הייתי הולכת על איזשהו מאפה ממולא ירקות
אני לא כל כך בענייני פשטידות, אפילו שזו כמובן האפשרות הראשונה שחושבים עליה...
אבל רולדת שמרים ממולאה, עלי בלינצ'ס או סיגרים, מה שאתם אוהבים, ממולאים תרד וביצה באמצע, מקופלים לשניים ואפויים, בצק פריך בצורת רולדה קלועה ממולאת וכן הלאה. אנחנו מקפידים לא לאכול הרבה מדי בצק, אז הוא תמיד דק או מועט, ומסביבו הרבה דברים אחרים.
אצלנו אוהבים את המילויים הבאים:
בצל ופלפלים - רצועות (הכי אהוב אצלנו)
בצל ופטריות
פירה מעוך גס ופטריות או זיתים
תרד מאודה עם או בלי גבינות, תרד עם תירס
סלסת עגבניות סמיכה וקצת חריפה ועליה רצועות חצילים קלויים
אפשר וכדאי לגוון. למשל, פעם אחת להכין את הדגים כמנה עיקרית ואת המאפים עם הירקות כראשונה.
אופציה נוספת שאני מתה עליה בקיץ: בלי מנות ראשונות ועיקריות - להניח על השולחן "ארוחת סלטים" שמורכבת ממיני סלטים שונים, רובם מורכבים - ירקות עם חלבונים או פחמימות - הירקות חלקם טריים וחלקם מבושלים או מוקפצים כמו אפונה סינית, חצילים קלויים (בסלטים שהם לא סלטי חצילים אני אוהבת רצועות) וכאלה, התוספות הן ביצים קשות חתוכות לטריזים או מגוררות ואז החלבון בפנים, החלמון הצהוב לקישוט, למעלה, גבינות קשות או רצועות עוף שבושל במרק, דגים או סלמון מעושן או גם וגם, קוביות תפוחי אדמה עם יוגורט או אפונה סינית או כל שילוב אחר, וכולי...