מחפשת מילים

מחפשת מילים../images/Emo92.gif

שלום לכולם אני חדשה כאן ולמרות הכל יש לי בקשה: מישהו יכול אולי להגיד לי איפה אני יכולה למצוא את המילים לשיר הוי ארצי מולדתי? אודה לכל מי שיעזור לי תודה@

מילים מילים

הוי ארצי מולדתי הר טרשים קרח. עדר עלפה: שה וגדי. זהב הדר שמח. מנזרים, גל, מצבה, כפות טיט על בית. מושבה לא נושבה, זית אצל זית. ארץ ארץ מורשה. דקל רב כפים, גדר קו צבר רשע. נחל כמה מים. ריח פרדסי אביב. שיר צלצל גמלת. חל חולות לים סביב. צל שקמה נופלת. ארץ נחלת מדבר סין קסם כוכבי לכת. הבל זעם החמסין, מלונה בשלכת. כרם גפן נים לא נים. תל חרבה נחרשת. תכל לילות וילל תנים. משאבה נוקשת. הוי הוי ארץ חמדת לב. השמיר השית. בית סוד יתום בגב. בשמים עיט. ריח פרדסי אביב. שיר צלצל גמלת. בים של אור טובע כל, ועל פני כל התכלת.

mitgo

New member
אגב ארצי מולדתי..

לפני שבוע יצא לי לשמוע המנון (כמדומני זה היה של יוגוסלביה).. שתחילתו.(וגם המשכו) נשמע ממש כמו הו ארצי מולדתי.. מממ מעניין מי גנב ממי... יש לה ממש היסטוריה ורקורד עשיר בדברים הללו..

פומפה

New member
המילים בבקשה

הנה המילים: הוי,ארצי מולדתי, הר טרשים קרח. עדר עלפה, שה וגדי, זהב הדר שמח מינזרים, גל, מצבה, כפות טיט על בית. מושבה לא נושבה זית אצל זית. ארץ, ארץ מורשה, דקל רב כפים, גדר קו צבר רשע, נחל כמה המים ריח פרדסי אביב שיר צלצל גמלת. חיל חולות לים סביב, צל שקמה נופלת. ארץ נחלת מדבר סין, קסם כוכבי לכת. הבל זעם החמסין, מלונה בשלכת כרם גפן, נים לא נים, תל,חרבה נחרשת. תכול לילות וילל תנים, משאבה נוקשת. הוי הוי,ארץ חמדת לב, השמיר, השית. ביר סוד יתום בגב, בשמים עיט. ריח פרדסי אביב, שיר צלצלת גמלת. בים של אור טובע כל, ועל פני כל התכלת.

פלפל.

New member
רק שורה אחת?

אם כך, ידידי, מצבך טוב. הנה מתנה יקרת ערך, לכל אוהבי השפה העברית (ישנה וחדשה), המתעצלים לפתוח מילון: http://www.melingo.com/ravmilim/default.asp השמיר, השית, הצלצל והגמלת, הכל שם. ומה נעשה איתכם, שהפכו את הפורום למקראות ישראל..? ועל פני כל התכלת

פלפל.

New member
ואגב,

הבחורה שביקשה את המילים - מה קרה? למה טשרניחובסקי באמצע היום? סתם לבקש שיר, אפשר, מילא. אבל בואי נדבר קצת. איך נזכרת בו? מתי המבחן בספרות? מה תבניות הנוף בשיריו של טשרניחובסקי מסמלות? מה יהיה? ובכלל, איך מזג האויר אצלכם שם בצפון? ושתדעי זה כלום לעומת הקור הירושלמי.. (מתכונן לתכניתו של דן עפרי הלילה).

כן, את צודקת, קצת הפרזתי ביכולתי.

אבל השורה הזאת עדיין נשארת בעיני השורה הכי תמוהה. הרי המילה עולפה נגזרת של המילה עילפון
, ולכן "עדר של מתעלפים" או "עדר מעולף". לא נכנס בשיר... בכל זאת, תודה.

פלפל.

New member
את, לא אתה

ולדעתי זה דווקא די מתאים למצב רוח של השיר: יום חמסין, המושבה לא נושבה, המשאבה נוקשת, הנחל כמה למים, והעדר (השה והגדי) עייף, מותש, מסכן, עבר עליו יום חם וארוך.. לא?

פלפל.

New member
אופס.. אתה, לא את

ובינתיים שמתי לב שהתיאור שלי של יום בחיי ארץ מולדת לא מדויק - הרי כמה מעונות השנה משמשות בו בערבוביה: , בגב - אין מים, המלונה - בשלכת, ואילו הריח - של פרדסי אביב.

מודה לכולם מכל ה-לב

אני מודה לכל מי שרשם לי את המילים לשיר הוי ארצי מולדתי האמת היא שחיפשתי את המילים לשיר כי אמרו לי שאני מזייפת ומרמה בשורה השלישית של השיר אמרו שאין כזאת מילה עלפה בשיר בכלל אבל אני בתוכי תמיד ידעתי שאני צודקת עד אשר מצאתי את הפורום הזה ואנשים טובים עזרו לי לאמת את עצמי אז שוב תודה לכולם 4u

למעלה