושים שנערך בזמנו בצוותא. הקטע נמצא בשלמותו בספר "ברכות והספדים" ואם תקראו גם את ההספד שנכתב עבור יעקב גור אבי, תגלו קשר מעניין לקטע "ההספד" (שלא נכתב עבור שום נויניק...) נפגש בשמחות

למעלה