מחפשת משפטים חכמים

ג ל ע ד א

New member
משפטים "חכמים" - שיבננדה

יום זה הוא שלך. ייתכן שהמחר לעולם לא יבוא. עשה את היוגה למציאות הרוחנית בחיי היום-יום שלך. הפוך ליוגי מעשי. חדד את האינטלקט. הקטן את האגו. טהר את ההכרה. שרת, אהוב, מדוט, הגשם אהבה אינה יודעת גמול. אהבה אינה יודעת פחד. האמת אינסופית. האמת מוחלטת. האמת אלמותית. האמת נצחית. משמעת יוצרת אופי, אופי בונה את האדם, אדם מייסד אומה. (את זאת אני אוהב במיוחד) הוויה היא שלמות הקיום. אם הנך טוב-לב, העולם כולו יאיר לך פניו. עשה את היוגה למציאות הרוחנית בחיי היום-יום. הפוך ליוגי מעשי.

ג ל ע ד א

New member
כי האמת היא לא חכמה, לא טפשה ...

היא פשוט אמת. בימינו קוראים לזה קלישאות.

anatina

New member
נכון, אבל קלישאות זה לא בהכרח שלילי

ואולי האמת אינה חכמה, אבל מי שרואה אותה כן. (אולי ההגדרות שלי לחוכמה קצת שונות משלך)

לא יכול להתאפק, חייב סיפור נחמד....

המשל אודות המשל. האמת הייתה מהלכת ברחובות כשהיא כולה עירומה, כדרך שיצא מרחם אמה, ולא רצה איש להכניסה לביתו. כל מי שפגש בה היה נס מפניה בפחד. ויהי היום והאמת הולכת לה שקועה במר צרותיה ויפגוש בה המשל. והמשל היה מקושט בלבושים נהדרים ובצבעים מרהיבי עין. נענה המשל ושאל: אמרי לי, קרובתי הנכבדה, למה נפלו פניך והנך מסתובבת ברחובות בדכדוך נפש ? השיבה לו האמת: רע לי מאד, אחי, זקנה אני ובאה בימים, ואין איש רוצה להכירני. אמר לה המשל: לא מפני שאת זקנה אין האנשים מחבבים אותך. גם אני זקן מאד, ועם כל זה ככל שאני מזדקן כך אני מתחבב יותר על הבריות. הנה ואגלה לך סוד של בני אדם: אוהבים הם שכל אחד יהיה מקושט וגם מתחפש במקצת. אשאיל לך בגדים כמו אלה שאני לבוש בהם, ותראי שהאנשים יחבבו גם אותך. האמת נשמעה לעצתו והתקשטה בבגדי המשל. מני אז הולכים המשל והאמת בד בבד ושניהם חביבים על הבריות. המגיד מדובנא יום נהדר. אבי.

anatina

New member
חברים, אתם קצת מתנשאים

בסך הכל רציתי משפט נחמד לכתוב על חולצה... וקיבלתי קיתונות של התנשאות על חיפושי אחר קלישאות. זה לא ממש לעניין, וגם אתם אינכם מצפים שאכתוב את כל אמיתות העולם במשפט אחד קצר על חולצה, נכון? ודרך אגב, יוגי וגם אבי- שניכם כותבים כל הזמן "משפטי השבוע" למיניהם בפורומים- וזה לא נראה לכם סותר עם חיפוש האמת.

יוגי בר

New member
לא קיתונות ואפילו לא שפריץ

ענת יקירתי אז ככה: 1. התגובה התגובה שלי לגלעדא היא בקשר לפרוייקט האישי שלו. והוא חשוב מבחינתי. ואין לה ממש- מה לעשות- שום קשר אליך- לבקשותיך ולתגובותיך. 2. הבקשה פנית ובקשת משפטים חכמים- נכון? וקבלת משפטים אלמותיים. כל אחד ואחד. לדעתי. עשי איתם ככל העולה על רוחך. הם שייכים לאנושות. 3. האמת היא אחת. הדרכים אליה רבות. כל אחד בוחר את הדרך שלו. ודרך שטובה לאחד עלולה לא לצלוח עבור השני. ככה זה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

שובטמה

New member
משפט חכם....

שינוי מתחיל מבפנים. מה שאני רואה זה מה שאני יוצר. אהבה היא הכח הגדול ביותר. אין כמו אהבה.

למעלה